Slagroomsoesjes met Chocolade en Sprinkles

soesjes met chocolade en sprinkles
Heb je ook kinderen die naar de basisschool gaan? Dan ben je vast bekend met het fenomeen ‘Kerstdiner‘.
In de week voorafgaand aan de kerstvakantie, eten de klassen samen in een sfeervol aangekleed lokaal. Het verschilt een beetje per (type) school, hoe groots dit wordt aangepakt.

Ik heb lekker stressvrij 30 kleine hapjes gemaakt voor het Kerstdessert. Supersimpel en zonder bende in de keuken of op tafel, that’s a first 🙂
Je kunt deze soesjes met chocolade en confetti ook al ruim van tevoren maken en invriezen: scheelt je ook weer lekker last minute gehaast.

Dus mocht jij ook te laat zijn geweest om het vakje voor ‘Stokbrood met kruidenboter’ aan te vinken en zit je nu opgescheept met het dessert, pay attention!

Benodigdheden
soesjes voorbereidingen

  • Bevroren slagroomsoesjes (vriesvak in de supermarkt).
  • Twee repen pure chocolade.
  • Sprinkles naar keuze. Ik ging op zoek naar speciale kerstsprinkles, maar die waren helaas uitverkocht bij mijn buurtsuper.

 

Bereiding

soesjes chocolade smelten

Strooi de sprinkles in schaaltjes.
Smelt de chocolade in een schaal, au bain-marie. Dit is heel simpel en je bent snel klaar. Maar als je het nog nooit gedaan hebt, kijk dan even DIT filmpje (slechts 34 seconden) van Allerhande.
Hierin wordt goed uitgelegd waar je op moet letten.

soesjes chocolade dippen

Dip de soesjes snel en kort in de gesmolten chocolade.
Draai om, laat de chocolade een beetje verspreiden. Je zal zien dat de chocolade snel hard wordt, omdat de soesjes nog bevroren zijn.
Strooi er dus metéén sprinkles over, want anders blijven ze niet meer plakken!

soesjes chocolade sprinkles

Ik heb slechte ervaringen met sprinkles rechtstreeks uit een busje strooien. Ook met dippen in schaaltjes sprinkles trouwens.
Met beide manieren, werd het een grote plakboel en lagen overal klontjes chocolade en aan elkaar gekoekte sprinkles. Not pretty.

Daarom heb ik de sprinkles in schaaltjes gedaan, zodat ik met mijn vingers een kleine hoeveelheid kan pakken en dit rustig over de chocolade kan verdelen.
Binnen no time had ik 30 soesjes in chocolade gedipt en van sprinkles voorzien, zonder plakkerige chocolade of sprinkles op tafel!

soesjes in trommels

De soesjes heb ik in picknicktrommels gestopt en weer in de vriezer gedaan. Wanneer ik mijn zoon naar school moet brengen voor het kerstdiner, kunnen ze zo meteen mee:

soesjes in bewaardozen

BONUSTIP / VARIATIETIP!

In plaats van slagroomsoesjes, kun je ook marshmallows in chocolade dippen en er sprinkles over strooien!

marshmallows chocolade sprinkles

Prik er lolliestokjes in en klaar! Deze traktaties kun je per stuk verpakken in transparante folie of bijvoorbeeld in een stuk piepschuim prikken.
Bij Xenos kun je doorzichte displays met gaatjes kopen voor het presenteren en serveren van cakepops.

Ga je deze soesjes ook maken? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeitof tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw  foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit IN je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

  1. Leuke traktatie!
    Goede tips.
    Gelukkig was ik altijd op tijd met het invullen van iets heerlijk op de lijst voor een diner met de feestdagen.

  2. Onze traditie was op school de chocoladefontein de kinderen vinden dat te gek fruit en spekkies en lange vingers d’r in dopen??? hier en daar een kotsend kind maar dat mocht de pret niet drukken??

    1. Hahaha ja, geen kerstdiner op school, zonder kotsende kindjes ? De mijne is hier ook een keer schuldig aan geweest ?
      Ik ben zoooo blij dat dit achter me ligt! Over een paar jaar begint het waarschijnlijk weer van voren af aan…

    1. Bij ons zijn ze soms een beetje uitbundig (ook met andere feestjes en excursies en zo), maar in ieder geval wel gezellig: de kinderen vinden het ten minste leuk en kunnen later terugkijken op een schooltijd met speciale feestjes.
      Die trommeltjes zijn leuk hm? Ik neem ze ’s zomers altijd mee naar het strand voor onze sandwiches of groentesnacks.

  3. Hahaha jullie school is echt extreem. Hier mogen de kinderen kiezen wat ze lekker vinden, juf maakt er een acceptabele selectie van en hangt kleine briefjes op waar je uit kan kiezen. Puur alleen maar dingen die de kids graag eten.
    Ik vind t juist leuk om iets te maken wat enige inzet vereist. Dit jaar maken we, weer, pizza. Eenvoudig maar je maakt je er immens populair mee ?. Gewoon margerita en 1 deel zonder kaas of met vegan kaas die geschikt is voor allergische /lactose intolerante kindjes.

    Ik vind je soesjes geniaal!!!
    Ik heb ze wel gemaakt met witte chocolade en muisjes om uit te delen ipv beschuit.

    1. Oh, ik vind het niet tof om voor 30 kids iets te maken dat veel inzet vereist :-p (en om dit te vervoeren in mijn fietskrat). Volgend jaar ben ik er als de kippen bij om als eerste stokbrood met kruidenboter aan te vinken.
      Maar onze school heeft ook een schoolplein vol met kraampjes (glühwein en hapjes) voor de ouders, met Christmassy muziek. HA!

    1. Leuk! Deel je een foto van het resultaat?
      Persoonlijk vind ik dat worstjes in bladerdeeg gewoon verplicht moeten zijn op een kerstdiner van school 🙂 I.c.m. lauwe chocolademelk natuurlijk.

  4. Superleuk! Ik moet inderdaad nog iets maken (Mila zei heel lief: “Mama, je mag ook appels meenemen hoor”. Kuch, dat zegt wel iets geloof ik. Ik ga ze maken! En misschien neem ik ook nog wel kleine appeltjes mee ofzo. Voor erbij 🙂

  5. Kleine vraag nog van deze keukenprinses (not). Hoe lang van te voren haal je de soesjes eruit (voor het kerstdiner op school bedoel ik?) Ik dacht een half uurtje ofzo, zegt een andere moeder dat je de soesjes er vier (!) uur van te voren uit moet halen?

    1. Eeeeeeeeehm….. Ik zou ze zelf zo koud mogelijk meegeven. Die soesjes zijn (ook met chocolade en sprinkles) binnen no time ontdooid en als ze (te) lang in een warm klaslokaal staan (het is ten slotte een dessert en geen voorgerecht) kan het gaan ‘zweten’ (minder mooi worden).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop