Kue Pisang Maris (Bananencake met Indische twist)


Kue = Indische snack of dessert (gestoomd, gebakken of gefrituurd).
Pisang =
Indisch voor ‘banaan’
Maris = mijn naam

Ik had een voorraadje té rijpe bananen waar ik wat mee wilde doen en besloot er een cake van te bakken.
Ik wilde geen rechthoekige cake bakken (ik houd namelijk van ronde vormen) en ook eens experimenteren met Indische kruiden in combinatie met banaan.

Het resultaat was superlekker en heel egotrippend heb ik dit baksel dus ‘Kue Pisang Maris‘ genoemd: het bekt zo lekker 😉

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram walnoten of pecannoten
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl djahé (gemberpoeder)
  • 0,25 tl laos (poeder)
  • Optioneel/naar wens: honing, agavesiroop of suiker
  • OVERIG: ronde springvorm van 20 cm doorsnede.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Prak 3 bananen met een vork in een grote kom.

Hak de noten en chocolade in grove stukjes.
Voeg vervolgens de eieren toe en meng even goed door elkaar.
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, de havermoutvlokken, noten en chocolade toe (en naar wens/smaak honing of suiker).

Spray de springvorm in en schep het beslag erin.
Snijd de laatste banaan in langwerpige dunne plakken en leg deze in een leuk vormpje bovenop het beslag.

Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten.
Gluur af en toe of het mooi rijst en niet aanbrandt.
Prik een satéprikker in de cake om te testen of de binnenkant gaar is.
Komt deze er nog vochtig uit? Dan moet het nog heel even in de oven.

Het is een superlekkere en stevige cake geworden!
Het is redelijk machtig (vullend) dus ik adviseer om kleine puntjes aan te snijden 😉

De kruidige smaken zijn niet heel overheersend: hier kun je dus zeker wat meer van toevoegen als je wel van een beetje spice houdt.

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop