Fruitige deksels van strijkkralen

strijkkralen limonade


De zomer is mijn allerfavorietste seizoen. Ik ben gewoon een leuker mens wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen. Mijn haat aan panty’s bijvoorbeeld is GROOT. Ik draag graag jurkjes of rokjes, maar dan wel met blote benen en het liefst met slippers of sandalen eronder. Ik breng graag hele dagen aan het strand door en vind het héérlijk om ’s avonds buiten te kunnen eten.

Er zijn maar twee dingen die ik echt bloedje irritant vind aan de zomer: pigmentvlekken in mijn gezicht (zucht…) en insecten. Vooral insecten in mijn drinken: ver-schrik-ke-lijk!

Wespen in je drankje zijn k*t

Met deze fruitige deksels van strijkkralen, is dit probleem verleden tijd. Ik deelde deze kidsproof DIY al eerder (in 2016) en vond het met de huidige temperaturen een goed moment om deze blogpost weer opnieuw te publiceren. Ook ben ik as we speak herstellende van twee nasty wespen-steken: wat HAAT ik die beesten! Zodoende moest ik weer aan deze oude blogpost denken, hopelijk hebben jullie er ook weer wat aan 😉 .

Deksels maken van strijkkralen, wat heb je nodig?

 • Strijkkralen
 • Ronde kraaltjessteekplaat
 • Strijkbout
 • Bakpapier
 • OPTIONEEL: schaaltjes om strijkkraaltjes op kleur te sorteren
strijkkralen

Shoptips!
Hier kom je de regenachtige dagen in de zomervakantie wel mee door:

strijkkralen watermeloen

Nog een bekentenis: ik strijk geen kleding en ik koop ook liever geen kleding dat écht gestreken dient te worden. Ik gebruik mijn strijkbout alleen voor strijkkraalkunstwerkjes en om applicaties op kleding te strijken.

Op Pinterest vind je veel voorbeelden van leuke fruitige printjes. Zoek maar eens op: Fruit, Lids, Beads en geef je over aan de keuzestress. You’re welcome 🙂

strijkkralen deksels

Tips voor succesvolle creaties met strijkkralen

 • Druk niet te hard met je strijkbout op je knutselwerk, daardoor kan het vervormen óf versmelten met het steekplaatje.
 • Laat het na verwijderen goed afkoelen (voorzichtig, want: HEET!) en leg er een zwaar boek op, zodat het mooi plat wordt.
 • Ben je in je enthousiasme vergeten om een opening in het midden te maken? Dan zijn het gewoon fruitige onderzetters. Problem solved!
strijkkralen limonade rietjes

Mijn gekleurde melamine bekers van RICE zijn nét iets te groot eigenlijk, maar dit mag de pret niet drukken. Ook al is het een kleine doorn in mijn oog voor de foto’s in deze blogpost. Ik heb geen passende doorzichtige glazen in huis. Alleen met printjes, maar dan waren de foto’s echte zoekplaatjes geweest.

Bekijk meer kidsproof DIY’s om schoolvakanties mee door te komen >> >>

PIN DIT:

strijkkralen limonade beschermer

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

16 reacties

 1. Deze staan al heel lang op mijn lijstje om te maken! Strijkkralen zijn (net als kleurboeken…) ook heel leuk voor volwassenen. Een tijdje terug heb ik de Mona Lisa gemaakt…(dankzij een Pinterest patroontje hoor).

  1. Wat een leuk idee! Dat ga ik opzoeken voor deze zomer 🙂
   Ik was met mijn zoon twee jaar geleden op een te gekke LEGO-expo met waanzinnige LEGO-kunstwerken, waaronder dus grote afbeeldingen van als Jimi Hendrix, het meisje met de parel en Mickey Mouse. Giga mozaïek kunstwerken van LEGO, echt heel gaaf! Misschien dat mijn zoon voor zoiets wel te porren is op een regenachtige dag in de zomervakantie, want kleine knutselwerkjes met strijkkraaltjes zijn natuurlijk ‘vet kinderachtig’. Wordt vervolgd, thanks voor de inspiratie!

   1. Het meisje met de parel… hmmm, klinkt alsof ik ook nieuwe inspiratie heb gekregen! Lang leve de vakantietijd. PS Voor de Mona Lisa heb je wel een extra zakje (of twee) zwart nodig.

    1. Goed om te weten, thanks! Als je op mijn blog zoekt op “The Art Of The Brick” zie je foto’s van de LEGO-expo en close ups van de “schilderijen”. Voor de parel hadden ze een steentje uit een Harry Potter bouwpakket gebruikt ?

 2. Dit is zo leuk!! En eigenlijk ook so not me, ik heb gisteren nog een bak met deze kraaltjes weggegooid (don’t hit me) ik was aan het ontspullen 😉

  Echt een heel leuk idee ik zou dit aan mijn dochter moeten laten zien zodat ze ziet dat je veel leuke dingen kunt maken zolang je maar creatief bent.

  1. Als het 6 weken regent deze zomervakantie, koop je gewoon een nieuwe bij IKEA 😉
   Ik twijfelde tijdens mijn ontspullen project ook of ik het moest houden of niet. Mijn zoon speelt er al jaren niet meer mee en mijn dochter propt alles nog in haar mond of neus. Maar dit ideetje speelde nog in mijn achterhoofd en wie weet, zwicht Mika nog als het nonstop regent straks?

 3. Oh wat een geinig idee!! Was vroeger ook echt verzot op strijkkralen. Duurde me alleen altijd te lang voordat mama het ging strijken, want ondertussen had ik alweer nieuwe creaties bedacht, haha. 🙂

 4. Oeh, deze heb ik eerder gezien! Ik heb kralen nog wel ergens op zolder gezien. Ik vind ze heel leuk! Ook als onderzetter misschien wel. Alleen ik ben bang dat mijn vriend het niks vind, want die vindr de borden met fruit zoals deze limonadebeschermers van zijn ouders al vreselijk… 🙁

 5. Jaaa, nu herinner ik me eindelijk weer hoe ik een jaartje geleden op jouw blog terecht ben gekomen: de limonadebeschermers! Ik heb geen kids maar knutsel graag ? en heb er onderzetters van gemaakt. Heb er ook nog een aardbei en ananas bij gezocht gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret