Tomaat Mozzarella Burgers

burger-tomaat-mozzarella

Voor een goede burger mag je me ’s nachts wakker maken. Het is mijn favoriete Guilty Pleasure en voor mijn wekelijkse Cheat Day pleit ik negen van de tien keer voor een originele burger. Ik probeer dan ook graag regelmatig verschillende burgerrecepten uit.
De how to voor deze burger met mozzarella, basilicum en een tomatenprutje, vond ik op het foodblog van Brenda Kookt.

Ik heb ‘m ietsiepietsie anders gemaakt dan Brenda, omdat ik lui was en het sneller op tafel wilde hebben staan 🙂
Hieronder haar recept, met daaronder een kleine voetnoot van wat ik anders heb gedaan.

Tomaat/Mozzarella Burgers van Brenda Kookt

Ingrediënten voor 4 broodjes:

 • 350 gram gehakt
 • 2 beschuitjes
 • 1 ei
 • halve theelepel oregano
 • halve theelepel tijm
 • halve citroen
 • een snuf nootmuskaat
 • zout en peper
 • 1 ui
 • teentje knoflook
 • blik tomatenblokjes
 • 100 ml water
 • 6 Cherry tomaatjes
 • handje verse basilicum
 • bol mozzarella
 • 4 hamburger buns

Hoe maak je het?

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit even aan zodat de ui glazig wordt. Giet de tomatenblokjes erbij en laat dit even sudderen. Voeg hierna het water toe en laat dit mengsel op zacht vuur pruttelen.

Verkruimel de beschuitjes, rasp de halve citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp) en splits het ei.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, citroenrasp, eidooier, oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het gehakt in vieren en maak hier hamburgers van. Bak de hamburgers in een koekenpan met olie gaar.

burger-mozzarella-tomaat

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en voeg dit bij het tomatenmengsel. Laat ze even mee pruttelen.
Snijd de bol mozzarella in 4 plakken. Verdeel over iedere hamburger een schep tomatenmengsel. Leg hierop een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Zet de koekenpan ongeveer 5 minuten in de oven zodat de mozzarella over de hamburgers smelt. Leg de hamburger buns ook even in de oven zodat ze warm en een beetje knapperig worden.

Snijd de buns door. Verdeel er een schep tomatenmengsel op en plaats er vervolgens een hamburger met gesmolten mozzarella op. Garneer het gerecht met een half schijfje citroen en een blaadje basilicum.

[bctt tweet=”Recept voor Italiaanse Burger met Mozzarella, Tomaat en Basilicum!”]


Wat deed ik anders?

Zoals je ziet heb ik geen echte hamburger buns gebruikt, maar een hard wit broodje. Ook gebruikte ik gewone tomaat en geen cherry tomaatjes en heb ik kant en klare burgers gekocht. Deze heb ik wel ingewreven met de Italiaanse kruiden. En tot slot heb ik de koekenpan met burgers niet in de oven gedaan, maar gewoon (op laag vuur) een deksel erop gezet. Zo smelt het ook 😉
En ik heb ook geen citroen gebruikt trouwens, maar verder lijkt het wel op Brenda’s recept, toch?

 

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Deel ‘m dan via Facebook, Twitter of Instagram en vergeet de hashtag #haremaristeit niet!

burgers-broodjes

Meer inspiratie? Bekijk ALLE yummy burgers en broodjes van mijn blog!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

 1. Brenda heeft wel meer leuke recepten ja. Deze was ik nog niet tegen gekomen, maar mozzarella, tomaat, en basilicum is altijd een topcombinatie. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret