Kookboek Winactie: Pompoen!

pompoenspaghetti

Er zijn van die vrouwen die ALLES lijken te kunnen.
Van die types die naast hun drukke fulltime baan ook een schoon en opgeruimd huis hebben en ergens nog de tijd vinden om een Bento lunchbox voor hun kroost in elkaar te flansen en ’s ochtends voor vertrek naar school nog pannenkoeken bakken voor het ontbijt.

Ingeborg ten Oever is zo’n jaloersmakende vrouw die álles lijkt te kunnen. En daarnaast is ze ook nog eens superleuk, ik kan echt niets lelijks over haar zeggen.

Als je Ingeborg’s Instagram feed bekijkt, dan denk je misschien dat ze een patisseriepapiertje op zak heeft, omdat ze het decoreren van koekjes tot een soort kunstvorm verheven heeft.
Maar niets is minder waar: Ingeborg is namelijk Meester in de rechten en praktiserend advocaat.

Als mijn hoofd overloopt of overprikkeld is, dan speel ik een paar potjes Wordfeud. Ingeborg decoreert koekjes om weer rustig te worden na een dag debatteren in de rechtszaal.
Overigens weet ik uit betrouwbare bron dat Ingeborg hulp in de huishouding heeft. Dit wilde ik toch even vermelden, voordat je denkt dat ze werkelijk een soort bovennatuurlijk supermens is 😉

Hoe ik dit allemaal weet?
Ingeborg behoort al ruim twintig jaar tot mijn kleine groepje van allerbeste vrienden aan wie ik een nier zou afstaan!

Kookboek: Pompoen!

Ik ben dus niet helemaal objectief, want ik vind Ingeborg dus oprecht één van de leukste mensen die ik ooit heb ontmoet. Toen ze vorig jaar zei een Pompoenkookboek te willen maken, wist ik ook meteen dat haar dit zou lukken.
Want daar waar andere mensen het vaak laten bij een leuk idee, is Ingeborg iemand die meteen gaat researchen, aan de slag gaat en niet stopt totdat het gelukt is.

En zo geschiede: onlangs verscheen Ingeborg’s eerste kookboek: Pompoen!

pompoen kookboek ingeborg ten oever


Titel: Pompoen!
(111 pagina’s)
Auteur: Ingeborg ten Oever
Uitgeverij: Lecturium
Prijs: €17,95

Dit is een applausje waard toch?
Ingeborg is geen kok of foodblogger, maar schrijft ‘gewoon’ even een kookboek dat ook nog écht uitgegeven wordt!

Zoals de titel al doet vermoeden, staat dit boek dus vol met pompoenrecepten.
Van simpele basisrecepten (zoals pompoenpuree en pompoentaartkruiden), diners en soepen, tot heerlijke ontbijtjes, lunches (Pompoenfrittata!), borrelhapjes (Pompoenbitterballen!), dips & spreads, smoothies (Amandellatte met een hint van pompoentaart!), zoete baksels (Gemarmerde Pompoenbrownie! Chocolate Chip Pompoenmufins!).

Nooit geweten dat je zoveel met een pompoen kunt doen ?

pompoen ingeborg ten oever

Nou was ik altijd al gek op pompoensoep (op mijn blog vind je ook een aantal verschillende pompoensoeprecepten) en soms rooster ik ook wel eens wat blokjes pompoen in de oven.
Méér dan dit, deed ik eigenlijk niet met een pompoen. Maar die dagen behoren nu tot het verleden 🙂

Ik heb al twee recepten gedeeld op mijn blog, die geïnspireerd zijn op gerechten uit dit boek.
Zo maakte ik een Vega & Skinny Pompoenspaghetti Tikka Massala en Pompoenstamppot met Rucola & Vegagehakt en ik sluit niet uit dat ik binnenkort nog een recept uit dit boek deel.

 

WINACTIE!

Ik verloot twee exemplaren van het kookboek Pompoen!
Wil je hier kans op maken?

Stap 1) Volg de auteur Ingeborg ten Oever op Instagram: @BeesWorkshops

Stap 2) Laat in een reactie onder dit artikel weten wat jouw favoriete pompoengerecht is.

That’s it!

Op zondag 19 november 2017 worden er twee winnaars geloot.
Zij ontvangen op deze dag van Ingeborg een mailtje voor afhandeling van de verzending en over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

pompoenstamppot

GOOD TO KNOW: als je dit boek wilt kopen om cadeau te geven met de feestdagen, houd er dan rekening mee dat de levertijd 1-2 weken is!
Dus beter bestel je het boek vandaag nog HIER 🙂

[bctt tweet=”Kookboek Winactie: Pompoen!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

45 reacties

 1. Super leuk! Voor nu is dat nog pompoensoep met kokos en de Magioni bodem van pompoen maar wellicht binnenkort iets anders?!! Duimen!

 2. Wat tof! Meteen even Instagram geliked. Ik ben dol op pompoen, vooral als soep met parmezaan en een scheutje witte wijn of door risotto maar ook als vervanger van aardappel in stamppot! Bakken met pompoen vind ik ook heerlijk, vooral mijn volkoren brood met pompoenpuree erdoor, Yum!

 3. Ik ben gek op pompoen, pompoencurry of lekker geroosterd uit de oven, of altijd goed: pompoensoep. Heerlijk ! Ik zou heel graag dit boek winnen en helemaal losgaan met pompoenrecepten !

 4. Ik vind couscous met pompoen heel lekker, of pompoensoep met kokos en gember, of pompoen pastasaus.. (verder kom ik (nog) niet)

 5. Mijn favoriete pompoengerecht heb ik laatst in een restaurant bij een camping gegeten: het was een pompoentaartje van bladerdeeg met geitenkaas en balsamico-azijn. Heel lekker, en ik dacht dat ik eigenlijk niet van pompoen hield (dus ook erg verrassend!). Leuke foto’s op de Insta van Ingeborg, al die koekjes, daar wordt een mens blij van.

 6. Eigenlijk vind ik alles met pompoen lekker. Mijn diepvries staat nu vol met pompoensoep en pompoenragout. Het lekkerste (volgens mijn collega’s) is de Pumpkin Pie die ik laatst gemaakt hebt. Het lijkt mij heerlijk om nog meer pompoenrecepten te ontdekken.

 7. Pompoensoep! Daar ben ik echt gek op! Ik heb het voor het eerst eens bij een mede-stagiaire gegeten. Ze had het zelf gemaakt en het was echt héérlijk!

 8. Ik maak altijd pompoensoep. Andere recepten met pompoen heb ik nog niet eerder gemaakt. Dit boek zou dus absoluut een mooi kado zijn voor veel meer inspiratie.

 9. Nou… ik maak dus alleen maar pompoensoep en dat is dus mijn favoriete gerecht…! Juist extra leuk om nieuwe favoriete gerechten te ontdekken met dit kookboek 🙂

 10. Ik ben gek op pompoen. Ik maak graag burgers van pompoen en kikkererwten met heel veel koriander en chilivlokken, maar ook de gratin met gehakt, pompoen en bechamelsaus van mijn mama is hemels 🙂

 11. Wauw, die heeft echt decoratieskills! Heel mooi zeg. Zelf heb ik nog niet heel vaak iets met pompoen op, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar, vooral de pompoenbrownie klinkt heerlijk. 🙂

 12. Ik ben nog helemaal niet bekend met recepten met pompoen, tijd voor verandering! Ik zie de heerlijkste gerechten voorbij komen in de comments, ik wil graag proeven.

 13. Geweldig! Tot nu toe heb ik nog geen enkel gerecht met pompoen geproefd wat niet lekker smaakte… ik ben dan ook een grote ‘pompoen-fan’ en gek op dit seizoen! Als ik dan echt een favoriet gerecht moet kiezen, dan kies ik voor het heerlijke pompoen/paprika-stoofpotje. Een aanrader!

 14. Ohhhhhh momenteel ben ik echt dol op ravioli met een vulling van pompoen en amarettikoekje.Zo heerlijk!In Italië vinden ze dat dus heel gewoon. Staat er toevallig een recept voor een dressing met pompoen in? Dat heb ik laatst geproefd met een stukje kabeljauw en dat was echt zalig!

 15. Mijn favoriete pompoen recept.. moeilijk! Pompoen is zo veelzijdig.. ik ga dan toch voor een simpel maar lekker recept: zelfgemaakte wraps met gekookte pompoen, geitenkaas en rucola.

 16. Ingeborg is idd een jaloersmakende vrouw! Ik heb vol verbazing door haar insta feed gescrolld, met als favoriet natuurlijk de poop emoji koekjes. Het Icecream truck ‘koekje’ is echt adembenemend. Heel tof dat het haar is gelukt om een pompoenkookboek op te schrijven. Ik heb de vega pompenspaghetti geprobeerd en die smaakte naar meer.

  Mijn favoriete pompoengerecht is de herstige pumpkin bread die ik op de blog van Tara en Larissa heb gevonden. Echt een aanrader! (http://www.endlessweekend.nl/recept-voor-herfstig-pumpkin-bread/)

 17. Ik ken maar een gerecht met pompoen en dat is pompoensoep en dat vind ik ontzettend lekker. Ik ben dus super benieuwd wat ik er nu allemaal nog meer mee kan maken en daarom doe ik ook mee met deze geweldig leuke actie.

 18. Fantastisch! Tot nu toe ons lievelingsrecept pompoenmuffins met pecannoten.. ik heb zin in veel meer☺️?!

 19. Kom niet verder dan pompoensoep, dus kan zeker de inspiratie van het kookboek gebruiken. Gezin smult ook altijd lekker mee, dus…………..kom maar op met de recepten, heb nog 2 pompoenen liggen☺️

 20. Moeilijke keuze en ik kan niet kiezen dus de pumpin pie en de pompoen curry. Heerlijk om met pompoen te koken of bakken het enige dat me echt tegenvalt is het snijden van de pompoen.

 21. Oh, graag! Ik ben dol op pompoen! ?
  Favoriet? Moeilijk, soep, salade met champignons, knoflook, pompoenblokjes uit de oven, kip met sesamolie en sojasaus en wat koriander of peterselie er over. Muffins, brood…
  Allemaal erg lekker. ❤️ Ik denk dat de salade favoriet is. Denk ik. ?

 22. Pennen, pompoen , spekjes, salami en geraspte kaas in de oven. Of my all time favourite pumpkin pie! Pompoen is mijn favoriet in deze tijd van het jaar!

 23. Geweldig een pompoen boek!!

  Nadeel… ik heb geen Instagram 🙁 :,(

  Mijn favoriete recept. Stamppot pompoen (zoete aardappel, wortel, pompoen, stukje lamsvlees)

 24. Mijn beste vriendin en mijn persoontje hebben een paar maal per maand een kook avondje samen. Een prima gelegenheid om te kokkerellen met ingrediënten die we onze mannen niet voor hoeven te zetten. Pompoen is één van onze favourieten. Pompoensoep, in vele varianten, de Indonesische (lekker pittig) vinden we wel héél lekker. Bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas smikkelen we van bij het kaarten of dobbelen wat we ’s avonds doen, Jammie. Geroosterde pompoen zucht, ook al zo lekker. Ik denk dat je begrijpt dat wij Dolblij zouden zijn om onze pompoen kennis met dat fantastische boek uit breiden.

  Groetjes
  Dorine

  PS beeworkshops heeft een prachtige gallerij❣️

 25. 1 favoriet recept kiezen met pompoen, dat is wel lastig zeg! Een pompoencake met karamel topping, dat is toch wel echt een toprecept. Je kunt dan ook nooit genoeg pompoen inspiratie hebben en zeker niet in het seizoen waarin de pompoen centraal staat.

 26. Op dit moment is mijn favo pompoen gerecht nog (hoe origineel) pompoensoep! Maar met zo’n mooi kookboek komt daar vast heeeeel snel verandering in. Fingers crossed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret