Bezocht: Camping Sanguli in Salou

Wanneer ik dit schrijf zijn we net een week terug in Nederland en hebben mijn dochter en ik best wel last van heimwee. Ons weekje in zonnig Spanje is echt voorbij gevlogen!

In februari deelde ik een blogpost waarin ik uitlegde waarom ik voor Camping Sanguli in Salou had gekozen. Deze post kun je HIER teruglezen.
Vandaag deel ik mijn persoonlijke review over de camping, onze accommodatie en hoe deze eerste vliegreis en vakantie als single parent met een peuter mij is bevallen.

Disclaimers:
1) deze post bevat veel jaloersmakende foto’s en filmpjes 😉
2) ik maakte deze reis op uitnodiging van Luxe Campingvakantie Eurocamp

Videocompilatie

Op Instagram Stories en Facebook heb ik de hele week korte filmpjes en veel foto’s gedeeld.

Wil je meer (bewegend) beeld én de bijbehorende verhalen horen?
Scroll dan even door de hoogtepunten op mijn Instagram Feed:

Tussen deze highlights vind je ‘Spanje 1, 2 en 3’ en kun je alles nog eens rustig nakijken.

Single Parent Stressvrij On Tour

Mijn voornaamste uitgangspunt voor deze reis was: geen stress. Daar heb ik namelijk méér dan genoeg van gehad het afgelopen jaar en ik wilde nu zo kort mogelijk reizen en zo min mogelijk nadenken.
Dit is gelukt 😉

Wat voor mij echt een aantal grote pluspunten waren: de vliegreis duurt minder dan twee uurtjes en de camping ligt op slechts 11 kilometer gelegen vanaf vliegveld REUS.

Een paar nadelen: er gaan vanaf Schiphol in deze periode (mei) maar twee vluchten per week naar Reus.
De enige keuzes voor de heenvlucht (met Transavia) zijn woensdag of zaterdag om 06:00.
Je kunt ook kiezen om op gunstiger tijden te reizen via Barcelona, maar ik had geen zin in nog 1 tot 2 uur reizen met het OV na aankomst.

Nou woon ik gelukkig in Haarlem en is het ’s nachts maar een taxiritje van een kwartier naar Schiphol. Maar niet alle peuters (ik noem geen namen….) zijn in optima forma wanneer zij ’s nachts uit hun bed gelicht worden. Zo zag ik er eentje languit op de vloer bij de douane dweilen om 03:00.
Niet mijn peuter natuurlijk, zij gedraagt zich immer voorbeeldig en is echt een stil muurbloempje 😉

Vliegveld Reus is lekker klein en overzichtelijk: geen lange rijen en na het landen hadden we in recordtijd onze koffers en een taxi te pakken.
GOOD TO KNOW: er is geen shuttleservice en het taxiritje naar de camping duurt 9 minuten en kost €30,-

Wij waren om 09:30 al aangekomen op de camping en konden pas om 15:00 inchecken.
Hier hadden we ons uiteraard van tevoren al op ingesteld, door onze badkleding bij de handbagage in te pakken.
Helaas hadden wij de pech dat het op onze dag van aankomst koud en regenachtig was, dus wij konden die uren niet overbruggen op een ligbedje bij het zwembad.

Gevalletje ‘pech’ dus! Wij hebben met oververmoeide peuters power napjes gedaan in de lobby bij de receptie. Deze pech heb je naar alle waarschijnlijkheid niet als je in een later seizoen reist en gelukkig hadden wij volgeladen tablets en telefoons + power banks meegenomen 🙂
Ook was het de rest van de week supermooi weer, dus dit was echt een toevalstreffer die we meteen weer vergeten waren toen ons huisje een uur vóór de inchecktijd klaar voor ons was.

Onze accomodatie: De Masai Lodge op Camping Sanguli in Salou

Door Eurocamp was ik uitgenodigd om hun nieuwste accommodatie, de ‘Masai Lodge‘ te testen.
Dit luxe verblijf is geschikt voor vijf personen en dat kwam mooi uit, want mijn ex-schoonzusje (en nog steeds goede vriendin) Suus besloot aan te haken samen met haar dochter (die dezelfde leeftijd heeft als mijn dochter).

Wanneer ik foto’s bekijk op Funda of vakantiesites, ga ik er meestal vanuit dat er gebruik is gemaakt van speciale lenzen of filtertjes.
Maar in mijn #nofilter filmpjes kun je zien dat de huisjes en de camping dus werkelijk écht zo mooi zijn!
Wat ons direct opviel bij aankomst, is hoe goed en mooi het terrein onderhouden is. Er is constant bedrijvigheid zichtbaar om alles mooi groen, bloeiend en schoon te houden.


Camping Sanguli is énorm groot. Ik had van tevoren al plattegrondjes en satellietfoto’s bekeken, maar hoe groot het werkelijk is, merk je pas wanneer je er zelf rondwandelt.
Er zijn veel verschillende terreinen met verschillende type accomodaties of staplekken voor caravans en campers. Ook zijn er verschillende zwembaden en diverse supermarkten waar je alles kunt verkrijgen om in je eigen huisje te kunnen koken.


Supermarkten in het buitenland vind ik sowieso altijd een feestje om in rond te struinen: zo leuk om die andere producten en merken te proberen!
Leuk om te weten: de supermarktprijzen waren zowel op als buiten de camping vergelijkbaar met die in Nederland, maar vaak zelfs nog lager.

Wij hebben een aantal avonden zelf gekookt in onze Lodge en dit beviel ons heel erg goed.
De meisjes deden dan een siësta na een lange dag buitenspelen, wij dronken een wijntje op ons terras en aten vervolgens ’s avonds laat en lekker rozig een home made maaltijd: écht een gelukkig vakantiegevoel!

De faciliteiten in onze keuken waren overigens van betere kwaliteit dan bij mij thuis 😉
De Masai Lodges zijn echt supernieuw en dat voel en merk je: alles voelde nieuw, fris, schoon, modern en luxe. De bedden lagen heerlijk, de douche was fantastisch (ik vind mijn eigen douche thuis nu stom…) en ook de service vanuit Eurocamp was top.

Er was volop schoon linnen (dat tijdens ons verblijf ook vervangen werd) en nadat we waren ingecheckt werden we welkom geheten door Eurocamp’s Billy, die een care package voor ons had meegenomen.

Mijn foto van Billy op Instagram Stories was trouwens goed voor een tigtal enthousiaste reacties en vragen.
Ik heb ze aan Billy laten zien en hij werd er helemaal blij van haha 🙂

Ik ben de vragen op deze blogpost dan ook maar alvast voor: de Britse Billy is 29 jaar oud, single en werkt tot en met november 6 dagen per week op Camping Sanguli.
Doe ‘m de groetjes van mij als je nu gaat boeken 😉
Billy en zijn collega’s lopen iedere dag rondjes over de Eurocamp terreinen om te checken of alles naar wens is en om iets te fixen of regelen als dit nodig is.

Omdat het terrein zo groot is, rijdt er de hele dag door een schattig groen treintje die pitstops maakt bij bepaalde hotspots (zoals de verschillende zwembaden, de receptie van camping Sanguli of het strand van Salou).
Superhandig met vermoeide kindjes en volle/zware tassen met picknick-food en emmertjes en schepjes. Overigens zijn het geen extreem lange afstanden om te voet af te leggen.

De Masai Lodges bevinden zich bij de hoofdingang aan de voorkant en het is ongeveer 15 minuten slenteren naar de andere zijde van het terrein, waar je meteen het strand van Salou opwandelt.

In de maand mei kan het weer in Spanje wisselvallig zijn. Op onze dag van aankomst (8 mei) was het helaas grijs, grauw en regenachtig. Maar de overige dagen was het gelukkig gemiddeld 22 tot 25 graden en meestal superzonnig. Op sommige dagen was er flinke wind of af en toe bewolking, waardoor het op het strand niet alle dagen erg fijn toeven was.

Op het campingterrein en bij ons huisje voelde de temperatuur véél aangenamer: bij het zwembad lagen we vaak op gunstige plekken uit de wind, waardoor het aanvoelde als een heerlijke zomerdag!

’s Avonds koelt het af zodra de zon onder is. Als je in deze periode gaat is het dus zeker aan te raden om ook een warm vest en sokken mee te nemen. Maar overdag liepen wij dus fijn op slippers en in luchtige kleding en we hebben iedere avond en ochtend heerlijk buiten kunnen eten.

Leuke dingen om te doen in de omgeving

Aanradertje om een dag te doen, is het huren van een fiets:

De fietspaden zijn er smaller dan in Nederland (was in het begin even wennen met tegemoetkomende fietsers of skaters) en het is echt héérlijk om langs het strand te fietsen!
Mede daarom woon ik ook zo graag in Haarlem: wanneer het kan fiets ik naar het strand. Maar de Costa Dorada is toch echt wel vele malen mooier en leuker voor een fietstocht 😉

Het plaatsje Cambrils ligt op slechts 4 kilometer afstand van Salou en is zeker een bezoekje waard. Het is een prachtig sfeervol en gemoedelijk Spaans dorpje met een leuke haven, waar wij een fijne dag gewandeld en gewinkeld hebben en heerlijke Tapas aten.
Over de tas die ik in Cambrils heb geshopt kreeg ik ook véél vragen: hier wil ik nog een blogpost over schrijven (wordt vervolgd!).

Ook ging ik één dag alleen op pad:

 

Grappig: ik keek er zoooo naar uit om een hele dag in mijn eentje door te brengen in mijn all time favoriete stad van de wereld. Maar na een paar uur rondwandelen, een heerlijke lunch en een wijntje dacht ik: ‘Ik wil naar huis…’

 

En met ‘huis’ bedoel ik onze camping en ons huisje. En die zag ik niet aankomen 😉
Ik besloot dan ook spontaan om niet nog een paar uur te blijven en lekker op tijd weer terug te zijn om met de meiden samen een pizza te kunnen eten bij ons zwembad met de nijlpaarden (we zijn echt van die beesten gaan houden).

Vanaf camping Sanguli is het ongeveer 20 minuten lopen naar het treinstation van Salou. Er gaan verschillende type treinen naar Barcelona, met variërende reistijden van 1 tot 2 uur.
Omdat mijn Spaans nog gebrekkig is, kocht ik een retourtje (ik dacht een enkeltje) voor €17,- met een reguliere trein. De OV-prijzen zijn in Spanje véle malen lager dan in Nederland: koop dus vooral een retourtje met de snelste trein 😉

Single Parent Eindoordeel

Het enige waar ik achteraf spijt van heb, is dat ik niet een weekje heb bijgeboekt. Van de zeven dagen ben je er twee kwijt aan reizen en settelen: als je de kans hebt om twee weken te boeken dan zou ik dit zéker doen!

Voor mij was dit misschien de laatste keer dat ik nog buiten het hoogseizoen met kinderen heb kunnen reizen. Als je deze mogelijkheid nog wel hebt dan is dit ook absoluut een aanrader, want het scheelt aardig wat drukte en geld 🙂

De Masai Lodge vonden wij ook écht top. Niet alleen omdat alles zo nieuw en modern was, maar omdat het ook echt huiselijk aanvoelde.
De lodges zijn ook prettig verdeeld over het terrein, niks hutjemutje op elkaar gepropt: je kunt dus niet bij je buren het eten van de borden afkijken.
Suus en ik hadden het er na afloop ook nog over, dat wij de momenten wanneer de meisjes een siësta deden zo fijn vonden. Gewoon lekker huiselijk en ontspannen, zij en ik samen lekker rozig buiten met een wijntje  op ons eigen terras.

Qua drukte vond ik het deze periode na de meivakantie erg aangenaam, zowel qua reis als verblijf. De camping was allesbehalve uitgestorven, er waren genoeg mensen met kleine kinderen (maar lekker geen rijen bij de supermarkt en genoeg keuze voor een ligbedje bij het zwembad).
Als je dus alleen met kind(eren) reist hoef je zeker niet bang te zijn om geen aansluiting te vinden: er is volop te doen + er zijn genoeg leeftijdsgenootjes om mee te spelen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken!
Als je vragen hebt over de reis, de camping of ons verblijf: stel ze in een reactie en ik beantwoord ze graag 🙂 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

8 reacties

  1. Ziet er heel leuk uit. De fonteinenshow in Salou is bij ons jaarlijkse traditie. Tarragona is ook een aanrader in de buurt, de bus is ons favoriete vervoer.

  2. Ik ben hier al 20 keer geweest super maar de camping werd opgeofferd voor chalets brengt meer geld op. De huren zijn buiten proporties en het camping gevoel is weg. Daarom ga ik niet meer naar sanguli

    1. Ik snap je reactie wel, als je er al zo lang komt, fijne herinneringen aan had en het dan zo hebt zien veranderen in de loop der jaren. Ik ken het natuurlijk niet anders dan hoe het nu is en voor mij was dit een fijne bestemming en perfecte accommodatie (ik heb geen camper of caravan). Ik hoop dat je inmiddels een andere bestemming hebt gevonden dat wel het campinggevpoel heeft dat je zo graag ervaart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret