Film: Source Code (2011)

source code
Wij lieten ons leiden door Netflix suggesties na het aanklikken van de genres ‘Actie‘ en ‘Thriller‘ en waren blij verrast door de film Source Code uit 2011.
Ik ben niet erg bekend met films van Jake Gyllenhaal, maar ik vond hem leuk in Okja en ben benieuwd naar andere rollen van hem.

In Okja speelt hij een goofy, onaantrekkelijke en excentrieke wetenschapper in belachelijke korte broek. In Source Code is hij een niet ongeloofwaardige held die niet onplezierig is om naar te kijken 😉

Verhaallijn

Militair helikopterpiloot Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) schrikt wakker in een trein waar hij niemand herkent, terwijl de mooie dame die tegenover hem zit hem wel lijkt te kennen als iemand anders.
Hij bevindt zich in het lichaam van iemand anders, maar voordat hij deze shock kan verwerken, ontploft de hele trein met alle passagiers erin.
source code

Colter begeeft zich vervolgens in een donkere kamer, gekoppeld aan snoertjes en hij draagt ook weer zijn militaire uniform. Hij heeft nog steeds geen idee wat hem overkomt en wordt via een beeldscherm toegesproken door een commandant (Vera Farmiga).
Met behulp van het computerprogramma Source Code, plaatst zij hem weer terug in de trein met de missie: ontdek wie de terroristische aanslag op de trein heeft gepleegd.
De aanslag heeft die ochtend plaatsgevonden en er wordt deze dag nog een nieuwe aanslag verwacht die ze willen proberen te voorkomen.

source code
source code

Colter kan deze slechts acht minuten durende simulatie eindeloos vaak herbeleven en hij benut deze luttele tijd ook stiekem om te achterhalen wat er met hem is gebeurd, waardoor juist hij voor deze missie is geselecteerd.

Persoonlijk vond ik het einde van de film niet heel sterk, maar ook niet erg storend. Thema’s als ‘teruggaan in de tijd‘ en ‘het veranderen van het heden of de toekomst‘ spreken mij aan, maar hadden wat mij betreft meer uitgediept mogen worden in deze film.
Al met al is het een fijne, snelle en vermakelijke actiefilm die niet verveeld. Maar de nadruk ligt dus op ‘entertainment’ en ‘actie’ en je moet zeker geen diepgang of ingewikkelde Sci-Fi theorieën verwachten.

Trailer Source Code:

Klik HIER voor meer kijktips (films + series) en als je een leuke filmtip voor mij hebt: laat het hieronder weten in een reactie 🙂 

4

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *