• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Pannenkoekentaart met Banaan & Pindakaas

May 26, 2017 · 7 Comments

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Toen ik tegen mijn zoon op Moederdag zei: ‘JIJ mag vandaag het menu samenstellen en we gaan samen koken’, was het natuurlijk niet zo heel gek dat hij meteen het Guilty Pleasures Kookboek erbij pakte.

Met dit boek heb ik namelijk al punten bij hem gescoord, toen bleek dat hier dé hack in stond, voor McDonald’s beroemde Big Mac en een recept voor Home Made Kapsalon zonder slappe friet of laffe knoflooksaus.

De titel van het boek is zeer treffend en ik kook er dus niet heel vaak uit (anders had ik nu Obesitas), maar ik blader er wel regelmatig doorheen.
Als jij ook een lekkerbek bent (of kent), dan wil je dit boek van Sabine Koning ook op je verlanglijstje zetten: lees HIER mijn review.

Mijn zoon koos voor ons Moederdagmenu dus deze pannenkoekentaart als voorgerecht en een ander gerecht (dat uiteraard óók met de letter ‘P‘ begon) als hoofdgerecht.
Ik had het gelukkig goed ingeschat: na ieder één (klein maar hoog) puntje van deze calorieënbom gesnoept te hebben, konden we geen ‘boeh’ of ‘bah’ meer zeggen, wel <BURP>.

We aten deze pannenkoekentaart met banaan en pindakaas dus als lunch, ‘s avonds skipten we het tweede ‘P’-gerecht (dat ik binnenkort ook zal delen) en aten we een licht soepje.

Ingrediënten voor een pannenkoekentaart met 20 cm doorsnede

  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • snuf zout
  • 500 ml halfvolle melk
  • 4 bananen
  • 8 el pindakaas
  • stroop
  • kaneel
  • OPTIONEEL: smarties of strooisels om te decoreren

Hoe maak je deze waanzinnige pannenkoekentaart?

Roer de eieren met een houten lepel door de bloem en voeg de helft van de melk en een snuf zout toe.
Klop dit met een garde tot een klontvrij mengsel.
Voeg dan de andere helft van de melk toe en klop het geheel tot een egaal pannenkoekbeslag.

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Verhit een koekenpan van 20 centimeter doorsnede op het vuur en bak hierin net zoveel pannenkoeken tot al het beslag op is.
Snijd de bananen in plakjes en roer de pindakaas in een kommetje los, zodat het iets vloeibaarder wordt.

Bouw de pannenkoekentaart op het bord waarop je hem ook wilt serveren. Deze taart verplaatsen is namelijk niet zo’n succes.
Begin met een pannenkoek waar je plakjes banaan overheen verdeelt.
Leg hier een pannenkoek bovenop die je hebt ingesmeerd met pindakaas, gevolgd door weer een pannenkoek met plakjes banaan, enzovoort.
Eindig met een pannenkoek met plakjes banaan op de bovenkant.

Sprenkel de stroop over de bovenste laag banaan en strooi er lichtjes wat kaneel overheen voor extra smaak.
Serveer de pannenkoekentaart direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Wacht met decoraties strooien totdat je de taart gaat serveren, om smeltende kleurverloopjes te voorkomen.

Oh ja…

Het was pas na het maken van deze taart, dat ik in het recept teruglas dat ik het verkeerd heb gebouwd. Ik heb namelijk op iedere pannenkoek een laagje pindakaas gesmeerd én plakjes banaan verdeeld. Whoops!

Dit verklaart denk ik waarom mijn taart niet mooi rond hoog is (zoals op de foto in het boek) en waarom ik ook méér bananen nodig had 😉
Maar hij smaakte er niet minder lekker door!

De combinatie van pindakaas en banaan (zeker met een klein beetje stroop en kaneel!) is waanzinnig! Het is een origineel dessert waar je met VEEL mensen van kunt genieten en je scoort er gegarandeerd punten mee bij kinderen.

pannenkoekentaart met banaan en pindakaas

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Recept voor Pannenkoekentaart met banaan en pindakaas Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Mexicaanse HotdogsMexicaanse Hotdogs
  • Regenboogkwarktaart met MacaronsRegenboogkwarktaart met Macarons
  • Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!Bugles met Pindakaas, Chocolade en Discodip!
  • Hawaï Kipburger met Ananas & JalapeñopepersHawaï Kipburger met Ananas & Jalapeñopepers

Bakken (Zoet & Hartig), Desserts, Party & Picknick, PARTY!!!, Recepten, Succesnummers guilty pleasures kookboek, Ohmyfoodness.nl, pannenkoekentaart

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    26/05/2017 at 7:13 am

    Wat ziet er vrolijk en heerlijk uit!

    Xoxo

    Reply
  2. Nesrin says

    30/05/2017 at 12:10 am

    Oef. Dit ziet er zo ontzettend goed uit. Wat een berg! If the mountain won’t come to Muhammad, Muhammad must go to the mountain 😉

    Alleen het woord pannenkoekentaart maakt mij al intens gelukkig.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      30/05/2017 at 11:49 am

      De combinatie met banaan en pindakaas is echt magisch! Het was veel lekkerder dan ik dacht en ik ga het zeker nog vaker maken! Maar dan slimmer gestapeld 🙂

      Reply
  3. Rory says

    31/05/2017 at 11:06 am

    Mijn hemel, dat ziet er als heel erg vullend uit. Ik ben erg benieuwd maar ik twijfel of men hier thuis eraan wil. Overigens heb ik nog nooit zelf pannenkoeken gemaakt (oeps)…

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      31/05/2017 at 12:23 pm

      Het is ook extreem vullend, maar ook echt extreem lekker! ‘s Avonds stond er een ander vullend gerecht op het Moederdagmenu, maar dat hebben we maar even geskipt. Te vol van de pannenkoekentaart als lunch 🙂
      Ik begrijp dat we na een volgend event dat wij elkaar zien dus moeten gaan shoppen voor een pannenkoekenpan? En nee, niet lachen: dat bestaat en ik heb er een 🙂 Die wil je hebben als beginnend keukenprinses: beter resultaat dan met een gewone koekenpan! Bevalt je quichevorm nog steeds of was het eenmalig gebruik?

      Reply
      • Rory says

        01/06/2017 at 7:48 pm

        Jaaaaaaaaa! Graag. En serieus? Die dingen bestaan? :0 En yes, de quichevorm bevalt extreem goed. Al heel veel quiches in alle soorten en maten gemaakt. Ik had deze vorm tien jaar eerder (of langer nog) moeten hebben 😉

        Reply
        • Maris Maria Renne says

          06/06/2017 at 12:29 pm

          Haha, ja: dat bestaat! Ik heb er ooit eens eentje gewonnen met een wedstrijd en ben er echt fan van! Met gewone koekenpannen wil een pannenkoek bij mij wel eens mislukken, maar met deze pannenkoekenpan gaat het altijd goed 🙂

          Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Vandaag staat er voor het eerst sinds bijna 5 maan Vandaag staat er voor het eerst sinds bijna 5 maanden weer een nieuwe post op www.HareMaRisteit.nl (over klussen en verhuizen in Coronatijd) én sta ik met mijn giechel op @nu.nl 🤩

Het artikel gaat over de juridische hulp die ik heb gekregen van @brandmr.nl bij het helse conflict met mijn woningcorporatie.
Als je het artikel niet kunt vinden op nu.nl, ga dan op mijn site naar de pagina ‘In de media’ (onder de button ‘Over mij’). Daar heb ik de link toegevoegd ❤️

#fightforyourrights #takenocrap #acceptnobullshit
Sunday Funday 😆 Sunday Funday 😆
Detail van de tienerslaapkamer ❤️ Ik werk aan Detail van de tienerslaapkamer ❤️

Ik werk aan een reeks artikelen met voor-en-na-foto’s van alle kamers in ons nieuwe huis.

Exciting, no?!
Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht da Doek nr 6 alweer! Ik had werkelijk niet gedacht dat ik Schilderen op nummer zó leuk zou vinden.
Het is superverslavend en rustgevend om te doen: lekker niet nadenken, alleen corresponderende nummertjes zoeken, muziekje aan en een ongezellige felle lamp erbij 💡

Dit doek kocht ik in oktober via Ali Express, vanwege de mooie kleuren. Ik zag toen helemaal voor me hoe ik deze in mijn nieuwe woonkamer zou ophangen, ook al wist ik toen nog niet wáár ik zou gaan wonen.
Nou heb ik +3 maanden moeten wachten op de bezorging (thank you Oom Ali 🥶), ben ik inmiddels verhuisd en denk ik dat ik ‘m op de gang ga ophangen.

Ik krijg veel vragen over de kwaliteit van Ali’s schilderpakketten. Tot nu toe ben ik gematigd tevreden 😬

✅ Het doek heb ik niet gestreken en is nu ik halverwege ben al kreukvrij. 

✅ De verf dekt goed, een aantal kleuren hebben een 2e laagje nodig, sommigen maar 1. Bij andere pakketten moest ik soms 3 lagen doen (en dit vind ik irritant)

❌ De kleuren verf zijn veel feller dan de neutralere pastel-en-aardetinten op de voorbeeldfoto. 

❌ Op het doek is de afbeelding al licht ingekleurd (geprint) en dit vind ik persoonlijk jammer. De magie van schilderen op nummer zit ‘m wat mij betreft juist in een wit canvas voor je ogen tot leven zien komen met een zelf aangebrachte kleurenexplosie. 
Als het al een beetje ingekleurd is, voelt het alsof je iemand anders zijn kleurplaat afmaakt 😑

✅ De prijs van $7,- is natuurlijk fijn,
moet je er alleen wel 3 maanden op wachten 😆

❤️Deel jouw foto’s van deze lockdownhobby met #heelhollandschildertopnummer voor meer inspiratie en tips!
Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte o Volgens Indonesische traditie is het de gewoonte om op de 40e sterfdag een ‘Selamatan’ (offermaal) te houden.

Deze traditie wordt nog door veel Indische families in ere gehouden en vind ik belangrijk om ook door te geven aan mijn eigen kinderen. 
De gedachte achter de selamatan is dat de ziel op deze dag definitief afscheid neemt van de nabestaanden.

Gezien de coronamaatregelen, konden wij dit vandaag niet met de hele familie samen doen en gaven mijn zoon en ik er op onze eigen manier een persoonlijke invulling aan.
We maakten en aten samen nasi goreng en ik deelde herinneringen met hem.
Hoe bijzonder is het dat ik 41 jaar een Opa heb mogen hebben?!

Selamat jalan Opa (Opoe) ❤️
Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱 Summer vibes #underconstruction 🦩 ☀️ 🌱
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring