Fantaseren over mijn nieuwe huis

overloop roze kleurvlak

Ik heb het vaker laten weten op mijn blog en socials: over een paar jaar wil ik weer verhuizen. Mensen die mij nog niet zo lang volgen begrijpen dit niet altijd, omdat ze mij steeds vrolijk schilderend voorbij zien komen.

Niet mijn droomhuis

Alweer 2,5 jaar geleden koos ik voor dit huis in een crisissituatie. Van alle opties voor de noodgedwongen verhuizing, was deze woning de beste keuze. Het is maar een paar straten verder dan mijn vorige huis en het had genoeg slaapkamers. Dit waren mijn belangrijkste voorwaarden, dat er voor de kinderen zo min mogelijk veranderingen zouden zijn in Coronatijd.

Het is pas sinds een paar maanden dat ik écht het gevoel heb dat ik hier begin te landen en waarom ik deze zomer ook niet op vakantie ga, maar gewoon lekker wil chillen in mijn Palm Springs Inspired Barbie Tuin. Sinds ik hier woon heb ik behoorlijk veel reisjes en tripjes gemaakt en vluchtte ik iedere vrije zonnige dag naar het strand. Het duurde voor mij stiekem langer dan ik wilde toegeven, om de situatie zoals ‘ie is te accepteren. De kinderen en zelfs onze eigenaardige dikke rode kater, voelden zich wel vanaf dag één meteen thuis. Ik had wat meer tijd nodig 😉 .

tuinbankje tuinkussens kees smit

Sinds ik weer muurtjes en schuttingen aan het schilderen ben en de moestuin volop in bloei is, begin ik het zelf eindelijk ook te voelen. Mensen vragen me wel eens waarom ik er zoveel tijd en werk in steek, als ik toch al weet dat ik hier niet nog heel veel jaren blijf wonen. Maar als er één ding is dat ik heb geleerd uit de situaties van voorgaande jaren, is dat het echt belangrijk is om je ergens fijn te voelen en je hiervoor toch echt zelf in actie moet komen om een plek eigen te maken. Voor mij werkt het therapeutisch om te schilderen en ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld urenlang keramieken tegeltjes te snijden en daarmee vensterbanken te mozaïeken.

‘Meuk weer leuk maken’ of ‘van shit een hit maken’: dit past gewoon bij me. Het prikkelt mijn creativiteit en ik word er zen van. Ik zie de blikken verf, rollen behang en emmertjes voegsel voor de tegels dan ook niet als een slechte investering. De afgelopen twee jaar zijn voorbij gevlogen en ik heb dan misschien wel als doel om hier over 2-3 jaar alweer weg te gaan, maar dit zou zomaar eens tegen kunnen vallen. Die ervaring heb ik inmiddels ook wel opgedaan op woongebied. En in die totaal 5-6 jaar dat ik hier dan woon, vind ik het wel belangrijk om dit huis zo gezellig en sfeervol mogelijk te maken. Maar grote en dure projecten zoals de gare tegels in mijn grote achtertuin vervangen, daar ga ik niet aan beginnen, dat doe ik wel in mijn volgende huis 🙂 .

Wensen voor mijn nieuwe huis

De afgelopen periode heb ik veel rondgekeken in mijn buurt, want ik wil wel heel graag in deze hood blijven. As we speak worden er veel straten met ruim 100-jarige woningen compleet gestript en gerenoveerd én er komen veel nieuwbouwwoningen bij. Nou heb ik altijd geroepen dat een nieuwbouwwoning geen ziel heeft, maar na het traumaatje van mijn historische huis helemaal kapot zien gaan en dat het onbewoonbaar verklaard werd, ben ik hier toch wel anders over gaan denken.

Door de mensen van Heerlijkhuis was ik gevraagd om de configurator op hun site te testen, waarmee je zelf online je huis kunt ontwerpen. Deze gratis configurator biedt diverse opties voor personalisatie, zodat je jouw droomhuis in een viertal stappen he-le-maal zo kunt maken zoals je zelf wilt. Ik kan uren zoet zijn met zo’n tool en ja: ik heb me een beetje laten gaan met de afmetingen en hoeveelheid kamers die ik helemaal niet nodig heb. Dit is trouwens stiekem toch ook wel een fijne realisatie sinds mijn noodgedwongen verhuizing. We hebben weliswaar ingeleverd op woonoppervlak, maar zijn deze kleinere (en hogere) ruimtes veel beter, creatiever en leuker gaan benutten. Dit optimaal inrichten, was een minder grote uitdaging dan ik had verwacht en ik vind de vibe in dit huis echt heel speels en sfeervol.

slaapkamer kleurvlak plafond

Mijn duurzamere en grotere droomhuis is pas over een paar jaar klaar en tot die tijd blijf ik lekker in dit huis klussen, experimenteren en natuurlijk sparen, om het in mijn volgende huis in één keer goed te kunnen (laten) doen. Qua timing is de volgende verhuizing ook perfect voor de kinderen: mijn zoon zal dan uitgevlogen zijn en mijn dochter gaat dan naar de middelbare school. Weer een heel andere nieuwe fase dus! Tegen die tijd verwacht ik dan ook zelf eindelijk een keer klaar te zijn met het uitzoeken en puinruimen van de hoeveelheid verhuisdozen, vol met spullen waar ik in dit kleinere huis geen plek voor heb. Dat scheelt weer gesjouw met mijn volgende verhuizing 😉 .

boeken sorteren op kleur

Als je het leuk vindt kun je mijn klusavonturen in dit huis volgen via Instagram —> @hare_maristeit
See you there!

Dit artikel is geschreven i.s.m. heerlijkhuisbouwen.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Lekker blijven klussen! ik vind het heerlijk om je projecten te zien.
    Heb je al een ( nieuwbouw) huis in het verschiet liggen? Of zie je dat tegen fie tijd wel weer?

    1. Ik blijf zeker lekker verder oefenen met behangen en tegelen 😉 Er zijn een paar nieuwbouwprojecten in mijn buurt die nog gaan moeten plaatsvinden en waar ik heel enthousiast over ben. En of dit uiteindelijk nou 2 of 4 jaar gaat duren maakt niet zoveel meer uit, qua timing is het perfect en geeft me ruim de tijd om alles rustig voor te bereiden en het fabriekje hier draaiende te houden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret