Sneak peek van mijn nieuwe tuin

roze plantenbak

Dit voorjaar heb ik flink geklust in mijn nieuwe tuin en nu kan ik daar deze zomer eindelijk van gaan genieten! Vorig jaar heb ik alleen het meest hoognodige gedaan om de tragische tegeltuin een beetje op te leuken, maar greep ik eigenlijk ieder excuus wel aan om naar het strand te fietsen, omdat ik niet heel graag thuis bleef.

De afgelopen weken merkte ik dat ik dan nu toch echt eindelijk een beetje aan het ‘landen’ ben in dit nieuwe huis. En dit komt toch vooral wel door de vrolijke “Palm Springs Inspired Barbietuin” waar ik vanuit de woonkamer op uitkijk.

Een verlengde van de woonkamer

Mijn ieniemienie woonkamer voelt een stuk groter nu de openslaande deuren de hele dag open kunnen staan. Ik heb op het terras naast mijn woonkamer een roze buitenkleed neergelegd en in deze chillstoel zit ik vaak ’s avonds na kinderbedtijd echt even heerlijk rustig bij te komen:

roze buitenkleed roze schutting

Toen ik hier kwam wonen had ik het idee om op deze plek een buitenkamer met terrasoverkapping te laten maken, zoals een tuinkamer van Foravida.nl. Bij mooi weer en zon schuif je de glazen wanden open, bij mooi weer en kou laat je de wanden dicht. Op een warme dag in de regen zit je heerlijk droog, bij kou én regen houd je de wanden dicht en daarmee kun je ieder seizoen genieten van het buitenleven.  

Maar op dit beschutte stuk terras van mijn enorme tegeltuin is nauwelijks zon, ik kijk er ook op op uit vanuit mijn keukenraam en ik wil daar wel zoveel mogelijk daglicht. Dus die terrasoverkapping gaat er niet komen 😉 . Wel heb ik dit hoekje bij de openslaande deuren een stuk gezelliger gemaakt:

roze plantenbak

De bakstenen muur heb ik met chalk paint geschilderd in de kleur PALOMA van Annie Sloan. Dit is een soort lilagrijze kleur en in de border heb ik roze pampasgras geplant. Dit groeit helaas niet heel erg hard, maar hopelijk kan ik hier later deze zomer mooie foto’s van delen met jullie.

Palm Spring Garden & Barbie Vibes

De voormalig donkergrijze plantenbak (van de vorige bewoner) heb ik in de knalroze kleur CAPRI PINK (ook van Annie Sloan) geschilderd en mijn aardbeienstekjes zijn nu flink aan het groeien.

tuinbankje tuinkussens kees smit

De rieten schutting van de vorige bewoner sneuvelde dit voorjaar tijdens een heftige storm en daar kwam een lelijke en mossige schutting onder vandaan. Ik kreeg spontaan het idee om een emmertje witte latex te mengen met het Capri roze en daarmee de schutting te schilderen. Het resultaat.. ‘Instant Barbie Vibes'”.

palm sprins swimming pool

Een lekker zwembadje in de tuin is natuurlijk ook onmisbaar en ik vond het palmbomen-printje zó goed matchen in het Palm Springs sfeertje! Ik scoorde het zwembad en de meeste gekleurde plantenpotten op de schutting bij KWANTUM.

buitenkleed merel in wonderland

Ik word echt heel blij van die roze schutting, het is echt een ongelooflijke game changer 🙂 . Op een aantal plekken heb ik stekjes klimop geplant, dus te zijner tijd is het een mix van (verweerd) roze en een natuurlijke groene begroeiing. Op het grote tegelterras heb ik een gezellig hoekje gemaakt met mijn tuinset op een zwart-wit XL buitenkleed van Merel In Wonderland:

buitenkleed merel in wonderland

Ik heb jarenlang plezier gehad van mijn vorige (roze) XL buitenkleed (lees mijn review uit 2019 maar terug) en ik vond het tijd voor een ander kleurtje en printje. Aan deze zijde van de tuin staan twee verschillende schuttingen en heb ik ook aardig wat inkijk bij de buren. Mijn vers geplante klimop is as we speak gelukkig aan het groeien als een malle, dus aan dit probleem wordt gewerkt 🙂 . De hortensia’s op bovenstaande foto’s, zijn helaas inmiddels overleden en ik heb nog niet bedacht wat voor leuks ik in deze border ga doen.

moestuinbak

Last but not least: in de allerlijkste hoek van mijn tuin heb ik veel verschillende potten en moestuinbakken neergezet, wat nu echt een feestje is om dagelijks mee bezig te zijn. Moestuinieren is eigenlijk ieder afgelopen jaar best wel een deceptie voor me geweest, maar omdat ik deze zomer veel meer thuis ga zijn en nu wél graag in de tuin ben, krijg ik er steeds meer vertrouwen in dat ik hier wat succesnummertjes mee ga boeken.

Wordt vervolgd 🙂
Als je het leuk vindt om meer foto’s en filmpjes van mijn Barbie tuin te zien deze zomer, dan kun je me volgen op Instagram —> @hare_maristeit
See you there!

Dit artikel is geschreven i.s.m. Foravida.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret