Pasta Pesto met Kip & Rucola

pesto pasta kip rucola

Geen tijd of zin om uitgebreid te koken, maar heb je wel onwijze trek of hongerige kindjes die zeuren om voedsel?
Deze snelle pasta met kip en pesto staat in een handomdraai op tafel, nog voordat het kleutergejengel écht losbarst.

Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 175 gr penne
  • 4 el pesto
  • 2 el crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr rucola
  • cherrytomaten
  • zout/peper
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 150 gr pasta
  • OPTIONEEL: champignons, paprika, courgette en/of geraspte kaas

pasta kip pesto

 

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

Snipper het uitje en snijd de rode peper en knoflook fijn. Snijd ook de cherrytomaten in tweeën of vieren.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5 minuten).

Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaten en knoflook toe.
Na circa 2 minuten voeg je de pesto en crème fraîche toe en laat je het geheel opwarmen.

Serveer de pasta met de kip-pestosaus en eventueel met rucola.

pesto pasta met kip en rucola
Bron voor dit recept is het ‘Lekker & Simpel Kookboek‘ (lees HIER mijn review).
Ben jij ook zo gek op pasta? Bekijk dan alle pizza- en pastarecepten van mijn blog!

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Superlekker & supersnel klaar: Pasta met kip en pesto!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Probeer ook eens met broccoli roosjes erdoor. In het begin deed ik dit alleen als ik het voor meer mensen kookte dan voor 2, omdat de saus er wat ‘meer’ van wordt. Maar nu doe ik het standaard, omdat het lekker is :). Geroosterde pijnboompitten en wat geraspte parmezaanse kaas op het einde is ook lekker! Pijnboompitten en rucola vindt ik echt een super lekkere combinatie.
    O, ja, we doen er meestal ook wat zongedroogde tomaatjes door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop