Pannenkoekentaart met Banaan & Pindakaas

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Toen ik tegen mijn zoon op Moederdag zei: ‘JIJ mag vandaag het menu samenstellen en we gaan samen koken’, was het natuurlijk niet zo heel gek dat hij meteen het Guilty Pleasures Kookboek erbij pakte.

Met dit boek heb ik namelijk al punten bij hem gescoord, toen bleek dat hier dé hack in stond, voor McDonald’s beroemde Big Mac en een recept voor Home Made Kapsalon zonder slappe friet of laffe knoflooksaus.

De titel van het boek is zeer treffend en ik kook er dus niet heel vaak uit (anders had ik nu Obesitas), maar ik blader er wel regelmatig doorheen.
Als jij ook een lekkerbek bent (of kent), dan wil je dit boek van Sabine Koning ook op je verlanglijstje zetten: lees HIER mijn review.

Mijn zoon koos voor ons Moederdagmenu dus deze pannenkoekentaart als voorgerecht en een ander gerecht (dat uiteraard óók met de letter ‘P‘ begon) als hoofdgerecht.
Ik had het gelukkig goed ingeschat: na ieder één (klein maar hoog) puntje van deze calorieënbom gesnoept te hebben, konden we geen ‘boeh’ of ‘bah’ meer zeggen, wel <BURP>.

We aten deze pannenkoekentaart met banaan en pindakaas dus als lunch, ’s avonds skipten we het tweede ‘P’-gerecht (dat ik binnenkort ook zal delen) en aten we een licht soepje.

Ingrediënten voor een pannenkoekentaart met 20 cm doorsnede

 • 2 eieren
 • 250 gr bloem
 • snuf zout
 • 500 ml halfvolle melk
 • 4 bananen
 • 8 el pindakaas
 • stroop
 • kaneel
 • OPTIONEEL: smarties of strooisels om te decoreren

Hoe maak je deze waanzinnige pannenkoekentaart?

Roer de eieren met een houten lepel door de bloem en voeg de helft van de melk en een snuf zout toe.
Klop dit met een garde tot een klontvrij mengsel.
Voeg dan de andere helft van de melk toe en klop het geheel tot een egaal pannenkoekbeslag.

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Verhit een koekenpan van 20 centimeter doorsnede op het vuur en bak hierin net zoveel pannenkoeken tot al het beslag op is.
Snijd de bananen in plakjes en roer de pindakaas in een kommetje los, zodat het iets vloeibaarder wordt.

Bouw de pannenkoekentaart op het bord waarop je hem ook wilt serveren. Deze taart verplaatsen is namelijk niet zo’n succes.
Begin met een pannenkoek waar je plakjes banaan overheen verdeelt.
Leg hier een pannenkoek bovenop die je hebt ingesmeerd met pindakaas, gevolgd door weer een pannenkoek met plakjes banaan, enzovoort.
Eindig met een pannenkoek met plakjes banaan op de bovenkant.

Sprenkel de stroop over de bovenste laag banaan en strooi er lichtjes wat kaneel overheen voor extra smaak.
Serveer de pannenkoekentaart direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Wacht met decoraties strooien totdat je de taart gaat serveren, om smeltende kleurverloopjes te voorkomen.

Oh ja…

Het was pas na het maken van deze taart, dat ik in het recept teruglas dat ik het verkeerd heb gebouwd. Ik heb namelijk op iedere pannenkoek een laagje pindakaas gesmeerd én plakjes banaan verdeeld. Whoops!

Dit verklaart denk ik waarom mijn taart niet mooi rond hoog is (zoals op de foto in het boek) en waarom ik ook méér bananen nodig had 😉
Maar hij smaakte er niet minder lekker door!

De combinatie van pindakaas en banaan (zeker met een klein beetje stroop en kaneel!) is waanzinnig! Het is een origineel dessert waar je met VEEL mensen van kunt genieten en je scoort er gegarandeerd punten mee bij kinderen.

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

[bctt tweet=”Recept voor Pannenkoekentaart met banaan en pindakaas” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

 1. Oef. Dit ziet er zo ontzettend goed uit. Wat een berg! If the mountain won’t come to Muhammad, Muhammad must go to the mountain 😉

  Alleen het woord pannenkoekentaart maakt mij al intens gelukkig.

 2. Mijn hemel, dat ziet er als heel erg vullend uit. Ik ben erg benieuwd maar ik twijfel of men hier thuis eraan wil. Overigens heb ik nog nooit zelf pannenkoeken gemaakt (oeps)…

  1. Het is ook extreem vullend, maar ook echt extreem lekker! ’s Avonds stond er een ander vullend gerecht op het Moederdagmenu, maar dat hebben we maar even geskipt. Te vol van de pannenkoekentaart als lunch 🙂
   Ik begrijp dat we na een volgend event dat wij elkaar zien dus moeten gaan shoppen voor een pannenkoekenpan? En nee, niet lachen: dat bestaat en ik heb er een 🙂 Die wil je hebben als beginnend keukenprinses: beter resultaat dan met een gewone koekenpan! Bevalt je quichevorm nog steeds of was het eenmalig gebruik?

   1. Jaaaaaaaaa! Graag. En serieus? Die dingen bestaan? :0 En yes, de quichevorm bevalt extreem goed. Al heel veel quiches in alle soorten en maten gemaakt. Ik had deze vorm tien jaar eerder (of langer nog) moeten hebben 😉

    1. Haha, ja: dat bestaat! Ik heb er ooit eens eentje gewonnen met een wedstrijd en ben er echt fan van! Met gewone koekenpannen wil een pannenkoek bij mij wel eens mislukken, maar met deze pannenkoekenpan gaat het altijd goed 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret