Ik keek naar: Sausage Party, The People vs O.J. Simpson & Temptation Island (sorry…)

maris tv


Deze ontaarde moeder heeft met haar elfjarige zoon een film gekeken waarvan het leeftijdsadvies 16+ is… Ook heb ik een beetje getript tijdens seizoen 7 van The Walking Dead, ben ik gezwicht voor Temptation Island (maar ik kan het uitleggen!) en ben ik helemaal in de ban van The People vs O.J. Simpson.

De afgelopen maand heb ik vooral veel Woezel en Pip gezien en ik kán echt geen Woezel en Pip meer verdragen. Mijn dochter was veel en lang ziek afgelopen maand en mijn dagen werden gevuld met Woezel en Pip Marathons. Ze hebben zeker bijgedragen aan een spoedig(er) herstel, maar ik kan die lieve en schattige hondjes echt even niet meer luchten of zien. Er verrekt inmiddels een spiertje bij mijn oog, wanneer ik de soundtrack hoor of als mijn dochter ’s ochtends al vanuit haar bedje roept: ‘Maaaaaaama: woellepip? Ja? Woellepip kijken!’

Ik was de laatste weken dus nogal aan huis gekluisterd en daardoor heb ik veel naar een scherm kunnen kijken. Ik praat jullie weer even bij over een aantal dingen die ik onlangs gekeken heb en ik hoor natúúrlijk ook graag jullie meningen en kijktips!

The Walking Dead: De horrorrrr van seizoen 7 !?!?

Mijn vriend en ik waren een beetje ‘late to the party’ maar wij hebben dus zo snel mogelijk zes seizoenen van The Walking Dead er doorheen gejaagd. Wát ben ik blij dat ik niet eerder voor deze hype ben gezwicht! Het lijkt me verschrikkelijk, als je al jarenlang vol spanning zit te wachten op een nieuw seizoen. Respect hoor!

Ik ben he-le-maal verslaafd (inclusief afkickverschijnselen) en dit had ik echt NOOIT gedacht. Ik heb namelijk echt niks met zombies en dacht dan ook dat deze serie echt ruk zou zijn. Maar ik zat er helemaal naast en ik geef ook gewoon hardop toe dat mijn vooroordeel volkomen onterecht was.
We hebben er ook geen geduld voor om te wachten totdat seizoen zeven beschikbaar is op Netflix en kwellen onszelf nu dus met het kijken van één aflevering per week.

Wat een DRAMA was de eerste aflevering van seizoen 7! Jamaar écht… Wij hebben een paar keer gepauzeerd omdat we het niet meer konden handelen en we hebben na afloop ook herhaaldelijk gezegd hoe heftig het was en hoe onbegrijpelijk.

Helaas zijn er inmiddels een paar slappe wendingen in het verhaal, vinden wij. Ik wil ze niet beschrijven vanwege spoiler alerts, maar mensen die het ook trouw volgen, begrijpen denk ik wel wat ik bedoel met dat mens dat praat alsof ze van een andere planeet komt’?

Ik ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken! Ik vind het echt lastig hoor: ik wil een serie gewoon in één keer kunnen afkijken. Een week wachten vind ik echt pure kwelling…. Om de tijd te doden tussen de eindeloze zeven dagen tussen twee afleveringen in, heb ik voor de fans van The Walking Dead dit filmpje opgeduikeld. Enjoy:

 

The People vs O.J. Simpson

Afgelopen week zijn we begonnen aan The People vs O.J. Simpson en we zitten er helemaal in. Destijds (1994/1995) heb ik er heus wel wat van meegekregen (ik was toen 15/16 jaar), maar het hield me niet zo bezig. Het is nog niet zo idioot lang geleden dat deze bizarre rechtszaak plaatsvond en ik vind het super interessant om nu ‘behind the scenes’ te volgen.

Ook de kleding, muziek en details in deze serie zijn trouwens fijn (lekker nostalgisch!), voor 90’s lovers:

Ik moe(s)t wel even wennen aan het gezicht van John Travolta (very creepy…), maar ik vind zowel hem als Cuba Gooding Jr als O.J. echt steengoed in deze serie.

Na bijna iedere aflevering wil ik oude (echte) beelden opzoeken van de personages of nieuwsitems, gewoon om te kijken hoe het ‘echt’ gegaan is. Dit is dus mijn nieuwste guilty pleasure: oude filmpjes, artikelen en interviews opzoeken over iedereen die een rol speelt in deze serie.

David Schwimmer zie ik in zijn rol als Robert Kardashian nog steeds als de sullige Ross Geller uit Friends. Het is serieus gewoon ‘Ross met een grijs plukje in zijn coupe’. Het is wel grappig om hem (Robert Kardashian dus) in deze serie met zijn kinderen (Kimmy & Co) te zien en horen vertellen over ‘roem is niet alles’ en ‘schone schijn’ als je nu weet dat de hele club later hardcore reality sterren zijn geworden. De serie bestaat uit tien afleveringen en deze zijn allemaal te bekijken op Netflix.

Sausage Party: eigenlijk een tekenfilm voor 16+

Mijn geweten heeft even geknaagd, maar door aanhoudende regenbuien in de voorjaarsvakantie met mijn verveelde pré-puberzoon in combinatie met het aan huis gekluisterd zijn met een zieke peuterdochter, ben ik toch gezwicht.

Weet je hoe lastig het is om een LEUKE film te vinden om samen te kijken met een elfjarige? NIET. TE. DOEN! Bijna alles wat geschikt is voor alle leeftijden, wordt door hem bestempeld als: ‘Vet kinderachtig’ of ‘leuk voor kleuters’. En bijna alles wat hij graag wil zien, tsja… daar is ‘ie volgens de stickertjes toch echt nog te jong voor.

En dat maakt het natuurlijk nóg interessanter, dus ik scoorde punten toen ik toegaf om Sausage Party te huren bij Pathé Thuis (Engelstalig met Nederlandse ondertiteling).

Als je op YouTube de trailer zoekt, vind je een brave versie en een ongecensureerde versie.
Ik deel laatstgenoemde even:

Leuk detail: Seth Rogen is jaaaaaaren bezig geweest om deze film te realiseren en uiteindelijk is het gelukt, met een sterrencast die de stemmen heeft ingesproken! Je hoort o.a. Salma Hayek, Edward Norton en één van mijn favoriete mannen (om naar te kijken): James Franco.

Mijn zoon vond alle scheldwoorden geweldig en alle schunnige grappen zijn hem denk ik helemaal ontgaan. Wat het voor mij dus juist weer grappig maakte.
Zo was er een zak met knakworsten waarvan er ééntje onzeker was, omdat hij maar een kleine dikke worst was. De grapjes over grootte en vorm kun je vast zelf wel bedenken, maar de achterliggende gedachte van deze schunnigheid gaat dus volkomen langs een elfjarige heen. Gelukkig. Maar ik heb gegniffeld.

Mocht je dit ook willen kijken met je prépuberkroost: ik heb géén idee hoe de Nederlandstalige versie is, maar de Engelstalige versie met ondertiteling is dus door mijn testpanel geschikt bevonden voor & door een stiekem iets te jong publiek.
En voor ouders die meekijken is dit een leukere film dan bijvoorbeeld LEGO Batman, die nu in de bios draait. True story… (ik heb echt TE veel gezien afgelopen periode…)

Temptation Island

De afgelopen tien jaar heb ik geloof ik onder een steen geleefd: ik heb nog NOOIT naar Temptation Island gekeken namelijk. Ook niet naar ‘Wie is de Mol‘ en ‘Expeditie Robinson‘ trouwens, maar dit terzijde.

Ik had een bepaald beeld bij en idee van dit programma, maar wilde het dit nieuwe seizoen toch eens proberen. Mijn vooroordeel bleek helemaal juist, maar ik had niet gedacht dat ik het heerlijke entertainment zou vinden: de popcorn is niet aan te slepen! Mocht je het programma niet kennen, dit is de strekking:

Een groep met kwetsbare stelletjes (historie van vreemdgaan, jaloezie, nog niet zo lang samen enz.) worden op een tropisch eiland gedropt en van elkaar gescheiden.
De vrouwen en mannen worden in aparte villa’s gedropt met een groep hitsige vrijgezellen, die moeten proberen hen te verleiden. Aanschouw hier de dames die dit seizoen moeten proberen de mannen een misstap te laten begaan:

Naast dat ik het heerlijk vermaak vind, was het ook een tikkeltje confronterend. Mijn hart zou echt zo breken als ik mijn dochter zo op TV zou zien, echt: afschuwelijk! Maar ik heb natuurlijk ook nog een zoon en toen ik de mannelijke verleiders in actie zag, werd ik ook niet heel erg blij:

Het idee dat mijn zoon over een paar jaar een beetje zwoel z’n man bun loszwiept terwijl hij in slow motion uit het zwembad stapt en fluistert: ‘Heeeee Belgische schone….’
Ik… weet echt niet hoe ik hierop zou reageren….

Ik ben te oud om te kunnen levellen met de jaloezie van de deelnemers en oud genoeg om me kapot te lachen om het hysterische aanstellerige gedrag van alle verleiders. Maar ik durf niet te hard te lachen, bang om het op me af te roepen later één van mijn kinderen zo terug te zien op TV:

Ik denk dat ik dan zal emigreren. En mijn blog offline haal. En mezelf iedere nacht in slaap huil. Dronken.

De afgelopen weken lag ik ’s avonds al érg vroeg in bed (yes: rock star, living the dream) en heb ik Temptation Island niet kunnen kijken. Ik verheug me dus nu al op een zondagmiddag marathon zonder reclames 😉

Kijken jullie deze pulp ook?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Temptation Island is echt rommel ja maar blijft vermakelijk. Heel af en toe kijk ik eens. Als je emigreert, blijf dan ver weg van dat eiland he. 😉

  2. Ooooh the walking dead! Ik heb ook niks met zombies (sterker nog, in het verleden had ik al eens een poging gedaan om twd te kijken maar ben toen gestopt omdat ik het té eng vond) maar vorig jaar opnieuw begonnen en toen raakte wij ook verslaafd! Wij waren zo benieuwd naar de eerste aflevering van seizoen 7 (ookal had ik al een sterk vermoeden wat er ging gebeuren want ik had natuurlijk al veel te veel theorien gelezen op internet) dat we die meteen de ochtend nadat hij op tv in Amerika was geweest hebben gedownload en tijdens het ontbijt hebben zitten kijken. Nou, ik had moeite met het opeten van mijn ontbijt. Wát een horror! De 2 afleveringen daarna vond ik trouwens enorm tegenvallen dus we zijn nu even gestopt met kijken, kunnen we straks weer in één keer alles binge watchen als ’t hele seizoen op Netflix staat :-p

    1. Wat knap dat je die discipline kunt opbrengen! Dat lukt mij niet hoor haha, hoe vreselijk ik het ook vind om steeds een week te wachten.
      De reacties over aflevering 1 van seizoen 7 waren ook moeilijk te filteren, dus wilde het ook z.s.m. zien om spoiler alerts te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret