WINNEN: Lekker & Simpel Kookboek!

lekker-en-simpel-winactie

Op mijn blog deelde ik de afgelopen weken een aantal superlekkere recepten uit het ‘Lekker & Simpel Kookboek‘. Dit handige kookboek is geschreven door de makers van het gelijknamige blog lekkerensimpel.com.

De titel is mij op het lijf geschreven. Ik houd namelijk niet van moeilijk doen, als het ook makkelijk kan. Maar het moet wél lekker zijn! Lekker en simpel dus dus: I like!
Vandaag vertel ik meer over dit boek én verloot ik twee exemplaren onder mijn lezers.


Lekker & Simpel Kookboek

Eind augustus 2016 brachten Jorrit & Sofie hun tweede kookboek uit met maar liefst 320 pagina’s en 200 lekkere en simpele gerechten.

Van de lekkerste pasta’s tot een Italiaanse aardappelschotel en van een nacho salade tot een recept voor KIPsalon met rösti. Met dit kookboek kun je wel even vooruit.
Alle recepten zijn over het algemeen snel te maken en alle ingrediënten kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Lekker simpel: I like!

Ik raak namelijk al snel ontmoedigd als ik met mijn boodschappenlijstje in de supermarkt sta en niet alle ingrediënten zijn verkrijgbaar….

taco-lasagne-maisFoto: Mexicaanse Taco Lasagne

Zelden heeft mijn zoon (tough crowd!) zo enthousiast gereageerd op een maaltijd, als op bovenstaande Taco Lasagne. Want was het nou een Mexicaans gerecht, of een Italiaanse pizza? Hij vond het in ieder geval waanzinnig lekker en heeft al meerdere keren gevraagd wanneer ik dit wéér ga maken.

Wij zijn gek op de Mexicaanse keuken (kijk HIER maar) en dit recept was echt een groot succes, dat ik zeker weten nog veel vaker ga maken.
En ja: het is echt heel simpel! Je maakt eenvoudig en snel een lekkere saus, snijd tortilla’s doormidden en vult een ovenschaal om en om met saus en wraps.
Laagje geraspte kaas erop, even in de oven en… smullen maar!

pasta-peer-gorgonzola-2Foto: Pasta met peer & Gorgonzola

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je waarschijnlijk al dat ik gek ben op bijzondere smaakcombinaties. Vooral zoet & pittig samen, vind ik onweerstaanbaar in een gerecht.
Zo deelde ik eerder al eens een recept voor een quiche met peer en blauwe kaas, dus toen ik in het Lekker & Simpel Kookboek de pasta met peer & Gorgonzola zag staan, wist ik: die MOET ik maken!

pasta-peer-gorgonzola-ingredienten
Hij was echt heerlijk en stond binnen no time op tafel. Voor mij is dit echt ultiem comfort food waar ik mezelf nog vaker op ga trakteren. Mijn huisgenoten vinden fruit niet lekker in hun warme maaltijden, tss…. their loss!

Gelukkig voor hun, staan er nog volop andere recepten op de 320 pagina’s in het boek om uit te proberen.

griekse-pitabroodjes-feta-kipFoto: Griekse pitabroodjes met kip en feta.

Niet lang nadat ik het recept van bovenstaande Griekse pitabroodjes had gedeeld op mijn blog, ging ik naar een verjaardagsfeestje waar de gastvrouw heeeeeeeel veel van deze broodjes had gemaakt voor haar gasten:

Griekse pitabroodjes met kip en feta
Het is dus écht heel simpel om te maken, ook wanneer je voor twintig man moet koken! Lekker smullen voor de gasten en lekker simpel voor de kok: everybody happy!

Nieuwsgierig naar nog meer recepten uit dit kookboek van enthousiaste lezers?
Volg dan op Instagram de hashtag #lekkerensimpelkookboek

 

Winactie! <GESLOTEN>

Na al die smakelijke foto’s, wil je natuurlijk ook een eigen exemplaar van dit boek. Of misschien weet je wel iemand die ook van lekker makkelijk te bereiden maaltijden houdt en aan wie je dit boek cadeau wilt geven komende feestdagen?

Ik mag twee van mijn lezers blij maken met een gesigneerd exemplaar van dit toffe kookboek!

lekker-en-simpelTitel: Lekker & Simpel
Auteurs: Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie & Sofie Chanou
Prijs: €19,95

 

Hoe maak je hier kans op?

Je kunt op één van de volgende manieren meedoen (meer dan één manier mag natuurlijk ook, om je winkansen te verspreiden):

1) Volg @LekkerenSimpel en @MarisMariaRenne op Twitter en stuur ons een tweet om te laten weten dat je graag kans maakt.

2) Like de Facebookpagina’s van Lekker & Simpel en Hare Maristeit en laat een reactie achter op de winactie post (op de pagina van Hare Maristeit), waarin je laat weten dat je meedoet.

3) Volg @lekkerensimpel en @hare_maristeit op Instagram en laat in een reactie op de winactie post (account van Hare Maristeit) weten dat je het boek wilt winnen.

TOT SLOT: laat hieronder in een reactie weten wáár je hebt meegedaan, eventueel met je schermnaam als deze afwijkt van je eigen naam.
Wil je het boek cadeau geven aan iemand? Tag hem/haar dan op social media in je reactie!
De winnaars worden op maandag 31 oktober 2016 geloot. Zij krijgen hieronder een reactie van mij op hun comments én ontvangen een e-mail.

BONUSVRAAG: Hoe vaak staat het woordje ‘LEKKER’ in dit artikel? 🙂


Er zijn geen extra prijzen verbonden aan het juist beantwoorden van de bonusvraag: dit is voor de eer/lol.
Over de inhoud of uitslagen van winacties wordt niet gecorrespondeerd. Lees voor meer info mijn disclaimer.

 

[bctt tweet=”2 x Winnen: gesigneerd exemplaar van Lekker & Simpel Kookboek! #lekkerensimpelkookboek” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

44 reacties

 1. Aangezien ik geen ster ben in koken en weinig tijd heb, ben ik heel benieuwd of dit boek mij helpt om toch lekker te eten.

 2. Voor de lol heb ik even geteld en ik gok op 17 (in alle vormen van lekker) 😉

  Heel graag waag ik een kansje. Deel 1 staat al in de kast en sjonge jonge dat boek heb ik al vaak open gehad, sommige recepten ken ik wel van buiten nu haha. Heel erg benieuwd naar deel 2…het is wat je zegt idd heel lekker & Simpel! Duimpjes gaan hard draaien! ?

  Twitter (Vivs36) *check*, FB *check*, Insta (Vivs39) *check*

 3. Ik heb mee gedaan op Facebook. Ik ben zo benieuwd naar wat voor lekkere recepten er nog meer in staan! Lekker en simpel komt goed uit hier ☺️?

 4. Net zoals Bregje benut ik ook alle kansen! Ik heb jullie een berichtje gestuurd op Facebook, Twitter en Instagram en maak graag kans! Wij (mijn vriend en ik) vinden het elk weekend een hele uitdaging om tot een mooi boodschappenlijstje te komen en zeker het vinden van nieuwe gerechten is lastig, omdat de meeste recepten ingewikkeld zijn, een enorme receptenlijst hebben en je dan ook nog eens een uur ik de keuken staat. Doe mij maar lekker en simpel! 😉

 5. Wat een ” lekker” boek.Ik denk dat mijn dochter dit meteen gaat ” lenen” want die houdt van en lekker en simpel dus die combinatie is een gouden greep.

 6. Ik heb meegedaan op Facebook en op Instagram. Dit geweldige boek wil ik natuurlijk graag winnen. Lekkere en simpele recepten met normale ingrediënten. Veel inspiratie, veel keuze. En alleen in deze blog staan al heerlijke recepten die ik graag een keer wil maken. Dat belooft veel voor de rest van de inhoud van het boek. Ik zou er heel graag mee aan de slag gaan.

  En er staat volgens mij 29 keer het woord ”lekker” in dit artikel vanaf de titel tot en met de tag (Die heb ik ook mee gerekend XD) Woorden als ”lekkere” heb ik niet meegeteld. Echt alleen de keren dat er ”lekker” staat. En natuurlijk ook de ”lekker” in de linkjes naar de profielen van ”lekkerensimpel”

 7. 21 keer lekker bedoelde ik :$ Ik zie mijn reactie trouwens niet staan. Is er iets fout gegaan of komt hij er zo alsnog te staan?

  Dan nog maar een keer mijn reactie haha. Ik heb meegedaan op Facebook en Instagram (Sabrina8992). Ik wil dit boek namelijk erg graag winnen. Super handig zo’n boek met lekkere, leuke en simpele nieuwe gerechten. Nieuwe inspiratie. Lekkere gerechten, makkelijk te maken en dan ook nog normale ingrediënten. Weer eens wat anders dan de ”healthy” boeken met aparte ingrediënten die je bijna niet kan vinden in de winkel. Ik zou graag met dit boek aan de slag willen.

 8. Ik heb meegedaan via Facebook.
  En het woord lekker komt 35 x voor in het artikel (zonder de reacties dus, anders komt er nog een aantal bij 😀 )
  Nu hard duimen

 9. Ook ik doe mee, op instagram en op Facebook.
  Heb ‘lekker’ geteld en kwam op 21???
  Zou het fijn vinden om hun boek te winnen, kook regelmatig recepten online van hun site. De verhoudingen zijn altijd goed en zoals de naam inderdaad al zegt, lekker en simpel!

 10. Ik doe ook mee! Op instagram onder de naam rozemarijn2001. Ik ben dus 14 jaar, en ik hou van koken. Mijn ouders vinden dat prima, alleen moet het wel makkelijk zijn….en ik ben een kei in het uitzoeken van moeilijke recepten. Daarom lijkt mij dit zo handig! Omdat het lekker maar toch ook simpel is! Ik telde 21 keer het woordje ‘Lekker’.

 11. Ik doe mee via Instagram! 😀 Haremaristeit volgde ik al en Lekker en Simpel nu ook! 🙂
  Mijn naam is daar yvonnuh2.

 12. Ik heb meegedaan via Facebook, instagram (maartje1607) en twitter, dus ik wil wel érg graag Lekker en Simpel ☺️?
  En ik kom op 25x ‘lekker’, in allerlei variaties ?

 13. Wij doen heel graag mee, heb ook al een aantal recepten van hen geprobeerd. Maar zo’n kookboek vind ik toch handiger dan printjes en dan lekker samen met mn zoontje kijken, uitzoeken, boodschappen doen en testen. Vinden wij leuk.!!! Zeker als het dan lekker en simpel is.
  Tot aan de bonusvraag lees ik 18 x het woordje lekker… dus wij zijn lekker gemaakt 😉
  oh wij hebben meegedaan via Facebook

 14. Ik heb meegedaan via Facebook. Het lijkt me een superboek om te winnen. Jarenlang is er door mijn (ex)man voor me gekookt, en nu naar de scheiding moet ik het allemaal zelf doen, en wat lekkere en simpele recepten zijn dus altijd welkom.

 15. Leuk! Ik volgde lekker en simpel al een tijdje via facebook. De naam zegt genoeg, I like 🙂 Via facebook en instagram doe ik mee.

 16. Gezien het feit dat mijn man niks.. nou ja niks, echt heel weinig!! lust en onze kleine dat nu na lijkt te doen… sta ik met open armen te wachten op dit mooie boek ♡
  Ik volg op Facebook en Instagram. ..
  En 26 x ‘lekker’ is een lekkere gok van me !
  Fijne zondag!

 17. Wat een lekkere actie.?
  Ik doe graag mee via Twitter en Facebook.
  Als ik goed geteld heb staat er 21x lekker in de tekst.
  Fijne zondag, ?
  Groetjes Henriette ?

 18. Ik ben dol op kookboeken die de strekking van “lekker en simpel” hebben, want helaas heb ik met jonge kinderen (en niet heel veel kooktalent) weinig tijd voor ingewikkelde maaltijden, waar ik voor de ingrediënten eerst drie winkels af moet…. Ik doe mee via Facebook!

 19. Ik tel 21 keer Ik zou het geweldig vinden om kans te maken op het kookboek Lekker en simpel, dus ik doe graag mee

 20. Leuke winactie! Ik zou het boek graag willen winnen voor als ik op mezelf ga wonen en dus voor mezelf moet koken. Vind de blog van Jorrit en Sofie erg leuk, dus ik ben benieuwd naar dit boek! Ik heb beide pagina’s geliked op Facebook en een reactie achter gelaten 🙂

 21. Leuk, ik maak graag kans! 🙂 Een makkelijk kookboek, daar hou ik van!
  Ik volg nu allerlei pagina’s en heb gedeeld via Facebook en Twitter. Ik kom uit op 23 keer ‘lekker’ in je artikel. 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret