No Bake Banana Split Party Cake (Bananensplit Kwarktaart)

no bake banana split party cake
Als je een peuter of kleuter hebt die tijdens de feestdagen jarig is, dan kan dit best wel stressvol en energieslurpend zijn.
Mijn zoon wordt deze week alweer 12 jaar en die stresstijd ligt gelukkig alweer een paar jaar achter me.
Ik vind kinderverjaardagen echt superbelangrijk en ik probeer er ook altijd een mooi feestje voor hem van te maken. Maar dit gaat toch even n├ęt iets gemakkelijker op een gewone dag in mei of juni, dan ergens tussen Kerst en Oudejaarsavond ­čśë

Maar goed: een feestje zonder taart is natuurlijk nog altijd maar een gewone vergadering, dus ook tijdens de feestdagenstress regelde deze moeder weer een party cake voor haar bijna jarige zoon.

Nog een wijze les van Yours Truly: NEVER change a winning formula. Ik heb inmiddels al een aantal leuke variaties gemaakt met eenvoudige pakjes kwarktaart (check mijn rubriek BAKKEN maar) en dit is ALTIJD een succes geweest. Geen stress voor de maker, geen teleurstellingen bij de gasten of jarige: win-win!

Dit keer besloot ik een variatie te maken met het beroemde ‘Bananensplit’ dessert in gedachten: banaan, vanille en chocolade.

No Bake Banana Split Party Cake

no bake banana split party cake

WAT HEB JE NODIG?

  • 1 pak naturel kwarktaart + benodigdheden op verpakking (kwark en slagroom)
  • paar druppels gele voedingskleurstof
  • paar druppels vanille-aroma
  • paar druppels bananen-aroma
  • 2 repen pure chocolade
  • gekleurde sprinkles

HOE MAAK JE HET?

Bereid de kwarktaart volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg tijdens het mixen van de taartmix de aroma’s en kleurstof toe.
Tip van mij: gebruik een wat kleiner bakblik voor een hogere taart. Dit staat leuker!

no bake banana split party cake

Volgens de verpakking hoef je de taart maar een paar uurtjes in de koelkast te laten opstijven, maar ik doe dit altijd minimaal een nachtje.

Smelt de chocolade au bain marie en schenk dit over de taart.
Smeer de gesmolten chocolade uit met een spatel of mes en strooi er meteen de sprinkles overheen.

Als je net als ik kaarsjes of een taarttopper erin wilt steken, dan doe je dit ook voordat de chocolade volledig gestold is.

no bake banana split party cake

Hoe ik de mini-vlaggenlijn heb gemaakt, kun je HIER teruglezen.
Supersimpel: gewoon met twee sat├ęprikkers, een stukje draad en wat masking tape!
De HAPPY BIRTHDAY kaarsjes kocht ik bij Flying Tiger.

no bake banana split party cake

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetari├źr, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, ros├ę en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret