KIJKTIPS + Afraders: een bloggende prostituee, serieuze oorlogsfilms en een loeislechte serie

Sinds een paar maanden gaan wij doordeweeks vroeger naar bed.
Dit was een tijd geleden noodzaak, wegens nachtelijk peuterterreur, wat #godzijdank gelukkig maar een fase was. Alles is een fase. Onthoud dit (als je er zelf nu middenin zit): het is maar een fase, het is maar een fase, heus echt waar.

Maar dat vroeg naar bed gaan, bevalt me eigenlijk wel! Ik sta ’s ochtends uitgeruster op en we kijken ’s avonds vaak nog een film of serie. Wat keek ik zoal de afgelopen tijd?
I’ll fill you in!

Bloggende Prostituee: Bruna Surfistinha

Helaas heb ik geen trailer kunnen vinden met Nederlandse ondertiteling. Dus als je (net als ik) geen Portugees spreekt, dan moet je de dialogen van deze Braziliaanse film zelf maar even invullen:

De strekking van het verhaal: een onzeker geadopteerd meisje loopt weg van huis en gaat aan het werk in een bordeel. Al snel wordt ze één van de meest gewilde prostituees van São Paulo. Ze wordt pas echt beroemd, wanneer ze over haar werk, klanten en ervaringen gaat bloggen.
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en ik vond het een fijne wegkijkfilm.

Als onzeker tienermeisje komt de hoofdrolspeelster niet geloofwaardig over, maar als hig class call girl wél.
Geen moeilijke film en te kijken op Netflix.

Zwartboek

In de week van 4 en 5 mei, zijn er op TV altijd klassieke oorlogsfilms te zien. De meeste ken ik inmiddels wel, maar Paul Verhoeven’s Zwartboek stond nog op mijn ‘To Watch’ lijstje.
Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie ‘m wel?

Ik heb een zwak voor (Nederlandstalige) films over de Tweede Wereldoorlog. Door de verhalen die ik van mijn Opa heb gehoord, heb ik er een bepaald beeld en gevoel bij, maar ik ken alleen zijn verhalen en zwart-wit foto’s.
Ik vind het persoonlijk dus mooi om films over deze periode in kleur te zien en deze film heeft me positief verrast.

Ik had me ingesteld op een beetje een ‘Blockbuster’-film, maar dit viel reuze mee. De cast (en Carice!) is goed en de sensationele trailer doet de film geen eer aan.
Het blijft bizar om deze film nu te kijken en te realiseren dat dit soort dingen zich niet al te lang geleden gewoon op Nederlands grondgebied werkelijk hebben afgespeeld. Over een paar jaar wil ik ‘m nog een keer kijken, samen met mijn zoon.

Sand Castle

Ook een oorlogsfilm, maar iets actueler (speelt zich af in Irak na de aanslagen van 11 september) is Sand Castle, ook te zien op Netflix.

Deze film is geen actiefilm, ook al wordt er af en toe wel wat over en weer geschoten of een bommetje afgeknald. De film geeft een kijkje in het leven van militairen op oorlogsmissie, dat dus meer inhoudt dan het voor buitenstaanders misschien mogelijk is.
De onderlinge sfeer (zoals macho mannen onder elkaar) en ‘behind the scenes’ (omgaan met de lokale bevolking) en overige werkzaamheden (reconstrueren van bijvoorbeeld waterleiding, na bombardementen) worden goed weergegeven.

Mijn favoriete neefje zit in het leger en gaat binnenkort op een best wel gevaarlijke missie naar Afghanistan. Ik vond het daarom interessant om deze film te kijken en een beetje in te leven en begrip te krijgen voor zijn werk.

Er gebeuren dus wel spannende dingen in deze film, maar zoals ik al zei is het geen actiefilm, maar wel een aanradertje om te kijken!

The Grey

Ik zag ‘Liam Neeson‘ staan en las snel de intro (vliegtuig stort neer en groepje mannen moet overleven in Alaska) en ik dacht: yeah: volop actie en lekker dom wegkijken!

Maar helaas, ik voelde mij bedrogen. Het einde van The Grey heb ik niet gezien en ik ben ook nog eens twee keer in slaap gevallen. Ik heb ook geen behoefte om het einde alsnog te zien tijdens een derde kijkpoging.

Op een schaal van 1 tot 10 (waarbij 1 supergoed is en 10 superlslecht) scoorde deze film bij mij een 14.

Alles, maar dan ook werkelijk ALLES aan deze film is slecht. Ik hoopte op een soort popcorn-snaaifilm als ‘Taken‘ (een heerlijke Liam Neeson-film) maar helaas: ik kwam bedrogen uit. Maar ik heb daarentegen wel twee avonden heerlijk geslapen.

Als je interesse hebt in bloeddorstige wolven en spierwitte landschappen te gek vindt (of niet makkelijk in slaap valt), dan wil je deze film zien.

 

Fire With Fire

Zoals je misschien al doorhebt, heb ik een lichte zwak voor makkelijke actiefilms. Niet te slap, niet te gewelddadig, gewoon: vermakelijk en makkelijk wegkijken, I like!

Fire With Fire is zo’n film. Helemaal perfect! Het bevat alle elementen om je hoofd uit te schakelen en gewoon vermaakt te worden.

Geen poespas, af en toe een tikkeltje voorspelbaar, mooie mensen, niet te langzaam, niet te moeilijk: gewoon lekker wegkijken!

Finding Dory

Finding Nemo was een hit toen mijn zoon nog een kleuter was en heb ik dus ook al tigtallen keren gezien. Hij (nu 11 jaar oud) is niet echt meer te porren voor het kijken van Disney films, maar voor zijn peuterzusje maakte hij een uitzondering.

Samen keken we op Netflix naar Finding Dory en hij is bijna net zo leuk als Finding Nemo!

Meestal vind ik een vervolg niet zo leuk als de eerste film, maar dit was een leuke en vermakelijke film om samen met mijn kroost te kijken.
Aanradertje dus voor regenachtige dagen in de zomervakantie!

Frozen

De hype rondom de film Frozen is mij uiteraard niet ontgaan! Ik heb de rekken vol met Elsa en Anna-jurkjes/pyjama’s/verkleedsetjes/pruiken heus wel gezien in diverse winkels, maar mijn zoon wilde de film nooit kijken en mijn dochter was er vooralsnog te jong voor.

Nog steeds is ze een tikkeltje te jong om de film te begrijpen, maar toen ze vannacht overprikkeld (na haar verjaardagsfeestje) wakker werd en rechtop bij ons in bed zat, waagden wij het erop.

Zelf ben ik weer in slaap gevallen, maar iets zegt me dat ik deze film de komende tijd nog vaker dan één keer ga zien 🙂

Mijn dochter zat met een grote ogen en een brede glimlach te genieten van de liedjes en ik gok dat ik binnenkort alle nummers ook kan meezingen.
Frozen staat stinds kort weer op Netflix. Hier scheen nogal wat gedoe over te zijn geweest (boze ouders, omdat hij eraf gehaald was) en ik denk dat ik dit wel snap.

Fuller House

Vroeger keek ik als kind graag naar de familie Tanner van Full House, maar helaas: zoals bij meer nostalgische series, is het nu minder leuk om weer terug te kijken.

Ik was wel nieuwsgierig naar Fuller House, maar ik heb twee afleveringen geprobeerd te kijken en flink wat stukken geskipt. Het was té slecht om een hele aflevering af te kijken en ik hoopte na de desillusie van de pilot, dat de tweede aflevering beter zou zijn.

Maar ik vind het dus slecht, echt heel slecht. Qua verhaallijn, qua acteerprestaties, qua cliché’s: ALLES aan deze serie is slecht. Vonden we dit vroeger écht leuk?
Waarschijnlijk wisten we toen niet beter.

Ik ben dus afgehaakt, want ik trek het niet.
Vinden jullie het wel leuk?

Friends, The Movie + Will & Grace

Van sommige dingen, moeten ze gewoon afblijven.
Toegegeven, soms is het best leuk als er jaren later een film wordt gemaakt na het einde van een serie.

Zo was ik erg huiverig voor de eerste film van Sex And The City, maar deze was eigenlijk best leuk! Maar toen kwam de tweede film en die had nooit gemaakt mogen worden. Bridget Jones’s Baby: ook zoiets, hier moest ik van huilen, zo slecht!
En laat ik vooral niet beginnen over Gilmore Girls, A Year In The Life. Mijn ogen bloeden nog steeds.

Ik lig soms een beetje onder een steen, want zo spotte ik ietwat later dan mijn gemiddelde medemens bovenstaande trailer van Friends, The Movie.
Inmiddels begrijp ik dat deze film er niet gaat komen: gelukkig maar, want de trailer vind ik al tenenkrommend slecht.

Will & Grace ken ik natuuuuurlijk, maar…. heb ik nooit echt gevolgd! Toen ik hoorde dat er dit jaar een nieuw seizoen komt, leek het me wel leuk om de oude afleveringen terug te kijken. Karen en Jack vond ik trouwens de leukste personages uit de serie, niet de hoofdrolspelers.

Ik moet er nog aan beginnen (ik denk dat ik dit bewaar voor komend komkommerseizoen) en heb geen verwachtingen van de nieuwe nog te verschijnen afleveringen, dit lijkt me beter 🙂

Welke series kijken we nu?

Op dit moment kijken we naar Designated Survivor en Better Call Saul, maar dit kunnen we helaas (met één aflevering per week) niet bingewatchen.
We hebben nog geen andere leuke serie gevonden (die we allebei leuk vinden) dus tips zijn welkom in een reactie!
Binnenkort komt gelukkig een nieuw seizoen van House of Cards uit, dus na 30 mei zijn we weer even zoet 😉

Meer lezen over andere series, programma’s of films die ik heb gekeken?

Klik HER voor 13 Reasons Why, 3096 Days (film over Natasha Kampush), The Arrival en de docu Audrie & Daisy.

Klik HIER voor Orphan Black, Designated Survivor, Narcos, Nashville, Gilmore Girls A Year In The Life en Frequency.

Klik HIER voor The Walking Dead, Shooter, Peter Jan & Virginia: Doen ze ‘t of doen ze ‘t niet? en Vier handen op één buik.

Klik HIER voor Sausage Party (animatiefilm voor 16+), Temptation Island (pulp) en The People vs O.J. Simpson (Netflix).

Als jullie nog leuke kijktips voor mij hebben: DO share!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Huh komt er echt een Friends film? Ik dacht dat dat niet meer door ging. Maar de trailer lijkt wel echt ja haha. Ik ga die zeker wel kijken, ook al hoeft dat van mij niet zo. Maar de trailer lijkt een beetje vreemd eigenlijk, een beetje zonder verhaal. Het maakt me als echte friends fan zeker wel nieuwsgierig. Hopen maar op het beste… Die eerste film over Bruna heb ik trouwens ook gezien. Vond m goed!

  2. Ok ik heb even gezocht op Internet naar die trailer van Friends, maar vele website zeggen dat die nep is. Een youtuber zou heel slim allerlei stukjes aan elkaar hebben geplakt. De video werd ook al in 2014 gepubliceerd. Er komt dus wellicht geen Friends movie denk ik… Tenzij die berichten ook weer nep zijn (google maar even naar zoiets al what’s with the friends movie trailer) 😉

  3. Haha leuk artikel! Ikvond giller house juist echt leuk! En fijn om te weten dat wil&grace opnieuw komen! Ga ik oude ook eens her kijken ? Jack is idd the best!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret