Kleur in je huishouden

brabantia roze prullenbak
Ik heb er op mijn blog nooit een geheim van gemaakt: ik heb echt een grafhekel aan schoonmaken. Ik word dolgelukkig van een opgeruimd en schoon huis, alleen niet van het zelf opruimen en schoonmaken.
Veel mensen zien schoonmaken als iets therapeutisch, ik beschouw het als zonde van mijn tijd. Tijd waarin ik liever andere dingen doe. Of niets doe.

Maar goed: mijn huisgenoten en ik kunnen natuurlijk niet wonen en (vanuit huis) werken in een vieze bende. Dus met grote tegenzin, zucht en gesteun doe ik dagelijks het hoognodige voor de schone schijn en optisch opgeruimde look & feel.
Wanneer het dringend tijd is voor grover geschut (badkamertegeltjes en zo), dan schakel ik een schoonmaak professional in.

Wellicht dat ik hierin ooit nog verander, de wonderen zijn immers de wereld nog niet uit. Tot een paar jaar geleden bijvoorbeeld, had ik ook een bloedhekel aan koken. En dit behoort nu zowaar tot één van mijn favoriete bezigheden! Ik heb zelfs een receptenrubriek op mijn blog waarin ik trots de gerechten deel die niet zijn mislukt.
Dus: Hell froze over and pigs CAN fly! Soms ervaar ik kokkerellen zelfs als therapeutisch. Echt.
Ik ervaar het nu als heerlijk om gedachtenloos en geconcentreerd bezig te zijn met een recept, dit 100% aandacht te geven en vervolgens te zien dat het 1) is gelukt en 2) smakelijk ontvangen wordt. Mooie momenten hoor.

brabantia wasspullenFoto: accessoires voor wassen, drogen en strijken van Brabantia

Nou zie ik het niet gebeuren dat ik deze ervaring ook met schoonmaken of strijken zal krijgen, maar: let’s keep an open mind.
De was móet nou eenmaal gedaan worden, afval móet weggegooid worden en je wilt toch koken op een schoon aanrecht en schone keukenspullen gebruiken.
Wat moet, dat moet. En dan kun je er maar beter het beste van maken. Met vrolijk gekleurde huishoudelijke spullen, die het leed dat opruimen en schoonmaken heet enigszins verzachten dus.

In de webshop van Brabantia vond ik een aantal kleurrijke eyecatchers die je huishouden wat gezelliger en makkelijker maken:
kleurrijk-huishouden1. Deze veelzijdige en vrolijk gekleurde Soft Touch kledinghangers (set van 3 stuks €7,95) met antislip stofcoating, fleuren zelfs de garderobekasten van de meest grijze muisjes op.

2. Retro pedaalemmer (12 liter) met uitneembare kunststof binnenemmer (en 10 jaar garantie!) in de prachtige kleur ‘Mineral Pink’. €87,00

3. Deze hittebestendige onderlegger is eenvoudig te verplaatsen en is gemaakt van siliconen rubber. Mocht ik ooit besluiten om te gaan strijken, dan is dit een handige gadget om brandwonden voor beginners te voorkomen. Bovendien verkrijgbaar in de fantastische kleur mintgroen en slechts €9,95

4. Ik strijk niet. Serieus: ik weet niet wanneer ik voor het laatst een kledingstuk gestreken heb. Ik raak de strijkbout alleen aan voor een naaiproject of een DIY met strijkkralen. Mijn Seth draagt regelmatig overhemden die strak en gladgestreken moeten zijn. Seth strijkt dus zijn eigen sh!t. Maar met een mooie en kleurrijke strijkplank zoals deze (tijdelijk van €105,00 voor €69,95 en voorzien van een metalen stoomunithouder) zal ik wellicht nog eens over mijn hart strijken (mwuahaha) en het een keertje voor hem doen. Ik zei ‘wellicht’.

5.
Als ik mijn keukenkastje opentrek, vallen er stapels theedoosjes uit. Herkenbaar? Dit probleem is opgelost met deze stapelbare theecaroussel. Hij is doorzichtig en heeft zes vakjes, met elk ruimte voor ieder tien theezakjes. €19,95

brabantia-stapelbare-theecarrousel
In de webshop van Brabantia.com vind je nog veel meer kleurrijke en handige opbergers om voedsel te bewaren.

6. Waszakjes zijn onmisbaar, wanneer je jouw lingerie mooi wilt houden en babysokjes niet voorgoed kwijt wilt raken. De gebruiksvriendelijke ritssluiting heeft zelfs een beschermkapje op het ritsslot om het andere wasgoed en de wasmachine niet te beschadigen. Klein zakje, groot voordeel! Set van 3 stuks €6,95

Zijn jullie opruimerige types en ervaren jullie schoonmaken wél als ontspannend of iets dat voldoening geeft?
Laat het horen in een comment!

brabantia gele prullenbak

Hare Maristeit

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

21 reacties

 1. Heerlijke vrolijke kleurtjes maar i am still on team no schoonmaak. Denk dat ik ook maar professionals moet gaan inhuren want de gene fairy heeft die genen bij mij overgeslagen

 2. Ik ben ook absoluut geen schoonmaker. De strijk stel ik het langst uit.
  Wel ben ik een beetje een Brabantia muts op de een of andere manier. De voorraadpotten met de blauwe deksels heb ik en die Theedoos komt er nu ook! Want weet je hoe moeilijk het is om een Theedoos zonder idiote tekst erop te vinden?!

 3. Brabantia is geniaal! vooral dat theekopje wil ik :):) k heb de andere opbergdozen ook van hun (meest rechts op die foto) geniaal!

 4. Mijn moeder was toen ik klein was al helemaal weg van Brabantia 🙂 Vroeger hadden ze nog van die raar bruine dingen en zo, fijn dat ze met hun tijd meegaan qua kleurtjes 😉

  Zelf heb ik een gloeiende hekel aan schoonmaken en opruimen. Ik heb al een hoop weg gedaan, maar heb nog steeds eigenlijk teveel spullen haha, dat zal niet helpen! Mijn woonkamer houd ik wel graag zo leeg mogelijk.

  1. Dit jaar heb ik +30 zakken en dozen (!!!) met spullen weggewerkt voor mijn “Grote Ontspullen Project” en sindsdien is opruimen iets minder erg. Maarrrrr je staat ervan te kijken hoeveel spullen er binnen no time weer bijkomen en hoe snel het weer een rommel kan zijn. Schoonmaken blijft vooralsnog één van mijn meest gehate tijdsbestedingen ?

 5. Ik herken mij hier helemaal in ? Ik heb geen hekel aan schoonmaken maar doe het te weinig sinds ik weer bij mijn moeder woon. En nee, zij doet niet alles. Is een buitenmens. Ben ook aan het ontspullen, maar lukt niet erg. Schijnt Indisch te zijn las ik laatst ergens….
  Brabantia is wel met de tijd meegegaan, leuke dingetjes. De theedoos lijkt mij ideaal! Beetje prijzig, maar ok wel handig! Er is een mooie spreuk over een schoon huis, ik ga hem even zoeken!

 6. Hier nog zo iemand die een grafhekel heeft aan schoonmaken, aangezien de voldoening veel korter duurt dan het schoonmaakproces. Wanneer hier ieder haartje en kruimeltje minutieus opgezogen, afgestoft of weggedweild is komt er 5 min. later weer iemand met zand onder de schoenen en vieze handen binnengestormd, die geen idee heeft dat ik me net uren in het zweet heb staan werken, argh! Als straf laat ik de man des huizes ook lekker z’n eigen overhemden strijken, ik kies mijn kleren en die van de kids erop uit dat ze strijkvrij zijn (en hang ze netjes te drogen, dat scheelt ook). Dus schoonmaken = noodzakelijk kwaad!

 7. Ik ben een freak als het op poetsen aankomt. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben huisvrouw en kan er dan ook de tijd voor vrijmaken.
  Niettemin staan nu al de spulletjes die je hierboven gedeeld hebt op mijn wishlist. Vrouwmens, jij bent niet goed voor Husband zijn portemonnee 😀

 8. Ik heb ook een hekel aan het huishouden, maar ik vind het wel prettig dat mijn huis opgeruimd en netjes is… hihi. Het duurt alleen niet lang voordat het wéér moet 🙁

 9. Strijken? Uh, nooit meer. Inderdaad. Laatst nog een keer gedaan omdat Mila iets met strijkkralen had gemaakt (ja, dan moet je wel). Verder echt niet. Ik weet nog wel dat hubbie ooit zei:”Strijken staat niet in mijn woordenboek” (ja, echt waar. Dat heeft hij gezegd). Helaas staat het inmiddels ook niet meer in mijn woordenboek. Dus gezellig 🙂
  Mooie lichte kleurtjes trouwens van de Brabantse-spulletjes. Lijkt mij leuk voor in de kamer van Mila. Maar ik moet eerst maar eens echt gaan opruimen (dus ik ga voor de derde keer de Marie Kondo-boeken lezen om in de ‘sfeer’ te komen) in plaats van accessoires voor opruimen te kopen…

  1. Ik vond het al zo stil rondom je Ontspullen Project 😉 Maar het is nooit te laat om opnieuw te beginnen haha
   Ik dacht dat ik wel even klaar was, na +30 vuilniszakken dozen wegwerken, maar neen. Rommel vindt mij. Heel mysterieus…

   1. Ja, hou op schei uit. Ik zet gewoon niet door. Ik ben echt vol goede moed begonnen. Maar ik heb zoveel versnipperde tijd waarin ik zoveel dingen tegelijk wil doen (kan niet. Moet je ook niet willen trouwens, maar dat is weer een ander onderwerp). Dat ik alles maar half doe. En dus ligt het logeerbed op zolder vol met mijn eigen kleding, handdoeken voor het asiel en ga zo maar door. Maar om voor ieder klein zakje naar de Zending over Grenzen, Kringloop of asiel te gaan?
    Dit is wel weer een goed moment want net terug van vakantie waar we in een superleuk en gezellig huis hebben gelogeerd. Wat wel veel kleiner was. En daardoor meer behapbaar. Een oase van gelimiteerde keuzes. Heerlijk! En dan kom je weer terug in je eigen huis en ineens is daar dan die ‘urge’ om weg te geven / weg te doen enzovoorts.

 10. De strijkwas staat hier alweer een goeie maand te wachten. Er was een tijd dat ik vol trots direct de dingetjes streek wanneer ze uit de was kwamen. Die tijd is alweer lang vervlogen..

  Ik gaf mijn lief pas het advies dat als hij meer kleding in zijn kast wil hij maar iets moet kopen dat niet gestreken hoeft te worden. ^^

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret