DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Hi!
Hebben jullie fijne Paasdagen?

Voor Eerste Paasdag, ging ik aan de slag met het pimpen van eieren. Deze Dip Dye en Marble Paaseieren pakten verrassend leuk uit en daarom wilde ik ze vandaag nog even delen met jullie. Mochten de eieren je neus nog niet uitkomen, kun je er vandaag nog mee aan de slag. En anders kun je dit idee onthouden voor volgend jaar 😉

Wat heb je nodig?

  • verftabletten
  • scheutje azijn
  • 6 keramieken schaaltjes of kommetjes
  • 12-18 witte eieren (hardgekookt en afgekoeld)
  • eierdopjes
DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Paaseieren kleuren met verftabletten

Ik heb nooit eerder met verftabletten gewerkt, dus dit was voor mij ook nieuw. Van tevoren dacht ik dat de kleuren donkerder en egaler zouden uitvallen, maar achteraf vind ik het wel leuk dat het vooral pasteltinten zijn en dat de kleuren een beetje Arty Farty in elkaar overlopen. Ik hoopte op een strak Ombre of Dip Dye Effect, maar het werden dus Marble Eitjes: ook leuk 🙂

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de tabletten oplossen in heet water en een beetje azijn: net genoeg om de eieren onder te dompelen in een beker of schaaltje.

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Afhankelijk van de gewenste kleursterkte, laat je de eieren volgens de verpakking 1 tot 3 minuten weken.
Mijn (eerste) ervaring is dat het wel wat langer dan 3 minuten duurt, voordat de eieren mooi kleuren. Eerder 10 minuten ongeveer en… écht egaal gekleurd, worden de meeste eitjes ook niet.

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Bij sommige eieren kreeg ik een gestippeld effect, wat mij dus aan knikkers deed denken.
Ik heb de eieren eerst 5 tot 10 minuten in een kleurtje laten weken, voordat ik de vloeistoffen heb verdeeld over kleinere schaaltjes en in eierdopjes.

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Vervolgens heb ik de gekleurde eieren in kleine laagjes van een andere kleur laten weken voor een Dip Dye effect. Je kunt het ei in een beker of schaaltje op z’n plek houden, met behulp van bijvoorbeeld een theelepel.

Het opnemen van de tweede kleur ging veel sneller dan de eerste kleursessie. Je kunt na een minuut al een eitje draaien, voor een leuk overloopje van de kleuren.

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren
DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Leuk geworden, niet?!
Ik had bij HEMA ook leuke paaseistickers (3 vellen €1,-) gekocht, maar die blijven helaas niet plakken op gekleurde eitjes.

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren
DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Met de stickers kun je heel snel eitjes in Paasstemming pimpen, dus voor mensen die niet in de weer willen met schaaltjes verftabletten (het is best een geknoei…) is dit ook een fijne en eenvoudige oplossing voor instant Paassfeer zonder poespas.

Ik ga deze Tweede Paasdag even bijlezen op het interwebs en social media, om te kijken wat voor moois en leuks jullie gisteren op tafel hebben gezet en dan ga ik fijn een middagje en avond Netflixen.
Wat zijn jullie plannen vandaag?

Happy Easter!
XOXO

DIY Dip Dye & Marble Paaseieren

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tag @hare_maristeit in je foto op Instagram of gebruik de hashtag #haremaristeit, vind ik leuk! En misschien zie je jouw post binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Wat leuk! Ik heb het ook weleens gedaan met die verftabletten maar bij mij werden de eieren aan de binnenkant gekleurd. De schil bleef ‘kaal’ zeg maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret