DIY Magnum IJsjes + Winactie

diy magnum ijsjes 2

Vandaag was het tropisch warm en voor morgen is er weer een heerlijke zomerse dag voorspeld. Dan is er niets meer verkoelend dan een lekker ijsje. Ik ben vooral dol op Magnums, Solero’s en raketjes, maar zoals ik afgelopen weekend heb aangekondigd: het roer moet om. Ik moet gezonder gaan leven en beter letten op wat ik allemaal achteloos naar binnen prop. Geen Magnums voor mij dus de komende periode…
Daarom ben ik aan de slag gegaan met het zelf maken van low fat ijsjes, in de vorm van Magnums!

diy magnum ijsjes 18

De siliconen ijsmallen zijn van het Italiaanse Silikomart, een van mijn favoriete merken. Er zitten handige inkepingen in de mal waar je ijsstokjes in kunt steken. Ik heb deze vorm gevuld met o.a. sinaasappelsap, pistache nootjes en kokosmelk. Yoghurt zou ook een lekkere (en gezonde!) basis kunnen zijn.

diy magnum ijsjes 5

diy magnum ijsjes 1

Ik heb ook een Magnum ijsje met in stukjes gesneden kiwi gemaakt:

diy magnum ijsjes 3

Foto: links een Magnum met pistache nootjes, rechts met kiwi. Superfris!

Mijn Muppet wilde ook zelf Magnum ijsjes maken, alleen niet low fat maar juist met zoveel mogelijk chocolade en snoep. Ik heb me beheerst en er niet van gesnoept, alleen maar geholpen en foto’s gemaakt. Dit zijn ze geworden:

diy magnum ijsjes 8

How to:
diy magnum ijsjes 17

Voor mijn Muppet’s Magnums, hebben we gewoon een bak roomijs uit de supermarkt gebruikt.

diy magnum ijsjes 16

Je hebt niet veel chocolade nodig, slechts een paar blokjes van een reep. Hak deze in fijne stukjes en stop dit in een afsluitbaar en stevig plastic zakje. Laat dit smelten in een schaaltje met kokend water. Pure chocolade is binnen no-time gesmolten, melkchocolade en witte chocolade duurt wat langer. Kneed goed door als het gesmolten is en knip dan een puntje van het zakje af.

diy magnum ijsjes 13

Spuit wat chocolade in de vormpjes en gebruik een kleine siliconen kwast om het uit te smeren over de bodem en de randjes. Laat vervolgens een paar minuten uitharden in de koelkast. Mijn Muppet wilde er meteen snoepjes in doen, dus wij hebben voordat het de koelkast in ging, eerst nog flink gestrooid met geraspte kokos, discodip en fijngehakte M&M’s.

diy magnum ijsjes 12

Nadat de chocolade was uitgehard, heeft hij de vormpjes met ijs gevuld en nogmaals bestrooid met discodip strooisels en wat restjes gesmolten chocolade. Zoals ik al schreef: ik heb niks gedaan met deze ijsjes, alleen maar gefotografeerd 😉

diy magnum ijsjes 10

Als je het professioneler wil aanpakken, wacht je tot de ijsjes klaar zijn en bestrijk je ze als laatst met gesmolten chocolade.

diy magnum ijsjes 9

Van alle siliconen keukenproducten die ik in de afgelopen jaren heb geprobeerd, ben ik het meest te spreken over Silikomart. Het is zo professioneel, flexibel en makkelijk schoon te maken, er kan eigenlijk weinig fout gaan. Zoals je op de foto hierboven ziet, wip ik een grote zware Magnum er zonder problemen of beschadigingen heel gemakkelijk uit. Ik heb met andere merken toch vaak meegemaakt dat het tijdens dit proces al misgaat en ik mijn ijsje of baksel dan in elkaar moet lijmen. Superfrustrerend!

diy magnum ijsjes 7

Dit lijkt toch bijna net op een echte witte Magnum met aardbeienvulling…? Ik heb tijdens het fotograferen van mijn Muppet’s ijsjes maar flink op kauwgom gekauwd, anders had ik er een hap uit genomen.

diy magnum ijsjes 6

Er zijn twee formaten Magnum mallen verkrijgbaar: Classic en Mini. De mini’s zijn leuk om bijvoorbeeld traktaties voor een kinderfeestje te maken, of wanneer je zoals ik af en toe even wil zondigen, maar niet teveel.
En nee: ik heb ook niet stiekem een mini gesnoept!

Winactie

Van Kookwinkel.nl mag ik twee mensen blij maken met TWEE setjes Magnum Mallen van Silikomart. Hiermee kun je in één keer 8 Magnum ijsjes maken, waarvan 4 classics en 4 mini’s.

MagnumClassic magnumijsmallen

Wil je kans maken? Deel dan in een comment op deze post een leuke tip voor het zelf maken van GEZONDE ijsjes.
De winnaars ontvangen op donderdag 24 juli 2014 een privé berichtje, dus zorg ervoor dat je bij het achterlaten van een comment het juiste email adres achterlaat. Deze wordt uiteraard NIET gepubliceerd.

Ik ben dringend op zoek naar gezonde en makkelijke ijsrecepten, wie weet zie je jouw inzending ook nog voorbij komen op mijn blog of op Instagram!
Wil je meteen aan de slag? Je kunt de Classic en Mini Magnum mallen HIER online shoppen bij Kookwinkel.nl. De mallen zijn vaatwasmachine bestendig en inclusief ijsstokjes, die je uiteraard ook nog los erbij kunt kopen.
Naast ijsjes kun je trouwens ook cakejes of hartige hapjes bakken in de oven. Dit hoogwaardige siliconen is namelijk geschikt voor temperaturen van -60ºC tot 230ºC.
Immagini 386 magnumhartig magnums4

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

43 reacties

 1. Ik maak wel eens ijsjes met yoghurt en munt. Erg lekker en ook gezond!
  Verder ben ik dol op yoghurt met grapefruitsap. Die is wel wat zuurder, maar daar houd ik wel van. Je kunt er natuurlijk altijd nog iets doorheen doen zodat hij wat zoeter wordt.

 2. Mijn dochtertje is gek op aardbeien en ijsjes 🙂 Ik zou ijsjes maken met stukjes aardbei, yoghurt en een mix van gepureerde aardbeien en yoghurt. Lijkt mij super leuk om samen te gaan maken

 3. Ingevroren mango blokjes in de blender met een paar el heet water pureren en dit in de vorm doen. Misschien met een paar stukjes verse mango erdoorheen voor de echte smaak beleving en dat het iets spannender wordt.

 4. Leuke winactie!
  Ik zou bolletjes uit een watermeloen halen en dat toevoegen dan heb je denk ik heerlijke ijsjes ook is het gezond en fris 😉 en vruchtensap dmv zelf geperste sinaasappels, citroenen en limoenen.
  Die zou ik graag maken met mal.

 5. Als je ijs is bevroren is de smaak altijd milder. Daardoor moet je zorgen dat het ijsje zoet genoeg is. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld agavesiroop. Agave siroop is van zichzelf een stuk zoeter dan bijv suiker dus je hebt minder nodig. (Je kan ook stevia/zoetstof gebruiken maar dit komt de structuur van je ijsje niet ten goede. Dit raad ik je dus af. )
  Zorg dus voor genoeg zoet en genoeg zuur dan heb je een heerlijk ijsje.
  Een eenvoudig receptje, goede kokosmelk, verse ananas en evt wat agavesiroop. In de blender tot een gladde smoothie. Vul de vormpjes en tik ze nog even op je aanrecht, dan gaan de kleine belletjes er uit.
  Enjoy!

 6. Ik ben dol op een simpel bananen ijsje, gemaakt van gepureerde bevroren banaan. Eventueel aanvullen met ander bevroren fruit wat je mee pureert. Dit lijkt me heerlijk om als Magnum te eten met een buitenkant van echte pure (min 72%) chocolade.

 7. Wat ee heerlijke prijs. Im mag geen suiker meer dus dit zou goed van pas komen 🙂
  ik maak nu weleens ijsjes met yoghurt gemengt met bolero suikervrije limonadepoeder en stukjes fruit. Heerlijk. Maar vind de vormen die ik heb onhsndig. Moeten rechtop staan in vriezer en vallen toch vaak om. 🙁

 8. Wat leuk zeg, deze ijsvormen! Op een warme zomerdag is een verfrissend fruitig smakend ijsje onmisbaar, heerlijk van vers zomerfruit zoals aardbeien en frambozen. In kleine stukjes snijden en in citroenwater invriezen.

 9. Ooooo die mini’s wat gaaf! Ik ben zelf ook gek op silikomart, vooral op alle chocolade vormpjes. Kookwinkel oldenhof heeft altijd een goede klant aan mij haha.

  Maar gewoon bevroren fruit pureren zorgt al voor een heel gezond ijsje. En met banaan of mango is het zelfs al heel romig. Echt alleen bevroren fruit. Maaaar, om toch iets te zondigen is een beetje room, kwark of griekse yoghurt er door ook echt heel lekker. En zelfs nog redelijk gezond toch? En op de chocolade lekkere noten of gedroogd fruit.. mmmm

 10. Oo en tot 230 graden? Ook leuk om cakejes in devorm van een ijsje te maken als traktatie voor kinderverjaardagen trouwens!

 11. ok dit is niet een gezonde ijsje maar wel erg lekker
  ik zou een ijsje maken met de smaken van rasmalai, (indiaas desert, die erg verslavend is)
  pistachnooitjes onvellen en grof fijn hakken, slagroom goed stevig met suiker, kardamon en wat rozewater mengen, wat ricotta er goed door mengen, Proeven of het goed zoet is en eerst wat gebroken pistachnootjes in de mal daar de slagroommengsel en dan weer wat pistach nootjes, oww kwijl ik denk dat ik ga smullen. Hmmm weet het zo goed lol toch maar n keertje klaarmaken, volgens mij gaat het vast en zeker wel lukken vooral met de mallen van Silikomart. Maar ff ook verzinnen wat ik aan cakejes kan maken. <3 Super winactie <3

 12. Heerlijk zo’n prijs, leuke actie met dit weertje.
  Ik ben gek op Rode vruchtjes/besjes/aardbeien/Japanse bes etc. Mijn kinderen ook en gek op mango dus ik zou mango pulp doen en besjes mix erbij/erdoor.
  Jammie!

 13. Wat een gave vormpjes! Ik heb zelf laatst ananas ijsjes gemaakt in de vormpjes van Flying Tiger (geïnspireerd door jouw verjaardagscadeau aan Pauline). Die waren lekker. Aardbei ook altijd goed. En yoghurt met bosvruchten ook altijd een goede combi. En voor meer ideeën zou ik toch eerst die vormpjes moeten winnen, zodat ik kan uitproberen 😉

 14. Wij zijn heel erg van het zelf maken van ijsjes de vormpjes zijn super .. nu hebben we alleen de vormpjes die recht op gevuld kunnen worden .. Onze Favo is .. griekseyoguht met pulp van een vanille stokje en honing .. daardoor vers fruit door roeren in kleine blokjes voor de zoete smaak .. zo als rijpe mange bosbessen aardbeien gele kiwi en banaan .. zo is je ijsje steeds bij elke hap een andere smaak en pure verwennerij ..

 15. Sinds ik glutenvrij moet eten en dus creatiever moet zijn met mijn ontbijt. Eet ik nu vaak voor het sporten chiazaadpudding met vruchten erdoor. Je mengt kokosmelk met chiazaadjes, beetje vanillesuiker, snufje zout en een zoetstof zoals honing of rijstsiroop en zet dit een nacht in de koelkast. Lijkt me erg lekker om hier ijsjes van te maken met stukjes fruit erdoorheen. Lekker om na het sporten op een warme zonerdag van te snoepen!

 16. Heeeel simpel en heel lekker:
  Meng siroop (naar wens of suikervrij) met yoghurt. Result- Danoontje effect! En wie is er nou niet groot geworden met danoontje ijsjes??

 17. OOh wat een geweldige winactie!
  Zo leuk om je eigen ijsjes te maken. Ik bedenk me ineens dat ik dat nodig weer eens moet doen.
  Komt helemaal goed uit met dit mooie weer.
  Had laatst heerlijk yoghurt ijs gegeten en wil proberen om dit eens zelf te maken.
  Groetjes Rensina

 18. Wat een leuke prijs. Ik maak regelmatig ijsjes. Een gezond ijsje maak ik van aardbeien en versgeperste jus d’orange. Ik pureer de aardbeien en doe een paar hele stukjes er doorheen. Verse jus d’orange erbij en je hebt een heerlijk gezond ijsje.

 19. Wat n leuke winactie… ijsthee is met dit warme weer n succes. Mijn tip voor gezonde ijsjes: Citroenthee zetten met verse munt. Naar smaak citroensap toevoegen en eventueel n klein beetje citroenlimonade als je t iets zoeter wil.
  Kan natuurlijk ook met perzik. Dan kan je voor n zoetere smaak kleine stukjes rijpe perzik toevoegen aan de ijsjes.

 20. Een tropisch ijsje met verse ananas, meloen, passievrucht, aardbei en verse sinaasappelsap. Voor nog extra vitamines voeg je chiazaad toe voor een speels effect.

 21. Ik heb nog nooit zelf ijsjes gemaakt en ik vind het geven van een tip daardoor wel wat lastig. Maar mocht ik winnen, dan ga ik denk ik wel kijken hoe ik ijsjes kan maken van kokosmelk of geitenyoghurt. En ik vind ijskoffie heerlijk; mij lijkt dat koffieijs ook wel heel smakelijk moet zijn (met kokosmelk).

 22. Sinds we erachter zijn dat onze jongste zoon lactose intolerant is, probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken, zodat iedereen hetzelfde eet. Maar sinds kort vraagt onze oudste zoon steeds vaker om magnums en cornetto’s. Deze vormen zijn een uitkomst!
  Het citroenijs dat ik maak met ijsmachine is bij ons favoriet, niet heel gezond, maar ook niet heel slecht 😉
  sap van 4/5 citroenen mengen met suikerwater (200ml water en 100 gr suiker) en dit in ijsmachine doen.
  Heerlijk zuur!

 23. Heel erg gaaf deze mallen! Ik zou ijsjes maken met griekse yoghurt, citroen en blauwe bessen. Lijkt me een heerlijke frisse combi. Of de mal gewoon helemaal vullen met stukjes vers fruit en dan wat limonade erbij om er een ijsje van te maken. Van de kleine mallen maak ik ijsjes om zo nu en dan te zondigen. Stroopwafelijs met daaromheen een laagje melk of witte chocola.

 24. zo is het alleen maar leuk om een keer te zondigen..1 1 keer de ingrediënten stoppen waar je naar verlangt en je bent weer zoet!maar gezonder is natuurlijk kiwi met aardbei met yoghurt ijsje!

 25. Geweldige actie! Sinds ik gezond aan het eten ben mis ik die lekkere calorie-bommen wel eens 🙂
  Ik zou ze gezond maken met kokosmelk en vers fruit omhuld met een laagje donkere chocolade en nootjes.
  Of Kokoswater met grote stukken vers fruit (dit ziet er geweldig uit!

 26. Supertof, ik heb wel een ijsjesvorm, maar deze lijken veel fijner!

  En mijn favoriet blijft toch wel gepureerde banaan. Daar hoef je niets aan toe te voegen en heeft toch de tomige structuur die je soms een beetje mist als je gezond wil eten.

 27. De beste tip die ik ken is toch nog altijd het bananen ijs, het enige dat je doet is bananen invriezen en die dan pureren echt super lekker!

 28. Ik maak mijn ijsjes met zelf bereide kefir, beetje lobbige slagroom, cranberries, bosvruchten
  Ik klop eerst de slagroom lobbig (magere slagroom),. In de magic bullet blend ik de cranberries en bosfruit (bij de Plus supermarkt in de vriezer) samen met de kefir. Dan door de slagroom scheppen. Vormpjes vullen en klaar.
  Geen suiker, gezond en heerlijk!
  De cranberries koop ik in een zakje bij een natuurvoedingswinkel.
  Eventueel kan er nog jam in (ook van de natuurwinkel)

 29. Ik heb nog nooit zelf ijs gemaakt maar met deze handige ijsvormpjes zou ik meteen aan de slag willen gaan. Wat jammer dat ze tijdelijk niet te koop zijn.
  Enkele ideeën die ik zeker zou proberen:
  -Pindakaas met banaan vind ik altijd heerlijk en dus lijkt me dat ook een goede combinatie voor een ijsje.
  -Reese’s chocolate is m’n favoriete chocolade en daarom zal een combinatie van chocolade-roomijs met gezouten pinda’s absoluut watertandend lekker zijn .
  -Ik zou gaan voor een basis van gecondenseerde melk en daar banaan aan toevoegen en (pure) chocolade rondom.
  -Voor de afwisseling zomers diepvriesfruit zoals mango, frambozen of aardbeien pureren met yoghurt samen met een beetje poedersuiker of Stevia en een paar druppeltjes citroensap en dan nog wat achtergehouden stukjes van hetzelfde diepvriesfruit erdoor mengen.
  -En nog een idee is pindakaas met jam ijsjes.
  -En tenslotte ijs van gecondenseerde melk met chocolade en verkruimelde Oreo-koekjes!

 30. Ik had net een heel aparte ingeving: oranje ijsjes van zomerse bospeen. Is volgens mij lekker zoet. Kook of stoom de bospeen gaar, pureer, laat afkoelen en giet in de ijsvormpjes.
  Ook een manier om groenten te verbergen voor slecht etende kids.

 31. Laatst ijs gemaakt van druiven en peer erg lekker. Alleen heel erg goed mixen of de druif zeven anders krijg je allemaal velletjes in je ijsje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret