Make Over van Lelijk Terras met een Buitenkleed

Als je mijn Stories op Instagram volgt, dan weet je dat ik momenteel flinke spierpijn heb van al dat geklus in huis en geschuif met zware meubels.
Achter de schermen ben ik namelijk bezig met een aantal toffe projecten en samenwerkingen, die ik allemaal nog ga delen op mijn blog.

Dat het de laatste tijd wat stiller is op de site, wil dus niet zeggen dat ik geen zin heb om te bloggen. Integendeel juist: ik heb volop inspiratie en nieuwe ideeën!
Maar mijn weinig beschikbare typ-uren worden dus opgeslokt door noeste fysieke arbeid 😉

Lelijke Grindtegels in de tuin

Mijn focus ligt deze zomer op make over projecten binnenshuis, maar ik erger me al jaren helemaal kapot aan de spuuglelijke retro grindtegels in de tuin:

Het oogt onrustig en ze zijn lastig schoon te houden. Naast het grote terras, heb ik ook nog een paadje van tegels in de 12 meter diepe achtertuin.
Met de tegels van het paadje is het me gelukt ze allemaal om te draaien. De onderkant van de tegels zijn gewoon van glad en grijs beton: dit oogt een stuk minder rommelig!
Het liefst wilde ik alle tegels op het terras ook omdraaien, maar helaas is de kant met het grind groter dus dat past niet.

De tegels op het terras vervangen staat ergens onderaan mijn lange To Do list, maar ik wil deze zomer wel graag in een mooiere en gezellige tuin zitten. Dus ging ik op zoek naar een snelle en eenvoudige oplossing.

Buitenkleed online bestellen

Van de toffe webshop Merel in Wonderland mocht ik een mooi buitenkleed uitkiezen.
Plastic buitenkleden zijn handig voor bijvoorbeeld een picknick, maar je kunt er ook een saai balkon mee opfleuren.
Kleedje erop, paar vrolijke potten met gezellige plantjes erbij en je hebt in no-time een klein tropisch paradijsje gecreëerd.

Buitenkleden zijn verkrijgbaar in eindeloos veel printjes, kleuren en formaten. Ik koos voor het allergrootste buitenkleed uit Merel’s webshop (360 x 270 cm), dat bijna helemaal mijn lelijke terras bedekt.

Toen ik het pakket ontving, dacht ik dat er een foutje was gemaakt.
Ik had verwacht dat de pakketpostbezorger voor mijn deur zou staan met een lange en zware rol, maar het was een verrassend klein en licht pakket!

Het kleed bestaat uit drie rechte banen, die aan elkaar genaaid zijn. Daardoor is het makkelijk en mooi op te vouwen en mee te nemen naar de camping. Maar ook handig en leuk dus voor bijvoorbeeld een picknick of om onder een partytent te leggen.

Ik vond het in ieder geval een aangename verrassing en ook een fijn vooruitzicht, als ik het na de zomer ga schoonmaken en in de schuur ga opbergen!

Ik had gekozen voor een extra groot buitenkleed met een Boho print in roze en wit.
Ook leuk om te weten: je kunt het kleed op beide kanten neerleggen en dus kiezen voor een overwegend roze of witte print.
Ik koos uiteraard voor de roze kant.

Kijk dan hoe mijn terras is opgeknapt door dit mooie buitenkleed:

Wat een verschil, no!?
Ik ben er echt superblij mee!
Het is zo’n simpele, snelle en toffe oplossing en de kleuren en print passen he-le-maal bij mij 🙂

Als je niet van felle kleurtjes of heftige printjes houdt, kun je natuurlijk kiezen voor een neutralere kleur of een rustig grafisch printje.
Bekijk alle buitenkleden HIER en als je vragen hebt over het gebruik: stel ze hieronder in een reactie, dan zullen Merel of ik ze beantwoorden.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Echt heel leuk ! Binnenkort hebben wij een evenement met iedere dag live muziek nu is Mn plan om z’n kleed neer teleggen zodat de zangers/muzikanten er gezellig bij staan! En na die week hup op Mn dakterras ?alleen nu keuze stressssss welke ga ik nemen??????

  2. Buitenkleden zijn inderdaad supermakkelijk! Ik heb er ook één op het balkon en een smalle voor bij de voordeur (+ tuinkabouter en plantjes, en nu vind ik dat ik de mooiste stoep voor de voordeur heb van de hele buurt ^^) Die roze die jij hebt is ook heel erg mooi!

    Dit is trouwens mijn allereerste comment hier ooit, maar ik volg je al wel langer 😉

  3. Mooi! En heel leuk. Ik heb een soortgelijk iets (maar dan veel kleiner en blauw met wit) vorig jaar in een opwelling gekocht. In combinatie met roze kussens en meer. H. vond het in eerste instantie helemaal niets. Mila en ik zijn erg blij. We zijn net terug van een fantastische Bed & Breakfast in de Bourgogne waar het leven echt buiten plaatsvond. Zo heerlijk al die kleden en kussens buiten. Ramen en deuren open en lekker alles op blote voeten doen. Heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret