Vega Empanadas met Cheddar & Jalapeńos

De Mexicaanse keuken is favoriet bij ons thuis. Niet voor niets heb ik daarom ook een Mexicaanse rubriek in mijn Food Index, want we eten het zéker eens per week 🙂
Taco Tuesday of Fajita Friday afwisselen, gaat alleen soms wel eens vervelen. Daarom ging ik op zoek naar een nieuw recept voor wat variatie in Casa di Maris.

Op de receptenpagina van HelloFresh vond ik twee verschillende recepten voor empanadas. Eentje met kip en cheddar en eentje met rundergehakt.
Ik pikte uit beide recepten de ingrediënten die ik lekker vind, liet weg wat ik niet lust, freestylde met nog wat restjes uit de groentelade én voegde uiteraard jalapeńos toe (mijn favoriete peper!).

Koriander bijvoorbeeld, komt mijn keuken niet in. Dit wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten, maar ik ben er allergisch voor en vind het naar zeep smaken. Ik vervang dit in Mexicaanse recepten daarom altijd met peterselie of munt.
Ook eet ik alweer +4 jaar vegetarisch, dus gebruikte ik voor mijn empanadas vegagehakt.
Onderstaand recept is ook te bereiden met vegetarische kipstukjes en ga ik ook nog een keer proberen.

Ingrediënten voor 10 empanadas

  • vegetarisch gehakt (of kipstukjes)
  • Mexicaanse kruiden
  • 1 ui
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 10 plakjes cheddar
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blikje crispy mais
  • potje met schijfjes jalepeńos
  • 200 gr spinazie

OPTIONEEL:
Kluts 1 ei om het bladerdeeg mee te bestrijken voordat het de oven in gaat en strooi er wat sesamzaad over.
Lekker om er een frisse salade van ijsbergsla bij te serveren, met tomaat, maïs en peterselie, een schaaltje crème fraîche (of gewoon yoghurt 🙂 ) en natuurlijk prak je 1 avocado fijn voor versgemaakte guacamole.
In mijn Food Index vind je hier verschillende recepten voor om zelf te maken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en snipper de ui.
Ontdooi de blaadjes bladerdeeg.

Verhit zonnebloemolie in een hapjespan en bak de ui ongeveer 1-2 minuten.
Voeg het vegetarisch gehakt en de Mexicaanse kruiden toe (hoeveelheid naar smaak) .

Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe. Even goed omscheppen en dan wat water toevoegen, tot je de gewenste dikte hebt.
Het moet niet te vloeibaar zijn, anders druipt het al bakkend in de oven uit je empanadas zó over het bakpapier.

Ik besloot tijdens het koken spontaan een halfvolle zak spinazie uit de groentelade er ook bij te mikken en dit was een goed idee!
Blijf het mengsel omscheppen, totdat alle spinazieblaadjes geslonken zijn en voeg tot slot de maïskorrels toe.

Beleg de ontdooide plakjes bladerdeeg met een plakje cheddar en jalapeños.

Schep hier wat van het vegagehaktmengsel op en vouw de bladerdeegblaadjes dicht.
Gebruik een vork om alle randjes goed aan te duwen.

Bak de empanadas zo’n 10 – 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Ga je ook aan de slag met een recept of DIY van mijn blog?
En lijkt het je leuk om jouw foto terug te zien in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Op Pinterest kun je ook een foto als reactie delen, in de Pin van deze Vega Empanadas met Cheddar & Jalapeños 🙂

PIN DIT:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop