• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Colourful Confetti Cake

May 31, 2016 · 13 Comments

taart-kleur
Ik geloof niet in moeilijk doen, als het ook makkelijk kan. En uit ervaring weet ik dat taarten bakken behoorlijk stressvol kan zijn. In mijn geval is het negen van de tien keer een dikke vette Pinterest desillusie met een kleine inzinking of hyperventileren tot gevolg.
Nee ik overdrijf niet. Het is gewoon superk*t als je in je hoofd een bepaald beeld hebt, of op Pinterest of in een blog leest dat het ‘easy peasy’ is en jouw shit brandt vervolgens aan, stort in of smelt.

In de week van Norah’s verjaardag had ik geen tijd of zin in de stress van uitgebreid bakken en nieuwe recepten uitproberen.
Maar een kinderverjaardag (en zeker een allereerste!!!) moet nou eenmaal gevierd worden met een vrolijke taart, vind ik.
Ik wilde er dus wel iets speciaals van maken, maar dan zonder te hyperventileren.

Echt, ik heb wat gehyperventileerd door taartstress. Lees maar terug over de verjaardagstaartengekte van de afgelopen tien jaar en Mika’s Pacman taart. Ik voel spontaan een adertje in mijn oog springen als ik hieraan terugdenk.

Mocht je nou trouwens heel erg tegen het gebruik van pakjes, zakjes, kunstmatige toevoegingen en kleurstoffen zijn: LEES DAN VOORAL NIET VERDER!
Deze how to is namelijk zo onverantwoord als de pest, maar een gegarandeerde hit op ieder kinderfeestje en stressvrij voor de maker/beginnende koekenbakker.
En dat is ook wat waard, dus: something’s gotta give.

In deze post deel ik veel foto’s en uitleg om het simpel en stressvrij te houden. Serieus: iedere dummy kan dit. Ja, ook jij.
Als ik het kan, kan jij het ook.
Ik laat je ook zien wat er een beetje mis ging en hoe ik dit heb opgelost. Echt: easy does it!

Wat heb je nodig?

ingredienten taart

❤ 1 pak taartmix of cakemix naar keuze + de ingrediënten die vermeld staan op de verpakking
❤ Springvorm, mixer, spatel, taartzaag of groot scherp mes.
❤ Decoraties, zoals een cijferkaarsje, eetbare confetti of sprinkles.

taart-roomkaas-kleuren

❤ Potje jam in een smaak naar keuze (ik gebruikte marmelade)
❤
Optioneel: 1 flesje smaakstof of een klein busje poedersuiker (Ik gebruikte een paar druppels speciale olie met sinaasappelsmaak, dat ik kocht bij een taartenspeciaalzaak)
❤ 2 pakjes naturel roomkaas
❤ 3 flesjes kleurstof (Ik gebruikte paars, roze en geel. Je kunt dit bij een taartenspeciaalzaak kopen, maar bijvoorbeeld ook bij de Xenos.)

Hoe maak je het?

❤ Op de verpakking van je taartmix staat wat voor maat springvorm je nodig hebt. In mijn geval was dit er eentje met een doorsnede van 24 cm.
Ik heb echter twee verschillende formaten gebruikt (één van 20 cm en één van 15 cm doorsnede) en hier het beslag over verdeeld.

taart-springvorm-bakpapier

Wanneer je deze springvormen goed invet en de randen beplakt met bakpapier dat wat boven de rand uitsteekt, heeft het beslag meer ruimte om hoger te rijzen.
Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dan twee te kleine of te platte biscuits hebt!

Ik vond de twee verschillende groottes een leuk effect omdat ik met drie verschillende kleuren heb gewerkt. Maar een hoge taart van één grootte is net zo leuk natuurlijk en heeft minder kans om te mislukken.

Heb je twijfels? Bij twijfel NIET doen! Keep it simple 🙂

taart-wolken-dr-oetker

De Wolken bakmix van Dr Oetker bestaat uit twee soorten beslag die je met een vork moet mengen voor een soort ‘marmer effect’.
Als dit te ingewikkeld klinkt voor je, dan kies je natuurlijk gewoon lekker veilig voor een simpele vanille of chocolade mix. Houd het vooral makkelijk!

taart-biscuits-afkoelen

Als je net als ik met twee verschillende formaatjes aan de slag gaat, check dan regelmatig in de oven of de kleinste niet aanbrandt. Steek er met een satéprikker in: wanneer deze er weer schoon uitkomt, dan is het gaar.

Het kleine biscuit kwam bij mij mooier uit de oven dan de grote. Maar dit is niet erg, want hier zie je niets meer van wanneer je met de decoraties aan de slag gaat.

taartbiscuit-snijden

Laat de biscuits goed afkoelen, voordat je ze doormidden snijdt. Een taartzaag is handig, maar als je die niet in huis hebt, ga dan voorzichtig te werk met een scherp kartelmes.

Als je één hoog biscuit hebt, is het ook leuk (en lekker) om deze in drie delen te snijden en dus twee lagen met jam te besmeren. Het eindresultaat is dan minder droog en smaakvoller.
En je taart is ook meteen een stukje hoger, wat er weer leuker uitziet!

taart-vullen

Besmeer de onderste delen met jam en leg dan de bovenkant er weer terug op.
Ik koos voor marmelade om de taart mee te vullen. Ik vind een frisse sinaasappelsmaak namelijk een goede combi met zowel chocolade als vanille, wat de smaken zijn van de cakemix die ik heb gebruikt.

Mocht jij nou kiezen voor een chocolade taartmix, dan is kersenjam een lekkere combi. Rood (kersen of aardbeien) doet het ook goed op foto’s en geeft een leuk effect na het aansnijden.
Maar doe vooral wat jij lekker vindt of vraag het feestvarken naar zijn/haar wensen.

taart-biscuit-stapelen

Als je biscuit weer opgestapeld is, dan kun je aan de slag met het leukste gedeelte:

taart-roomkaas-op-smaak-brengen

Verdeel de twee bakjes roomkaas over drie kommetjes en druppel hier de drie verschillende kleurstof in. Ik voegde aan ieder kommetje ook een druppeltje sinaasappel smaakstof toe.
TIP: Je kunt in plaats van een smaakje ook poedersuiker toevoegen.

Taarten worden vaak afgesmeerd met roomboter of een botercrème, maar ik vind dit zo’n kleffe, vette en zoete hap. Roomkaas vind ik neutraler en minder heftig smaken.
Je kunt dit net als boter ook luchtig kloppen en het wordt mooier hard dan boter.

Maar hee: als jij liever met boter aan de slag gaat, vooral doen natuurlijk! Je kunt ook boter en roomkaas mixen.
Persoonlijk vind ik de taart al zoet genoeg, dus gebruik ik liever geen boter(crème).

taart-roomkaas-kleurstof

Met een vork mix je iedere kleur tot het egaal is. De roomkaas wordt ook een beetje vloeibaar, dit is niet erg, want daardoor kun je het makkelijker uitsmeren.

taart-stapelen-kleuren

Met drie kleine mesjes, heb ik per biscuitlaag bepaald waar welke kleur moest komen:

taart-smeren

Breng per kleur een flinke laag aan en ga lekker ‘metselen’ en smeren.
Het hoeft niet netjes, mag lekker dik gesmeerd en het is leuk als kleuren een beetje in elkaar overlopen voor een mooi ombre effect.

taart-afgesmeerd

taart-afgesmeerd-close-up

Raak niet in paniek door de vloeibare look, echt: dit komt goed wanneer het even in de koelkast heeft gestaan!
De vloeibaarheid is wel perfect om (eetbare) confetti of sprinkles over te strooien, want het blijft meteen plakken:

taart-af

taart-confetti-close-up

colorful cake

taart-kleurrijk-confetti

colourful-confetti-cake
Kaarsje en een taarttopper erop en tadaaa: klaar!
De Mini Vlaggenlijn maakte ik zelf van twee satéprikkers, een stukje touw en een paar stukjes masking tape.
Dit is echt heel simpel om te maken en kun je dus eenvoudig in de stijl en kleuren van je taart aanpassen.

Er ging ook nog wat mis… Maar ik heb tips!

Ik maakte de taart af op zaterdagmiddag 16:00 en haalde ‘m op zondagmiddag 13:00 uit de koelkast. Toen trof ik het zo aan:

taart-scheurtje

De roomkaas was al aardig in het biscuit getrokken en wat aan het uitharden. Daardoor ontstonden er wat vlekken en scheurtjes.
Ook zie je dat de kleuren wat donkerder zijn, dan de dag ervoor.

Bijna 24 uur in de koelkast, is dus eigenlijk te lang en raad ik je dan ook af om te doen.
Wil je een wat vloeibaarder laagje, breng de roomkaas dan een paar uur voor het serveren aan.
Vind je donkere kleuren mooi? Meng de kleuren dan een dag van tevoren, dek de schaaltjes goed af met huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast.

Je kunt ook wat gemengde kleurtjes achter de hand houden, voor last minute reparatiewerk.
Maar wat ik altijd doe in zo’n geval is:

taart-extra-confetti

ADD MORE CONFETTI!
And it never happened 😉
Sowieso is confetti strooien het antwoord op veel andere belangrijke levensvragen.

En zo zag de taart eruit na het zingen, uitblazen van het kaarsje en aansnijden:

taart-aangesneden
Hij was erg yummy!

Nou, dit was niet heel moeilijk, toch!?
Maken jullie ook wel eens zelf taarten of koop je ze liever?

Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #HareMaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

 

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!
  • Pacman TaartPacman Taart
  • Het leed dat ‘Dr Martens inlopen’ heet…Het leed dat ‘Dr Martens inlopen’ heet…
  • Kidsproof Rainbow Pizza’sKidsproof Rainbow Pizza’s

Bakken (Zoet & Hartig), Party & Picknick, PARTY!!!, Recepten colorful cake, confetti cake, dr oetker, kleurrijke taart, recept voor taart, roomkaas kleuren, simpele taart maken, taart, wolken Dr Oetker, zelf taart bakken

Reader Interactions

Comments

  1. Marije says

    31/05/2016 at 6:59 am

    Geweldige taart! Ik met mijn 37 zou daar al blij van worden.

    Ik ben geen taartenmaakster of bakster, ik krijg er al de zenuwen van als ik het recept bekijk. Maar wie weet .. ooit

    Reply
  2. Monique | WritingMonique says

    31/05/2016 at 8:36 am

    Oeh! Dit ziet er lekker uit, en zo vrolijk!

    Reply
  3. Tanja says

    31/05/2016 at 10:36 am

    Wat een super leuke taart!
    Hier word je toch blij van :D. Ik zeg goed gelukt en confetti is altijd de oplossing.
    Ik denk helaas te vaak te moeilijk en ingewikkeld bij het maken/bedenken van taarten.
    Ik moet ook maar eens “Keep it simple” in mijn achterhoofd houden. Vaak vind ik het ook hoe minder ingewikkeld de taart eruit ziet hoe leuker hij is.
    Ik bak geregeld taarten voor en vind dit ook echt super leuk om te doen. Op mijn facebook deel ik al mijn creatieve baksels 😉

    Reply
  4. Anouk says

    31/05/2016 at 10:45 am

    De taart ziet er mooi uit, maar wel enorm zoet haha! Leuk voor een verjaardag van een kind 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      31/05/2016 at 3:38 pm

      Ongelooflijk zoet ja! Daarom gebruikte ik ook roomkaas i.p.v. boter en een frisse marmelade. Als ik een botercrème met poedersuiker had gebruikt en een mierzoete vulling van chocolade of zoete(re) jam, dan was er echt tandsteen afgebrokkeld 😉

      Reply
  5. Roos says

    31/05/2016 at 4:21 pm

    Ooohhh, het is dus makkelijker dan het leek. 😛 Ik heb afgelopen weekend ook nog een taart gebakken. Een frambozencheesecake, first time. Het resultaat was erg lekker, maar vriendlief en ik waren iets te voorbarig met het aansnijden van de taart. Doordat hij 1 uur in de over moest, had de taart veel tijd nodig om af te koelen zodat de roomkaas (en crème fraiche) weer konden opstijven. Dus, omdat de buitenkant stevig was, dachten wij dat ie eetbaar was. Resultaat: de binnenkant van de taart stortte in en liep uit. Gelukkig deed dat niets af aan de smaak, haha. 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      31/05/2016 at 4:39 pm

      Ah, frambozencheesecakemousse (mooi woord voor galgje) is ook lekker 😉
      Maar ik ken die teleurstellingen. Dan lijkt alles gelukt te zijn, ben je nog helemaal onder de indruk dat er niets is aangebrand en al je vingers er nog aanzitten en dan snijd je het aan en PATS. Pinterest desillusie.

      Reply
      • Roos says

        31/05/2016 at 6:57 pm

        Haha zeker een mooi, en lekker klinkend, woord. 😛 En inderdaad. Gelukkig hadden wij een foto gemaakt voor het aansnijden. Pinterest proof! Of Instawaardig, in mijn geval. 🙂

        Reply
        • Maris Maria Renne says

          01/06/2016 at 2:27 pm

          Precies! Bloggers be like: ‘Picture, or it didn’t happen’. En dat het na het maken van de foto uit elkaar viel, blijft meestal geheim 😉
          Hoewel: ik deel de fails wel op mijn blog, maar niet op Insta haha

          Reply
  6. Lonneke says

    01/06/2016 at 1:48 pm

    Heel tof. Ik ga dit denk ik met de tweede verjaardag van mijn oudste doen. Ik vind roomkaas ook veel lekkerder dan botercrème.
    Het ziet er heerlijk feestelijk uit!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/06/2016 at 2:21 pm

      Confetti is het antwoord op alles 😉
      Confetti en sprinkles: works every time.
      Ik houd ook echt niet van zo’n dikke laag boterhap, die taarten zijn al zoet genoeg zonder.

      Reply
  7. Linda says

    01/06/2016 at 1:53 pm

    Je hebt er werkelijk waar een kunstwerk van gemaakt! Hij is zo onwijs leuk geworden. Had ik maar zo’n mooie taart gehad op mijn eerste verjaardag <3

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/06/2016 at 2:20 pm

      Ze zal het zich niet herinneren later, maar ik zal haar dan een linkje naar deze post sturen 😉

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


De kleuter wenst voor haar nieuwe kamer veel regen De kleuter wenst voor haar nieuwe kamer veel regenbogen en goud en ik heb al helemaal in mijn hoofd hoe ik het ga schilderen, behangen en stylen. Dit schilderij krijgt een mooie plek op een behang met gouden stippen 🌈 

De gouden lijst is van @ikeanederland en het doek is een ‘Schilderen op nummer’ project dat ik vorige maand kocht van het nieuwe merk @pcasso.paintings 🎨 

De directe link om dit doek te shoppen vind je op www.haremaristeit.nl/webshop ❤️

GOOD TO KNOW:
Het doek is geschikt voor beginners en heel snel in te kleuren.
Veel kleuren hebben echter een 2e (of 3e) laag nodig en dit is wel een precisiewerkje, omdat er veel zelfde kleurtonen zijn.
Ik kon het alleen overdag met goed daglicht afwerken. Het inkleuren is dus in een paar avondjes en met een goede lamp zo gepiept, maar voor een mooi eindresultaat moet je wel wat meer tijd uittrekken 😬

Wat ik trouwens ook top vond: ik meldde aan @pcasso.paintings dat de meegeleverde kleur verf voor de lucht niet voldoende was en ze stuurden me deze na! Goede service 👌
Ook leuk: je krijgt bij dit doek 3 ergonomische penselen en deze werken veel fijner dan de standaard penselen die er meestal meegeleverd worden.

#schilderenopnummer #heelhollandschildertopnummer #paintingbynumbers #pbn #diy #lockdownhobby
Later als jullie groot zijn, vertel ik jullie nóg Later als jullie groot zijn, vertel ik jullie nóg eens hoe lief, dapper, flexibel en gezellig jullie waren tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 ❤️

#lockdownkids #helden
Verhuisdozen, rommel, gestresst rondscharrelende k Verhuisdozen, rommel, gestresst rondscharrelende kat, lockdown, home schooling, klussen, verhuizen: Namasté 😘

#ywaBREATH #yogawithNORAH #showup #commit #yoga
Waterverf gift set onder de 🎄 was een groot suc Waterverf gift set onder de 🎄 was een groot succes. Ze was er heel blij mee (en ik ook 😬).
A day well spent ❤️

#diy #watercolorpainting #kidscrafts #kawaii #flyingtiger #hohoho
Nee nee, blijf lekker liggen: ik pak wel een stoel Nee nee, blijf lekker liggen: ik pak wel een stoel 😑 

#hohoho #merrychristmas #redcatsofinstagram #instacat #catsagram #badjakmiauw
UPDATE huisgedoe ❤️ Deze foto maakte ik +1 ma UPDATE huisgedoe ❤️

Deze foto maakte ik +1 maand geleden, toen ik met mijn bestie @happyveggiefamily officieel mijn nieuwe huis ging bezichtigen. 
We liepen door de tuin toen ik tegen haar zei dat het ‘goed voelde’ en ze wees me erop dat we onder een regenboog 🌈 stonden. 
Tja: ik ben een sucker voor symbolen 😜

Het goede nieuws is dus dat we permanent gaan verhuizen naar een leuke woning (slechts DRIE straten verwijderd van ons huidige huis...!), maar het jammere nieuws is.... ik heb nog steeds geen idee wanneer, het zal ‘ergens half of eind januari 2021’ zijn.

Ik zou nu iets kunnen toelichten over de tergend langzame gang van zaken of het getreiter, maar de sh!t duurt nu al 9 maanden en ik houd het voor nu even bij een virtuele oogrol 👀 

Vragen over ons nieuwe huis beantwoord ik in de comments. 
Komende tijd wil ik wat foto’s delen van het huis en natuurlijk mijn plannen voor de aankleding en inrichting. 
Ook kan ik voor die posts wel wat inspiratie en tips gebruiken, want alles online regelen & bestellen tijdens een lockdown is best een uitdaging 😬

Last but not least, wil ik Peter, Aad, Demi, Maurits en vooral Arthur van @brandmr.nl bedanken voor hun fantastische juridische hulp, steun en adviezen de afgelopen maanden 💐
Je recht halen bij een Asociale Woningcorporatie is geen gemakkelijke opgave en zonder jullie was dit nooit gelukt 🙏🏻
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring