Zelf maken: (VEGA) Kapsalon van de Kebabzaak, zonder kleffe friet of laffe knoflooksaus

kapsalon-recept-zelf-maken

Sundays are for sinning! Heb je dit weekend zin in een Cheat Day? Dan kan ik je dit foute maar oh zo lekkere home made gerecht echt aanraden.

Vroegâh toen ik nog geen kinderen had, was ik zeker twee of drie avonden per week tot in de vroege uurtjes in de stad te vinden. Wanneer de lampen aangingen en de laatste mensen (ik dus) van de dansvloer geveegd werden, strompelde ik regelmatig nog naar een met TL-lampen verlichte tent waar vette hap gefrituurd werd.
Hier ontdekte ik ook ‘Kapsalon‘, maar ik was er nooit echt kapot van.

Toch zwichtte ik regelmatig, want na een nacht dansen was om 05:00 de drang naar iets vets en slechts GROOT. En de volgende dag had ik altijd spijt, zeker als ik ook was gezwicht voor knoflooksaus. Dan had ik drie dagen erna zelfs nog spijt.
Knoflooksaus bij een Kebabzaak is nooit een goed idee.

Ik vond het recept voor home made Kapsalon in één van mijn favoriete kookboeken ‘Guilty Pleasures‘ en het leek me in eerste instantie geen goed idee om het zelf te gaan maken.
Totdat ik las dat wanneer je het zelf bereidt, je geen kleffe friet hebt en wél knapperige verse sla en tomaat. Ook kun je zelf de knoflooksaus minder heftig maken en daardoor besloot ik om het toch te proberen.

Het viel bij iedereen in de smaak en ik heb het inmiddels ook gemaakt met een vleesvervanger!

Ingrediënten (3-4 personen) voor de Kapsalon

 • 300 gr patat (naar keuze, voor frituur of oven)
 • 400 gr kebab (of shoarmavlees of vega wokreepjes die je nog kleiner snijdt kruidt met bijvoorbeeld Gyros-of Shoarmakruiden)
 • 1 ui
 • 200 gr geraspte kaas
 • 150 gr ijsbergsla
 • 2 tomaten
 • 1/3 komkommer

kapsalon-recept

Voor de knoflooksaus

 • 5 el mayonaise
 • 2 el yoghurt
 • 3 teentjes knoflook (ik heb maar 1 klein teentje gebruikt)
 • 1 el bieslook
 • peper en zout

Hoe maak je deze home made Kapsalon?

Verwarm de oven voor op 180 en vet een ovenschaal in.
Maak alvast de knoflooksaus door de mayonaise en yoghurt samen los te roeren.

Pers de teentjes knoflook, snijd de bieslook fijn en schep deze samen met peper en zout door de mayonaise. Zet de saus, terwijl je de Kapsalon maakt, in de koelkast.

kapsalon-kebabzaak-zelfgemaakt

Frituur de patat en bak de kebab samen met de in halve ringen gesneden ui in een koekenpan tot het vlees gaar is.
Ik heb me niet helemaal aan het recept gehouden en bij gebrek aan frituurpan en kebab (stomme buurtsuper…) dus ovenfrites en shoarmavlees /vega wokreepjes gebruikt.

vega kapsalon

Schep de patat onder in de ovenschaal en verdeel daar de kebab met de ui overheen. Strooi de kaas over de kebab en zet de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas volledig is gesmolten.

vega kapsalon

Snijd de ijsbergsla, tomaten en komkommer in grove stukken.
Schep alle ingrediënten luchtig om en verdeel de salade over de ovenschaal zodra deze uit de oven komt.
Schenk de knoflooksaus over de salade en serveer de Kapsalon direct, zodat de patat nog lekker krokant is en de sla koud en knapperig.

Guilty_Pleasures_Kookboek_CoverHet recept voor deze home made Kapsalon, komt uit het ‘Guilty Pleasures Kookboek‘.
Nieuwsgierig naar dit kookboek vol schaamteloze recepten? Lees dan mijn review!

Titel: Guilty Pleasures Kookboek
Auteur: Sabine Koning
Prijs: €21,99

 

Gaan jullie nog vaak stappen en eindigen jullie dan ook in de snackbar of Kebabzaak?
En wat is na zo’n avond/nacht jullie favoriete foute hap?
DO share!

 

[bctt tweet=”Recept voor home made Kapsalon uit de Kebabzaak, zonder kleffe friet en laffe saus!”]

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Deel ‘m dan op de Facebookpagina van Hare Maristeit, stuur het naar mij op  Twitter of tag mij in je foto (niet in een reactie!) op Instagram 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

21 reacties

 1. Dat herken ik….
  Ik dronk altijd maar 1 glas cola leeg en stond de hele nacht op de dansvloer tot en met ‘Last dance’ stopte.
  Daarna had ik honger en at bovengenoemd gerecht.
  Wat is het makkelijk om zelf te maken.
  Je recept bewaar ik.

  Xoxo

 2. Ik heb 1x zon heftige voedselvergiftiging gehad na een kapsalon dat ik dit nooit meer bestel ergens haha.. Zelfmaken heb ik al vaker gedaan maar dan op een iets andere manier. Deze ga ik zeker ook proberen want met name die knoflooksaus klinkt goddelijk 😀

   1. Ik maak hem zelf met friet uit de oven, diepvrieskebab van de jumbo. Dit allemaal in de ovenschotel.. Knoflooksaus van yoghurt, creme fraiche, knoflook en dille dat eroverheen dan sla, rauwe uien en daaroverheen een lading geraspte kaas en even afbakken.. Maar inderdaad dan is die sla zo slap haha ga t zeker op jou manier proberen! Alleen al van de foto krijg ik trek haha

    1. Komt wel overeen met dit recept, kleine verschillen maar. Die sla is echt lekkerder als je het na afloop toevoegt! En tomaat erbij, yum! Voor die diepvrieskebab ga ik een keer naar de andere kant van Haarlem fietsen (waar de enige Jumbo in town zit) 🙂

  1. Voedselvergiftiging of een kater 🙂 hahaha niet lullig bedoeld maar het valt me op dat veel mensen met een slok op nog wat eten en dan zelfs van een patatje pindasaus een ‘voedselvergiftiging’ oplopen… kotsen, hoofdpijn, aan de dunne: alle symptomen van een kater.
   Just saying 😉

   1. Helaas corrie ik dronk toen nog geen alcohol en had samen met m’n ouders besteld en alle 3 zowel voor als achter eruit.. Dus nee dit lag niet aan alcohol 🙂

    1. Nee, als je niet gedronken hebt is het overduidelijk voedselvergiftiging, dat geloof ik direct! Ik schreef het op omdat ik het soms sneu vond voor een dönerzaak, chinees o.i.d. dat ze de ‘schuld’ kregen (en daarmee een slechte naam) terwijl de persoon in kwestie gewoon teveel gedronken had. Viel me een keer op toen ik een avond niet gedronken had, mijn vriend wel: hij was de volgende dag ziek en ik niet maar hij gaf het eten de schuld. Ik had zelf gezien dat we echt exact hetzelfde hadden gekregen en sindsdien ben ik erop gaan letten: vaker hoorde ik van een vriendengroep dat de 1 wel en de ander niet ziek was geworden van de shoarma, doner of zo.. Niet dat ze nou echt heel veel gedronken hadden maar drank kán ook verkeerd vallen vandaar mijn commentaar. En nee, ik heb zelf geen dönertent of zo 🙂 Fijn paasweekend!

     1. Lol nee was gewoon pure pech.. Heb vaker nog van die tent andere dingen gegeten, ze verkopen ook pizza en pasta’s enzo maar voor mij gewoon geen kapsalon meer :p jij ook fijne dagen! En Maris natuurlijk ook!

 3. Ik heb één keer een kapsalon gegeten, het is niet echt mijn ding juist omdat het één grote drap is. Maar zo een homemade kapsalon ziet er toch heerlijk uit. Als je de patat weg laat (oke dan is alle fun ook weg) is ie nog aardig low carb 😉

  1. Die klefferige derrie uit slechte tenten is ook niet te nassen. Dit is heerlijk vers en knapperig! Maar wel een idee om een keer op een halve cheat day bij een gedeelte de patat (grotendeels) weg te laten 🙂

 4. Met de carnaval heb ik nog zo’n vette kapsalon op 🙂 Heerlijk! In nijmegen heb ik de juiste zaak nog niet gevonden, ze doen er hier van die vieze zoete derrie tussen. Doe mij de knoflook variant maar 🙂 Dit ziet er lekker uit, wie weet gaan we het nog wel eens zelf maken! Vind het trouwens altijd zo bizar om te zien dat mensen zout aan hun knoflooksaus toevoegen, wij doen dat nooit.

  1. Zout is inderdaad echt niet nodig in knoflooksaus! En die hele heftige drie dagen durende knoflookadem hoeft voor mij ook niet zo 🙂
   Dit sausje was lekker fris, ik heb dus maar één klein teentje knoflook gebruikt en wat meer yoghurt. Veel lekkerder! Ik vind die sambalsaus van de Kebabzaak dan trouwens wel weer lekker, maar die zoete die jij bedoelt (uiensaus geloof ik?) ook maar mwâh.

 5. Oh ik vind een kapsalon echt heerlijk! Juist mét extra veel knoflooksaus, haha. Maaruh, knoflook is kinda my guilty pleasure. Je moet er van houden. 😛 De kleffe patat is inderdaad wel altijd jammer. Leuk idee om dus eens zelf te maken. 😀

  1. Ik ben ook dol op knoflook, maar als ik het teveel gebruik dan reageer ik er slecht op (voedselallergiën). Superjammer, want ben bijv. dol op aioli. Als ik daar teveel van eet kan ik er echt dagen last van hebben. Maar soms zwicht ik en accepteer ik de consequenties 😉

 6. Jammer dat je de koriander door de salade vergeet 🙂 die geeft het echt een lekkere smaak, net als wat gehakte platte peterselie. Overigens haal ik altijd kapsalon en vraag om rijst ipv patat en vraag ook of ze die kleffe plak kaas weglaten. De saus apart in een bakje zodat je dat naar eigen smaak kan toevoegen en je hebt -in een goede zaak, geen slechtlopende waar het vlees al uren ligt te broeien- een overheerlijke kapsalon binnen 5 minuten.
  Ik heb geen zin om nog een uur in de keuken te staan midden in de nacht, licht aangeschoten haha en dan ook nog een berg afwas..
  Halen en happen, dat is toch juist het lekkere van een kapsalon?

  Shoarmavlees/gyrosvlees oid is overigens gemaakt van kleine onbruikbare stukjes snijafval, vandaar dat het niet meer dan 5 euro per kilo kost.. Vet, taai en niet lekker knapperig te krijgen en als het je toch lukt stinkt je huis nog 3 dagen. Het idee om het zelf te maken is prima maar ik zou zeggen neem gewoon knoflooksaus en meng het als je het te sterk vindt met wat mayo of yoghurt. Turkse yoghurt, die met 10% vet.

  Maar als maaltijd op een doordeweekse dag lijkt het me best lekker zeker als je met meer personen bent. Ik als alleenstaande loop liever ff naar de superdupergoeie dönerzaak om de hoek, krijg je nog 2 soorten rijst ook: gekruide (oranje, pittig) en witte. Ook zitten er nog ringetjes van die turkse niet scherpe pepers door; onmisbaar voor een lekkere smaak.
  Sorry maar van ovenpatat met gesmolten kaas word ik niet enthousiast.. wordt toch sowieso een slappe bende dan?

  1. Toevallig is de huismerk ovenfriet van de Deka niet klef, mits je het lang genoeg bakt! En ik ben de koriander niet vergeten, ik vind dit 1) superranzig en 2) ben er allergisch voor. Ook als ik niet gedronken heb word ik er ziek en misselijk van 😉
   Natuurlijk ga je dit niet ’s nachts zelf maken als je een nacht hebt doorgehaald, maar dat heb ik al zoooooo lang niet meer gedaan: ik maak het dus als (knapperige!) maaltijd voor meerdere personen. En met geraspte kaas dus, niet met zo’n kleffe plak. Ik vind zelfgemaakte, frisse en subtiele knoflooksaus met meer yoghurt dan knoflook en mayo ook lekkerder dan uit een flesje. Kant en klare saus mengen? Brrr 😉

   1. Koriander ja of nee: inderdaad, je moet ervan houden! En met een allergie houdt alles op natuurlijk.. Zelf ben ik een (klein beetje) verse koriander juist gaan waarderen omdat het door de salade op de döner zat. Heb het daardoor ‘leren eten’ zoals mensen zeggen en vind het persoonlijk nu juist een heerlijke smaak geven.
    Wel gebruiken ze in de zaak waar ik het haal echt maar een heel klein beetje, het overheerst heel snel. Ik denk een kleine theelepel -fijngehakt- per kilo tomaten en niet door de sla, ui enz.
    Maar iedere zijn/haar smaak, dat ben ik met je eens en een handvol koriander op wat voor gerecht dan ook: driewerf bah!! Dat is denk ik de kunst: niet teveel, vooral niet teveel 🙂
    Maar de platte peterselie vind ik echt een lekker smaakje geven, strooi het ook vaak over ‘gewoon’ een salade bij het eten: nog supergezond ook en als je het knipt ipv hakt een kleine moeite.
    Ik ga vanavond de versie met patat eens maken en wat kaas, ben toch benieuwd 🙂
    Geen Jumbo in de buurt hier, en als avondmaaltijd (komen vrienden langs) maak ik gewoon zelf patat, echt lekker en als je ze goed frituurt dus vooral lang genoeg (ik ben zo’n tut die dan zelf aardappels in reepjes snijd) zijn ze ook niet zo vet en blijven ze lekker knapperig!
    ps: ik doe de koriander apart, alleen voor de liefhebbers want je bent bepaald niet de enige die ervan griezelt!
    pps: de knoflooksaus ‘pittig’ van Calvé is echt best lekker, vind je hem nog te sterk dan wat yoghurt: je zou het eens moeten proberen. hoewel.. je moet niks natuurlijk 🙂

    Fijn Paasweekend!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret