DIY Mini Vlaggenlijn Taarttopper

taarttopper-close-up

Afgelopen weekend vierden wij Norah’s eerste verjaardag. Ik maakte een kleurrijke taart en later deze week laat ik zien hoe ik deze heb gemaakt.
Maar hier moest natuurlijk nog wat extra’s op, naast eetbare confetti. Immers: Less is BORING! Deze quote staat niet voor niets als slogan in de header op mijn site. HA!

Bij een taartdecoratiewinkel kocht ik een cijferkaarsje met matching confettiprintje en ik maakte zelf eenvoudig en snel een mini vlaggenlijn om het feestje compleet te maken.
Je kunt natuurlijk een kant en klaar exemplaar kopen (ik heb ze o.a. bij Flying Tiger gespot), maar ik wilde dat het qua kleuren zou matchen met de taart en de andere kleuren en spulletjes op de party table.

Op Pinterest vond ik veel voorbeelden om zelf een mini vlaggenlijn te maken en echt: it’s a piece of cake!

Hoe maak je zelf een mini vlaggenlijn?

taarttopper-vlaggen

Je hebt niet veel nodig! Slechts twee satéprikkers, een schaar, een stukje touw of garen en masking tape in de gewenste kleuren of printjes.

diy-taart-vlaggenlijn

Voor de perfecte breedte, steek je de prikkers in de taart op de plek waar je vlaggenlijn komt te staan.
Knoop de uiteinden stevig om de prikkers en knip de losse eindjes eraf.
Laat in het midden de draad een beetje hangen, voor een speels effect.

diy-vlaggen-taarttopper

taarttopper-vlaggen-diy-maskingtape

Vouw stukjes tape om de draad en om de uiteinden van de satéprikkers. Druk dit stevig dicht.

taarttopper-vlaggen-diy

Knip vervolgens driehoekjes uit de stukjes dubbelgevouwen tape. Voorzichtig natuurlijk, zodat je niet per ongeluk het touwtje doorknipt.
That’s it!

TIP!
Je kunt de vlaggenlijn na het aansnijden van de taart ook ophangen in een poppenhuis, waar het natuurlijk altijd feest is!

 taarttopper-diy

[bctt tweet=”DIY Mini Vlaggenlijn: een feestelijke taarttopper of een feestje in je poppenhuis ;-)” username=”MarisMariaRenne”]

Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit en wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Klik HIER voor het recept van de kleurrijke confetti taart!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Erg leuk gedaan! Ziet er feestelijk uit. Ik heb een vlaggenlijntje wel eens gemaakt voor op cupcakes en ipv prikkers papieren rietjes gebruikt 🙂

  2. Ah ja dit is nou zoiets simpels wat ik zelf nog wel zou kunnen maken. Vind DIYs vaak teveel stappen hebben en dan ben ik er alweer klaar mee 😉 maar dit: top. En super gezellig, op zo’n taart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret