Deze week had ik geen zin om uitgebreid te koken (what else is new…) en vond ik een supersimpel recept voor een superlekker gerecht dat ook nog eens supersnel klaar is. Driemaal super dus.
Deze Griekse pitabroodjes met kip en feta zijn lekker fris en knapperig. Ik waande me zowaar zelfs een klein beetje op vakantie in Griekenland!
Nou ben ik hier nog nooit geweest, maar mijn (overigens Britse) schoonfamilie kookt vaak Grieks, vandaar.
Maar goed: ik dwaal af… Het recept!
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 pitabroodjes
- 200 gr gerookte kipfilet
- 50 gr feta
- 75 gr sla
- 1 rode ui
- 10 cherry tomaten
- 1 paprika
- 1 tl gedroogde basilicum
- Tzaziki (zelfgemaakt of kant en klaar)
VARIATIETIPS!
Je kunt in plaats van gerookte kip ook een kipfilet op smaak brengen met wat zout, peper, basilicum en oregano. Bak de kipfiletblokjes totdat ze gaar zijn. Dit heb ik gedaan en het was superlekker!
In plaats van paprika, heb ik komkommer gebruikt. Lekker fris!
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor en bak de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op het pak.
Snijd de feta, sla, gerookte kip, cherrytomaten, ui en paprika in kleine stukjes.
Maak eventueel zelf tzaziki. Dit doe je door een stuk komkommer te raspen en 1 teen knoflook uit te persen en te mengen door Griekse yoghurt.
Verder voeg je nog een snufje zwarte peper en wat gedroogde oregano toe.
Ik heb alle ingrediënten door elkaar gemengd in een saladeschaal, zodat iedereen zijn eigen broodje kon vullen.
Lekker & Simpel Kookboek
Het recept voor deze Griekse pitabroodjes met kip, komt uit het ‘Lekker en Simpel Kookboek‘.
Dit boek is van de makers van het gelijknamige foodblog lekkerensimpel.com.
Ik heb al een aantal gerechten uit dit originele en handige boek gemaakt en ben erg enthousiast! Op mijn blog deelde ik al de recepten voor Pasta met peer & Gorgonzola en Mexicaanse Taco Lasagne.
Nieuwsgierig naar nog meer recepten uit dit kookboek?
Volg dan op Instagram de hashtag #lekkerensimpelkookboek
Titel: Lekker & Simpel
Auteurs: Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie & Sofie Chanou
Prijs: €19,95
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit
[bctt tweet=”Recept voor Griekse pitabroodjes met kip en feta, uit het #lekkerensimpelkookboek” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
4 reacties
Ik maak de shoarmabroodjes altijd iets nat met weater en doe ze dan in de broodrooster 😉
Fijn weekend Xoxo
Dat is met 1 of 2 pitabroodjes inderdaad handig! Deed ik ook vaak, toen onze roze broodrooster nog leefde ? Maar als je er meer dan 2 moet verwarmen vind ik oven toch handiger om ze gelijktijdig te serveren.
Iets soortgelijks eten wij ook regelmatig, heerlijk! Ik eet graag Grieks en ben een aantal x in Griekenland geweest. Zou er zo weer naar toe terug willen, heerlijk eten en fijne mensen. Broodje shoarma maken we ook altijd zelf met kip (en shoarma kruiden dan) en ook daar prop ik het liefst ui, komkommer en feta bij 🙂
Ik ben ook wel nieuwsgierig! Mijn schoonfamilie brengt al jaren hele zomervakanties door in Griekenland en zouden het liefst emigreren als ze alle kleinkinderen mee konden nemen ? Griekenland staat dus nog op mijn ‘To Go’ lijstje, misschien volgend jaar!
Tzaziki vind ik ook lekker bij shoarma, stink je ook iets minder ?