Frisse ijsjes van Rode Bessen & Yoghurt

ijsjes zelf maken

Ik ben zo blij dat ik er nog aan dacht om foto’s van deze ijsjes te maken! Ze waren namelijk zo lekker, dat ze binnen no-time op waren. De bereiding is supersimpel: rode besjes, Griekse yoghurt en een klein beetje honing.
That’s it!
Deze ingrediënten mix je samen in de blender en giet je vervolgens in ijsmallen. Na een nachtje in de vriezer kun je deze superfrisse en ontzettend lekkere ijsjes al opsmullen.

Mijn zoon vond ze niet zo lekker (te zuur) maar ik vind ze te gek en heb meteen nog een batch gemaakt. Wanneer het buiten tropisch warm is, snoep ik namelijk het liefst frisse en zure waterijsjes.

zelf ijsjes maken

Een handeling die ik vergeten was om bij mijn vorige ijsjes (deze kokos-pistache ijsjes) te doen: een paar keer flink hard met de mal op het aanrecht tikken nadat de vormpjes zijn gevuld!
Hiermee voorkom je namelijk dat er luchtbelletjes vormen en zien de ijsjes er gladder uit. Ik ben het dit keer niet vergeten en de ijsjes zijn nu veel mooier gelukt dan de vorige keer.

zelf ijsjes maken

Ik heb voor deze ijsjes de Classic en Mini Magnum mallen van het merk Silikomart gebruikt. Deze zijn te koop in de webshop van Kookwinkel.nl.
Deze professionele siliconen vormen zijn vaatwasmachinebestendig en worden geleverd inclusief ijsstokjes, die je uiteraard ook nog los erbij kunt kopen:
magnumijsmallen
Naast ijsjes maken met deze mallen, kun je ze ook gebruiken om cakejes of hartige hapjes mee te bakken in de oven. Dit hoogwaardige siliconen is namelijk geschikt voor temperaturen van -60ºC tot 230ºC.

Hebben jullie nog leuke tips voor lekkere en gezonde ijsjes om zelf te maken? Deel ze hieronder in de comments!

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Zelf maken: gezonde ijsjes van rode bessen, Griekse yoghurt en honing!”]

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret