DIY: Dip Dye Bloempotten

diy dip dye collage
De laatste tijd merk ik dat mijn smaak en stijl aan het veranderen is. Wilde ik eerst zoveel mogelijk en zo bont mogelijk gemixt, nu probeer ik dingen wat meer op elkaar af te stemmen. Niet té symmetrisch en zeker niet te strak gestyled natuurlijk, want daar word ik neurotisch van.

Een interieurtrend die ik momenteel erg leuk vind, is de Dip Dye. Met name meubels (stoelpoten!) en accessoires (kandelaars en vazen) die wit of grijs gedipt zijn met een fris kleurtje vind ik te gek.
Zie ook: Dip Dye Shoptips

Nou heb ik een behoorlijke voorraad met accessoires, dus om alles opnieuw aan te schaffen omdat mijn smaak steeds verandert is ook weer zo drastisch. Liever probeer ik altijd eerst zelf iets te restylen. Mislukt het: jammer dan. Dan restyle ik het opnieuw of gooi ik het alsnog weg.

Ik heb voor deze DIY vier gekleurde bloempotten van Ikea gebruikt in min of meer dezelfde kleurtonen en dezelfde vormen, maar in verschillende groottes.
Met tape heb ik de hoogte bepaald, tot waar de ’te dippen’ kleur moest worden aangebracht.

diy dip dye 2

De potten heb ik omgedraaid op oude kranten neergelegd. Met een kwast heb ik de grijze hoogglansverf aangebracht. Inschattingsfoutje van mijn kant: dit drupt behoorlijk…

diy dip dye 3

Mocht je dit dus op dezelfde manier als ik aanpakken, zorg dan dat je een aantal uurtjes standby staat om af en toe met een sponsje en terpentine (of een wattenschijfje met nagellakremover) de foutjes weg te vegen.
Mijn bloempotten hadden drie dun aangebrachte laagjes verf nodig.

diy dip dye resultaat

Ik ben niet heel erg tevreden over de afwerking, de lijnen zijn helaas niet kaarsrecht. Toch vind ik ze leuk genoeg en staan ze nu op de vensterbank. Misschien voeg ik er nog iets aan toe binnenkort, een ander kleurtje, een lintje, washi tape: heerlijk om af en toe te veranderen!

diy dip dye plantenpotten

Hebben jullie wel eens spulletjes gerestyled met de Dip Dye techniek?
Tips & Tricks zijn welkom in de comments ♡

diy dip dye vensterbank

[bctt tweet=”Saaie bloempotten? maak ze weer leuk met een Dip Dye!”]

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Leuk!!
    mijn tip; neem een klein stevig bakje/potje/whatever en zet de potten daarop. Gewoon rechtop. De eventuele druppels lopen dan naar beneden op de krant. De randjes blijven netjes.
    Als de verf te veel drupt waarschijnlijk beter om meerdere dunne laagjes te doen, maar om eerlijk te zijn heb ik daar geen geduld voor….

  2. Ik zat me laatst al af te vragen of ik mijn bloempotten zou kunnen verven, omdat ze geglazuurd zijn. Dus ik denk dat ze inderdaad net als bij jou gaan lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret