Kue = Indische snack of dessert (gestoomd, gebakken of gefrituurd).
Pisang = Indisch voor ‘banaan’
Maris = mijn naam
Ik had een voorraadje té rijpe bananen waar ik wat mee wilde doen en besloot er een cake van te bakken.
Ik wilde geen rechthoekige cake bakken (ik houd namelijk van ronde vormen) en ook eens experimenteren met Indische kruiden in combinatie met banaan.
Het resultaat was superlekker en heel egotrippend heb ik dit baksel dus ‘Kue Pisang Maris‘ genoemd: het bekt zo lekker 😉
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 75 gram havermoutvlokken
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram walnoten of pecannoten
- 50 gr pure chocolade
- 1 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,25 tl djahé (gemberpoeder)
- 0,25 tl laos (poeder)
- Optioneel/naar wens: honing, agavesiroop of suiker
- OVERIG: ronde springvorm van 20 cm doorsnede.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Prak 3 bananen met een vork in een grote kom.
Hak de noten en chocolade in grove stukjes.
Voeg vervolgens de eieren toe en meng even goed door elkaar.
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, de havermoutvlokken, noten en chocolade toe (en naar wens/smaak honing of suiker).
Spray de springvorm in en schep het beslag erin.
Snijd de laatste banaan in langwerpige dunne plakken en leg deze in een leuk vormpje bovenop het beslag.
Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten.
Gluur af en toe of het mooi rijst en niet aanbrandt.
Prik een satéprikker in de cake om te testen of de binnenkant gaar is.
Komt deze er nog vochtig uit? Dan moet het nog heel even in de oven.
Het is een superlekkere en stevige cake geworden!
Het is redelijk machtig (vullend) dus ik adviseer om kleine puntjes aan te snijden 😉
De kruidige smaken zijn niet heel overheersend: hier kun je dus zeker wat meer van toevoegen als je wel van een beetje spice houdt.
2 reacties
Dit lijkt me heerlijk….
Ik zal dit recept bewaren…..
Xoxo
Lekker bezig Maris ik hoop dat anniek m ff bakt dit weekend.