Netflix & Pulp TV Update: The Walking Dead, Shooter, Peter Jan & Virginia + Vier handen op één buik

The Walking Dead

Ik ga nu een zin typen die ik nooit in mijn leven voor mogelijk had gehouden: ‘Wij kijken een serie met zombies en ik vind het écht LEUK!’. That’s right: hell froze over and pigs CAN fly.

We ontdekten nóg een vermakelijke serie op Netflix, ik verbaasde me over aan ander type zombies in Vier handen op één buik en ik gaf Peter Jan Rens & Virginia een kans. Ik praat jullie vandaag even bij over wat ik de laatste tijd heb gekeken, soms zonder zout en met een flinke scheut azijn.

Previously, in the Kingdom of Her Maristy

In de vorige update vertelde ik dat we Orphan Black een nieuwe kans hadden gegeven en er opeens helemaal inzaten. Het wordt na een tijdje inderdaad leuker en vermakelijker en ik neem alles terug wat ik eerder heb gezegd. We hebben nu alle seizoenen gezien en gaan pas weer kijken als er een compleet nieuw seizoen beschikbaar is.

We waren begonnen aan de nieuwe Netflix series Frequency en Designated Survivor en hebben dit gepauzeerd totdat er meer afleveringen beschikbaar zijn om te kijken. Eén aflevering per week kijken is zo… niet van deze tijd. Maar dit pakken we binnenkort dus wel weer op.

Ook keek ik verwachtingsvol uit naar ‘The Gilmore Girls, A Year In The Life’ maar leek het me leuk om eerst de oude afleveringen weer eens te kijken. Ik heb er alleen geen tijd voor om zeven seizoenen met loeilange afleveringen in mijn eentje terug te kijken (mijn vriend kijkt uiteraard niet mee), dus waagde ik het er na ongeveer een half seizoen jeugdsentiment maar op om tóch de nieuwe afleveringen van ‘A Year In The Life’ te gaan kijken.

Mijn eindoordeel: deze serie had nooit gemaakt moeten worden. Ik vond The Gilmore Girls vroeger echt te gek en ik was zo nieuwsgierig naar een ‘Hoe gaat het nu met‘. Maar werkelijk ALLES uit deze ‘A Year In The Life‘ is slecht. Het is vergelijkbaar met de tweede SATC film, daar hebben fans ook massaal om gehuild.

Ik zal verder niet spoilen voor de fans die het nog moeten kijken, maar ik wil toch even meegeven: probeer geen verwachtingen te hebben. Ik vond het in ieder geval echt heel slecht, slap, flauw en zonde. Liever had ik nooit geweten hoe het de dames tien jaar later zou zijn vergaan. Een mysterie is altijd nog beter dan een tegenvaller.

Meer over bovengenoemde series plus Narcos en Nashville, kun je HIER in de vorige update teruglezen.

Netflix serie: Shooter

De serie Shooter is sinds november 2016 te zien op Netflix en in de zomer van 2017 komt er een tweede seizoen. De hoofdrol wordt gespeeld door Ryan Philippe, een man die ik érg mooi vind om naar te kijken. Op foto’s.

Ryan speelt de rol van Bob Lee Swagger, een ex-scherpschutter van de US Navy, die een rustig en teruggetrokken bestaan leidt samen met zijn vrouw en dochtertje.
Hij wordt door een ex-collega om hulp gevraagd bij een beveiligingsklus voor de Amerikaanse president, maar wordt er gruwelijk ingeluisd. Maar Bob Lee is natuurlijk niet iemand die zich laat dissen en gaat huilen in de gevangenis. Hij vecht keihard terug en is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen.

Deze serie is niet de beste serie die we hebben gezien, maar hij is vermakelijk en verveelt niet. Seizoen 2 gaan we ook volgen.

EINDOORDEEL: Aanradertje voor zondagmiddagen met bijvoorbeeld een kater en een pizza.

The Walking Dead

Ik heb het niet zo op zombies en ben ook nooit te porren voor het kijken van een horrorfilm. Ik schrik snel, stik daardoor in een stukje popcorn of sproei Cola light door mijn neus. En vervolgens slaap ik slecht.

Het enige dat ik leuk vind aan Halloween is het uitsnijden van een Halloween Pompoen of een Halloween Ananas en het lijkt me leuk om mijn kids verkleed de straat op te sturen om te Trick & Treaten.

Ik zei dan ook herhaaldelijk NO THANK YOU tegen iedereen die beweerde dat The Walking Dead echt he-le-maal de shit was. Het ging er bij mij echt niet in dat ik dit een leuke serie zou vinden. Maar nadat ik een ‘Paper, Rock, Scissors’ verloor van mijn vriend, moest ik het twee afleveringen een kans geven en was ik ook om.  Ja: óók ik!

De eerste paar afleveringen moest ik een beetje wennen aan de zombies en het bloederige geweld, maar (sorry als dit fout klinkt): op een gegeven moment zie je dit ook niet meer.
Ik schrik niet meer angsthazerig van alles (soms een beetje) en het is ook zeker geen enge serie. Het is een spannende serie met interessante ontwikkelingen van personages en vaak ook onverwachte wendingen. Zo gaan er hoofdrolspelers dood van wie je zou denken dat ze nog wel een paar seizoenen mee zouden gaan of maken ze bepaalde keuzes die je aanvankelijk niet bij hun karakter zou vinden passen.

Maar tsja: als de wereld vergaat en het draait alleen nog maar om (over-)leven en dood, dan veranderen mensen. Wij zijn nu aangekomen bij seizoen 4 van 7. Eind 2017 is seizoen 8 beschikbaar.

EINDOORDEEL: Spannende en niet enge serie om samen te kijken, zonder nachtmerries als gevolg. Na iedere cliffhanger moeten we ons bedwingen om niet nog heeeeeeeel even 10 minuutjes te kijken.

Peter Jan en Virginia: Doen ze ’t of doen ze ’t niet?

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik een zwak heb voor binnengluren bij mensen. Ik smulde van Roy Donders, Andy & Mélissa en natuurlijk Michael & Samantha. Ik vind het gewoon vermakelijk en interessant om te zien hoe andere mensen leven of redeneren.

Door dit programma maakte ik kennis met Virginia en Peter Jan en ben ik nog zwaarder afgeknapt op Rob Geus (ik was voor Team Virginia). Een tikkeltje gefascineerd heb ik de knipperlichtrelatie van dit stel een beetje gevolgd op social media. Als je ook geboeid raakt door hysterische plotwendingen, dan kan ik je ook aanraden om Peter Jan te volgen op Facebook. Dit is inclusief reclameblokken, want hij probeert ook oude meuk te slijten via zijn eigen Facebook account: echt, smullen!

Bovenstaande fragmenten hebben jullie vast ook wel voorbij zien komen. Gelukkig snaaide ik op dat moment popcorn en geen blokjes kaas met mosterd. Dat had toch meer schade verricht aan het beeldscherm, toen ik primair reageerde en met iets moest gooien.

Kan iemand dat domme luie broertje uit zijn witte plastic tuinstoeltje sleuren, zijn uitkering afnemen en aan het werk zetten?! Ik kan echt heel boos worden om mensen die zich zo dom uitlaten.

Mijn verwachtingen van deze reality serie waren hoog, want alle elementen voor schaamteloos vermaak zijn aanwezig. Op een enkel grappig verkneukel-momentje na (Peter Jan die tweejarige dochter een ijsje geeft als ontbijt, Virginia die dit ziet gebeuren op de Spy Cam en hem vervolgens vanuit bed telefonisch de huid volscheldt) is het eigenlijk vooral heel saai. Toch kijk ik vanavond weer, denk ik.

EINDOORDEEL: Verschrikkelijk programma, maar het is wel leuk om met een half oog te kijken terwijl je de reacties op Twitter volgt.

Vier handen op één buik

Het programma Vier handen op één buik heb ik trouw gevolgd en ik was echt superbenieuwd naar de update van een jaar later: hoe gaat het nu met de tienermoeders?

Het deed me verdriet om sommige meiden te zien. Meestal omdat ze geen fijne vriendjes hadden door wie ze zich hadden laten bezwangeren en geen fijn thuisfront waar ze terecht konden. Superfrustrerend om ze op die jonge leeftijd als lamgeslagen zombies te zien rondsjokken en alles maar over zich heen laten komen.

Ik vond het ongelooflijk om te zien dat ze een jaar later allemaal wéér zwanger of zelfs al bevallen waren. De één leek wat gelukkiger dan de ander, maar alle vriendjes waren/zijn nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

EINDOORDEEL: Moeilijk om niet te oordelen en ook niet bedoeld als leedvermaak, maar wel goed voor adembenemende televisie en ‘count your blessing’ momentjes.Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

15 reacties

 1. Leuk om te lezen dat je ook verslingerd bent geraakt aan The Walking Dead!

  Zelf kijk ik de volgende series (niet allen even actief, maar net hoe mijn pet staat):
  – Once upon a time (voor de 2e keer, dit keer met vriend)
  – House of Cards
  – The Last Ship
  – The Mentalist
  – New Girl (ik hou van die droge humor!)
  – Game of Thrones (in afwachting van het nieuwe seizoen)
  – The Walking Dead
  – Vampire Diaries & The Originals
  – Flash (Grant Gustin is such a cutie!)
  – Pretty Little Liars (kost me heeeeel veel moeite, dus op het laagste pitje)
  – Pokémon (nieuwste seizoen en Engelstalig. Ik blijf een geek (^_^) hahaha )
  – Nashville (kan niet wachten tot het nieuwe seizoen!)
  – Haven (bijna klaar)

  Volgens mij was dit het zo’n beetje voor dit moment…
  Andere series die ik een tijd geleden heb afgerond zijn bijv. Dexter, Lie to Me en Heroes.

  Dus….hahaha
  Ohja, ik denk niet dat ik vanavond naar J-P en Virginia ga kijken, maar weer een hilarische aflevering van New Girl op zet!

  Veel kijkplezier, though! 😉

  1. Ik vond het er in het laatste seizoen van Nashville op lijken dat het een bevredigend einde zou krijgen, maar toen…. nooooh! Ik kan die drama niet meer handelen hoor, net als bij Greys Anatomy (toevallig ook vliegtuiggedoe) genoeg is genoeg.
   Dexter vond ik te gek, behalve de laatste seizoenen. En wij zijn GROOT fan van House of Cards! Kan niet wachten op nieuwe seizoen ?
   New Girl vond ik niet leuk en Pretty Little Liars moet ik misschien een tweede kans geven.
   Haven zegt me niks, ga ik opzoeken, thanks voor de tips!

 2. Dikke tip: Dexter! Het gaat over een bloedanalist van de politie, die een dubbelleven leidt als seriemoordenaar. Gaandeweg wordt hij op zaken gezet waar hij zelf de dader van is, en wordt het steeds spannender… Alle 8 seizoen staan op Netflix, dus zeker het kijken waard!

  1. Dexter hebben wij een paar kaar geleden gezien. Wij waren zwaar verslaafd aan de eerste seizoenen, heel wat uren slaap voor ingeleverd ? De laatste seizoenen vond ik echt dramatisch slecht. Doodzonde wanneer een goede serie als deze niet op het hoogtepunt stopt, maar tot tranentrekkers toe wordt uitgemolken ?

 3. Ik volg niet veel. Ik heb geen netflix. Maar dankzij mijn zoon die een aflevering van de walking dead had gezien. Werd ook ik nieuwschierig. Na de eerste 2 afleveringen was ook ik verkocht. Inmiddels ben ik bij seizoen 7. Jij bij seizoen 6. Ik ben zins dien toch wel een paar keer in shock geweest. En traantjes weggepinkt bij bepaalde personages die dood gingen. Verder volg ik blacklist. Ik moet wachten tot wij hier bij de laatste 2 afleveringen zijn dan haak ik weer aan. De rest heb ik al gezien. O ja game of thrones. Beetje balen dat ziggo nu het alleenrecht heeft. Maar daar verzin ik vast ook wel weer wat op. Als laatste kijk ik nu naar wie is de mol. De rest kan mij niet zo boeien wat TV betreft.

  1. Ooooh sssssht! Ik wil het niet weten, ik zit er zo in! The Vampire Diaries wordt vaker getipt, maar schijnt wel echt een ‘vrouwenserie’ te zijn? Mijn vriend doet niet aan vrouwenseries 😉
   Game of Thrones krijgt waarschijnlijk een nieuwe kans. Dit probeerden we toen ik (hoog-)zwanger was en toen moest het snel weg van mij haha

 4. Jaaaaaaaaa, The Walking Dead! Al vond ik de eerste aflevering van seizoen 7 zó erg (ik was echt heartbroken en ook heel erg geschokt door de gruwelijkheid) dat ik direct gestopt ben met kijken. Dat is in mijn geval echt héél drastisch, als je weet wat voor grote fan ik was van de serie.

 5. De eerste aflevering van seizoen 7 ik dacht s’nachts ik kan niet slapen. Even een aflevering kijken. Ik was zo van slag daarna dat ik de hele nacht niet heb geslapen. En ik kijk horror en trillers het liefst in het donker in mijn eentje dus dat zegt wel wat. Vampier diaries is zeker de moeite waard mijn vriend vond het net zo leuk als ik. Game of thrones vond ik pas na de 4de aflevering leuk worden. Ik moest en zou verder kijken omdat iedereen het er over had. Uiteindelijk was ook ik om. Gewoon proberen.

  1. Ooooh nee, daar ben ik te schijterig voor haha! Dat ik TWD dus leuk vind, is echt een klein wereldwonder.
   De Game of Thrones hype kan ik wel begrijpen en kan me voorstellen dat ik er ook een paar afleveringen voor nodig heb om in te komen. Wordt ongetwijfeld vervolgd 😉

 6. Denk dat ik mijn vriend moet vragen de walking dead nog een kansje te geven, vorige poging haakte hij na 1 minuut al af na het zien van de eerste zombie 😉 Ben zelf ook geen horror/fantasy typje, maar als ik de trailer zie, de namen achter de serie en alle enthousiaste verhalen hoor en lees…
  Goed dat je Orphan Black uitgezeten hebt, goeie serie. Enne GG heb je dus ook ondervonden, haha, zo zonde hè.
  Ik ben zelf nu met House of Cards S4:A4 bezig, op jou aanraden ook doorgebeten en nu kan ik niet meer stoppen natuurlijk, ondanks dat ik op het nieuws nog steeds wegzap bij politiek :p
  Hadden jullie Stranger Things al gezien?
  Van het reguliere tv-aanbod kijk ik nu die nieuwe serie met Barry Atsma, Flikken Maastricht en vanaf zondag ook weer de nieuwe Homeland. Verder vind ik Het roer om: terug naar het Franse kasteel en VT wonen verhuizen of verbouwen ook erg lekker wegkijken terwijl je ondertussen ook met andere dingen bezig bent. Maar goed dat het nog winter is dus 🙂

 7. Oh, ik ben ook dol op Ryan dus Shooter ga ik absoluut proberen! Ik vond de vier nieuwe afleveringen van Gilmore Girls (en ik heb alle seizoenen gekeken) eigenlijk best heel aardig. Vooral dat Rory een allesbehalve perfect leventje heeft, vond ik goed. Emily steelt het seizoen overigens. Dé vier woorden, tja, dat was van mijlenver te zien aankomen natuurlijk.

  1. Ik vind Ryan ook prachtig, maar niet echt een goed acteur. Maar dat maakt het niet minder prettig om naar hem te kijken ? Shooter is een vermakelijke serie, Gilmore Girls vond ik echt slap, alleen Emily was goed vond ik. Ik kijk nu af en toe een oude aflevering, veel leuker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret