Pokémon Spaghetti

pokemon spaghetti

Het leek me niet zo moeilijk, om deze Pokémon Spaghetti te maken. Die Pikachu van perzik, leek me best haalbaar. Maar inmiddels zou ik beter moeten weten: alles lijkt makkelijk op Pinterest en de realiteit is meestal een desillusie.

Pokémon Pasta: Pikachu maken van een perzik

Nou vind ik mijn Pikachu ook weer niet heeeeel erg lelijk. Je ziet (hoop ik) in één oogopslag dat het een Pokémon Pasta is, toch? (Please: zeg ja….). Alleen lijkt mijn Pikachu iets meer op een muis. Of op zo’n goedkoop aftreksel dat je op de kermis kunt winnen met blikken omver gooien 😉 .

Ik maakte deze Pokémon Spaghetti in 2016 en duikelde dit oude artikel op, omdat Pokémon onlangs weer even hot en happening was door de ludieke actie in het Van Gogh Museum. Mijn destijds tienjarige zoon vond mijn Pikachu Pasta in 2016 gelukkig heel erg leuk en niet mislukt. Dat vond ik wel een goede graadmeter. Als hij iets namelijk echt spuuglelijk of stom vindt, dan schroomt hij er niet voor om dit ook tegen mij te zeggen. Toen al niet, en nu nog steeds niet 😉 .

Anyways: ik vind dit bordje spaghetti anno 2023 nog steeds té leuk om als FAIL te bestempelen, maar ook weer niet mooi genoeg om heel trots als DIY te delen. Daarom is deze blogpost ook voorzien van tips & tricks om een beter lijkende Pikachu te maken. En ik weet 100% zeker dat jij de Pokémon fans bij jou thuis hier heel blij mee gaat verrassen!

Pokémon Spaghetti maken: wat heb je nodig?

 • Spaghetti
 • Rode pastasaus
 • klein stukje norivel
 • plakje (vega-)worst
 • 1 perzik, abrikoos of mango (geel/oranje gekleurd fruit naar keuze, waar je makkelijk in kunt snijden)
 • Scherp mesje en een klein schaartje
pikachu ingredienten

Hoe maak je Pokémon Pasta?

Kook de spaghetti en maak de rode pastasaus zoals je gewend bent.
Snijd oortjes uit een halve perzik en knip driehoekjes uit de norivellen. Plak deze op de oortjes.

pikachu peach

Knip oogjes, een neusje en mondje uit het norivel en plak deze op het gezichtje.
Knip wangetjes uit het plakje worst.

LET OP: plak de oogjes wijd uit elkaar, vlak boven de wangetjes.
Dit heb ik (zag ik later pas…) fout gedaan. Mijn oogjes staan te dicht naast elkaar en daarom kijkt mijn Pikachu zo stom.

Knip voor de pupillen twee ieniemienie kleine puntjes van een sliertje gekookte spaghetti en plak dit op de oogjes.
Doe de spaghetti op een klein bord en giet de saus over de bovenste helft van de spaghetti.
Leg een strook nori op de scheiding tussen pasta en saus en leg Pikachu in het midden.

pikachu spaghetti hare maristeit

LET OP: De strook nori krimpt, wanneer het in aanraking komt met warm, vochtig voedsel.
Knip het dus wat breder dan de afmetingen van je bord en trek het strookje vlak voor het serveren nog even strak!

pokemon spaghetti hare maristeit

Credits voor het idee van deze Pokémon Spaghetti, gaan naar de dame achter BentoMonsters.com Zij (Li Ming Lee) is echt iemand die je wil volgen op Instagram ( @bentomonsters ), voor jaloersmakende creatieve en vrolijke keukenkunsten! Ook heeft zij dit waanzinnig creatieve boek uitgebracht:

Ik denk dat ik dit boek maar eens moet gaan aanschaffen en wat meer moet oefenen. Kun jij een mooiere Perzik-Pikachu maken dan ik? Show me! Stuur me een foto van jouw Pokémon Spaghetti (ook als het misukt trouwens) en misschien deel ik ‘m met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂 . Deel hiervoor je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit in je foto op Instagram.

Ben jij net als ik ook zo gek op spelen met je eten? Check dan vooral de rubriek FUNNY FOOD van mijn Food Index!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

 1. Wat leuk Marise!
  En wist je dat ze in Japan speciale cutters en nori punchers hebben? Ik vermoed dat de oorspronkelijke maker daar gebruik van heeft gemaakt voor de ogen en wangen.

  1. Marise…? 🙂
   Ik heb een klein setje van die plastic punchers. Wel geschikt voor kaas/worst en zo, maar met norivellen heb ik ook een mesje nodig en bij die erg kleine vormpjes (neusje, wenkbrauwen en zo) wordt het helaas niet mooi. Maar ik ga nog wel eens een goede set online bestellen, aangezien ik nu een missie heb om beter te worden met bento’s maken haha

   1. Oeps sorry Maris, ik doe altijd zo m’n best om jouw naam goed te schrijven (T_T)
    Ik heb zelf ook wat punchers en cutters thuis, bento spullen zijn zo verslavend 😀 Je kunt ook een heel klein (papier) schaartje gebruiken i.p.v. een mesje, dat werkt wat makkelijker.
    Mocht je een goede nori punch zoeken, dan kan ik die van Chuboos aanraden. Ik ben benieuwd naar je volgende bento!

 2. Ik zag je foto voorbijkomen en dacht dáár moet ik op klikken! Wat een ontzettend grappig en leuk idee. Enne..ik vind jouw versie zeker niet onder doen voor de pinterest versie 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret