DIY: Mini Lente Decoratietakken met Masking Tape

paasdeco-kleur-masking-tape

Zucht, steun en kreun….
Een paar dagen geleden trof ik ’s ochtends een enorme ravage in de woonkamer aan. Onze schattige, maar oh zo onvoorspelbare kitten Badjak had de grote, zware en bomvolle vaas met Paastakken omgegooid 🙁

Vermoedelijk wilde hij uit de vaas drinken, want tja: het verse water dat ik hem dagelijks voorschotel, daar haalt hij zijn neus voor op. Drinken doet hij het liefst uit mijn glas, uit de wasbak of uit een vaas.
De decoraties laat hij eigenlijk wel redelijk met rust: want het is best een suf en lui beestje.

Ik was op z’n zachtst gezegd ‘not so amused’. Want het was dus een ERG grote vaas (inhoud van 5 liter, HO HO HO) die op de eettafel stond en…. de avond ervoor had ik heel zorgvuldig allemaal belangrijk papierwerk gesorteerd op overzichtelijke stapeltjes, om de volgende ochtend mee aan de slag te gaan.
En zodoende was ik dus dagenlang bezig met offertes (voor onze verbouwingsplannen) en belastingdocumenten drogen op de verwarming. 

De takken heb ik nu flink gesnoeid, de vaas is minder gevuld en staat nu op een andere plek te shinen en met enige tegenzin doe ik net of ik het niet zie, wanneer hij uit mijn glas water drinkt.

Door dit onverwachte incident (ik zag het echt niet gebeuren dat dit kleine poesje zo’n grote zware vaas kon omduwen!) moest ik terugdenken aan onderstaande blogpost (die ik nu iets aangepast heb) die ik twee jaar geleden heb gedeeld.
Mijn dochter was toen nog een hyperactieve en grijpgrage baby van bijna 1 jaar oud en het leek me toen niet zo verstandig om grote Paastakken in huis te halen.
Nu is mijn dochter er dus klaar voor (we hebben ze samen versierd, dat was zoooo leuk!), maar gooide de kitten roet in het eten. Me so blessed 🙂

Als jij dus ook onbetrouwbare of onvoorspelbare huisgenoten hebt (waar je zooooooveel voor terugkrijgt…) dan kan ik je deze decoratietip aanraden!
Je haalt met deze vrolijk versierde mini-lentetakken wel de Paassfeer in huis, maar de schade is aanzienlijk minder erg wanneer er onverhoopt toch een ongelukje plaatsvindt.

Benodigdheden voor Mini Lentetakken

paastakjes-benodigdheden

 • Een tak naar keuze. Ik knipte een tak met mooie knoppen van onze enorme Hortensia.
 • Rolletjes masking tape in leuke kleurtjes.
 • Klein vaasje en eventueel paasdecoraties.

Takkewerk: Takken Plakken met Masking Tape

Scheur kleine stukjes tape en plak deze rondom de takken.
Ik heb de stukjes bij de knoppen en de dunste takjes niet beplakt.

paastakken-washi-tape-aanbrengen

Tadaa:

takken-washi-tape

paasdecoraties

Helaas paste de tak niet in het vaasje dat ik voor ogen had. Na nog wat knip- en snoeiwerk paste hij wel in een kleiner vaasje waarin het ook steviger staat.

takken-decoreren

Dat was nog even lastig kiezen uit mijn voorraad paasdecoraties. Maar omdat de takken niet erg groot zijn, vielen eigenlijk alle grotere decoraties al snel af.

paasdecoratie-takken-washi-tape

De kleine houten gekleurde hangertjes zijn van HEMA.
De kleine gele paaskuikentjes vind je voor een habbekrats in de grabbelbakken bij o.a. AH, Xenos, Wibra, Zeeman en de Action.

paasdecoratie-kleur-washi-tape

Ik heb ook even een foto gemaakt van het vaasje met takken naast de fruitschaal. Daardoor kun je beter zien dat het inderdaad wel meevalt met de grootte van het vaasje en de takken.

Let me know: hoe pakken jullie het aan met Paasdecoraties, als je ook kleine kinderen of springerige/onvoorspelbare huisdieren hebt?
Ik ben benieuwd 🙂

[bctt tweet=”DIY Mini Lente Decoratietakken met Masking Tape”]

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

 1. Wouw wat ziet dat er fris en gezellig uit. Ik vind het een top idee voor volgend jaar 😉 Hier ook een baby die alles overal vanaf trekt. Grappig, zie trouwens dat ik precies net dat roze ruitjes kleed heb, had hiervoor een blauwe. Geel is ook leuk!

  1. Het is deze week echt extreem. Heb een aantal erg leuke foto’s voor de volgende Photo Diary, met gesneuvelde spullen en ravage. Maar goed: ‘Het is maar een fase’… (Die hopelijk HEEL SNEL voorbij is).

 2. Goed gelukt en leuke DIY. Ik heb toevallig gisteravond de paastakken en takken met bloesem in grote pot gezet. Herkenbaar zijn de versieringen. Lijken erg op die van mij ? en die van mij zijn van de Hema. Zal nog een foto op Insta zetten. Ik heb ook glitter eieren ? (in kader van less is boring??) Fijne paasdagen!

  1. Glitter is altijd een goed idee 🙂
   Ik heb hangertjes met glitterkonijntjes, maar die zijn te zwaar voor deze kleine takjes. Volgend jaar weer! Of misschien als decoratie bij het ontbijt dit weekend.
   Happy Easter!

 3. Super leuk en de masking tape maakt het helemaal af. Ik zou wat masking tape in huis moeten halen want mijn kinderen vinden knutselen super leuk.
  Oh enne shame on me, ik zou dus niet snel op het idee komen om takken uit de tuin te halen, ik ben zo een muts die ze koopt 😉 Ik mis de gen ‘creatief denken’.

 4. Wat een goed idee met de tape zo om de takken heen. Ik heb dit jaar een vrij ingetogen paasversiering gekozen. Veel wit en koper en natureltinten. Kleur heb ik al genoeg in huis ?

 5. Zo simpel, maar zo leuk! Ziet er echt vrolijk en gezellig paasachtig uit. Washi tape is voor ZO veel dingen geschikt, en gelukkig heb ik er dan ook een hele boel! Ik ga deze zeker in het achterhoofd houden bij het plannen van de decoratie voor mijn paasbrunch dit jaar!

 6. Hier al twee keer in een week tijd ’s avonds de halve woonkamer kunnen dweilen, omdat mijn katten de vaas met takken omver hadden gemept, maar ik blijf hem weer terugzetten. Ze leren het vanzelf wel af, hoop ik :’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret