Tijdelijke tentoonstelling: Van Gogh in Auvers

dutch girl in museum op museumplein

Ga je deze zomervakantie een dagje naar Amsterdam? Breng dan zeker een bezoekje aan het Van Gogh Museum! Afgelopen maand was het namelijk precies 50 jaar geleden dat het Van Gogh Museum geopend werd en dit werd groots gevierd met het 𝗦𝘂𝗻𝗳𝗹𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗔𝗿𝘁 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 🌻⁣.

Samen met Daniëlle van Dutch Girls in Museums bezocht ik de tijdelijke tentoonstelling ‘𝗩𝗮𝗻 𝗚𝗼𝗴𝗵 𝗶𝗻 𝗔𝘂𝘃𝗲𝗿𝘀. 𝗭𝗶𝗷𝗻 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻’. Driedubbel feest, want we brachten ons bezoek precies op de 50ste verjaardag van het museum én tijdens ‘Vincent op Vrijdag’. Dit is een evenement dat het museum regelmatig organiseert. Op 29 september 2023 is daarvan de volgende editie, met live performances en muziek, talks en rondleidingen, een cocktailbar en bijzondere AV-projecties.

vincent op vrijdag van gogh museum

Van Gogh’s laatste maanden

‘𝗩𝗮𝗻 𝗚𝗼𝗴𝗵 𝗶𝗻 𝗔𝘂𝘃𝗲𝗿𝘀. 𝗭𝗶𝗷𝗻 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻’ is een grote overzichtstentoonstelling over de korte, maar cruciale laatste fase in Van Goghs artistieke ontwikkeling, met ruim vijftig schilderijen en dertig tekeningen en schetsen, die nog nooit eerder samen getoond zijn. Inclusief bijzondere bruiklenen uit privécollecties en musea wereldwijd. Een impressie van deze middag en avond, deelden we op Instagram:

Vincent van Gogh woonde de laatste maanden van zijn leven in het Franse dorp Auvers-sur-Oise, vlakbij Parijs, van 20 mei 1890 tot aan zijn dood op 29 juli dat jaar. Vincent schilderde daar een groot aantal van zijn bekendste meesterwerken, zoals ‘Korenveld met kraaien’, ‘Dokter Paul Gachet’ en ‘De kerk van Auvers-sur-Oise’.

van gogh museum
vincent van gogh zelfportret
van gogh museum

In de tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden’ zoomt het Van Gogh Museum in op de laatste periode van zijn leven. In deze fase maakte Vincent meer dan één schilderij per dag en experimenteerde hij volop met kleur, penseelstreken, formaten en onderwerpen. Ondanks de inspiratie die deze nieuwe omgeving hem bood, kregen gevoelens van mislukking, eenzaamheid en melancholie steeds meer de overhand. Uiteindelijk verkoos hij zijn leven te beëindigen en hij overleed op 29 juli 1890.

50 jaar Van Gogh Museum

Vanwege de grote belangstelling is de tentoonstelling deze zomer ook op nog drie vrijdagavonden te bezoeken van 19 tot 22 uur:

  • 14 juli
  • 11 augustus
  • 1 september

Op deze avonden is alleen de tentoonstelling open, de vaste collectie is dan gesloten. Deze tijdelijke tentoonstelling is een samenwerking met Musée d’Orsay in Parijs, en is daar te zien van 3 oktober 2023 tot en met 4 februari 2024. Meer info over Vincent op Vrijdag of over deze indrukwekkende tentoonstelling, kun je vinden op de website van het Van Gogh Museum.

dutch girl in van gogh museum

Als je het leuk vindt kun je mij volgen op Instagram ( @hare_maristeit ) voor meer backstage foto’s en filmpjes van toffe evenementen en exposities. See you there!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret