Vraag aan een kind: ‘Wat zullen we vanavond eten?’ en het antwoord begint waarschijnlijk met de letter ‘P‘: Pizza, Patat of Pannenkoeken.
De beroemde drie P’s, die de meeste ouders vast niet onbekend zijn 🙂
Zo ook hier in huis uiteraard.
Afgelopen Moederdag mocht mijn zoon bedenken welke gerechten we die dag samen zouden maken en het werd een Pannenkoekentaart met banaan en pindakaas als lunch en dit Patatje Pizza als avondeten.
We zaten alleen zo bomvol van die superlekkere maar oh zo machtige pannenkoekentaart <BURP> dat we het ’s avonds bij een klein soepje hielden en de Patatjes Pizza een andere dag hebben gemaakt.
Drie keer ‘P’ op één dag in twee gerechten, was een beetje té veel voor ons 🙂
Dit gerecht doet een beetje denken aan een (home made) Kapsalon, maar door de Italiaanse kruiden smaakt het echt een beetje pizza-achtig. Erg kidsproof dus, deze maaltijd. En het staat lekker snel op tafel: een ideaal gerecht voor een lazy Sunday!
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr (kruimige) aardappels (ik gebruikte gewoon ovenfriet!)
- 75 gr salami, in blokjes (ik gebruikte chorizo!)
- 1 paprika
- bakje cherrytomaten
- 50 gr geraspte kaas
- halve ui
- 1 el Italiaanse kruiden
- snufje zout en peper
- 1 el olijfolie
- OPMERKING: voor een Patatje Pizza Hawaï gebruik je 100 gr hamblokjes (in plaats van salami) en een klein blikje met ananasblokjes.
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd deze in dunne frieten.
Spoel de frieten goed schoon met koud water en dep ze vervolgens helemaal droog tussen een theedoek.
Ik heb deze stappen dus fijn kunnen overslaan, door gewoon kant en klare ovenfrieten te gebruiken. Ik doe namelijk aan nóg simpeler, vooral wanneer ik met kinderen kook, want een half uur wachten op het belletje van de oven is al een hele beproeving op hun engelengeduld.
Als je wel zelf frieten hebt gesneden en deze eenmaal drooggedept zijn, doe je ze in een kom en voeg je de olijfolie toe. Meng alles door elkaar zodat alle frieten goed bedekt zijn.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zet deze 15 minuten in de oven.
Ondertussen snijd je de salami, paprika, cherrytomaten en de ui in stukjes.
Na 15 minuten haal je de frieten uit de oven en schud je ze even door elkaar.
Verdeel de salami, paprika, cherrytomaten, geraspte kaas, ui, ananas en de kruiden over de frieten.
Zet de plaat daarna weer 15 minuten in de oven.
BRON voor dit recept: Lekker & Simpel Kookboek
Lees HIER mijn review over dit kookboek, inclusief linkjes naar andere recepten die ik al uit dit boek heb gemaakt!
Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Scoor punten bij je kind met dit Patatje Pizza Hawaï!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Eén reactie
Het ziet er heerlijk uit!
Dit zal ik zeker een keer maken 😉
Xoxo