Witlofsalade met kiwi, sinaasappel, geitenkaas en walnoten

Deze frisse witlofsalade is zoooo lekker! Ik snap dat de titel ingewikkeld klinkt, maar dat is het gerecht zelf echt niet 😉 . Het is een perfecte maaltijdsalade met dit warme weer. Voor salades gebruik ik trouwens altijd fijne witlof. Dit vind ik fijner, lekkerder en frisser van smaak dan gewone stronken rauwe witlof.
Het zoete fruit (kiwi en sinaasappel) is een superlekkere combi met de zachte geitenkaas, knapperige witlof en crunchy walnoten. DO try this at home! 

Ingrediënten & Bereidingswijze voor 2 maaltijdsalades

 • 3 stronkjes fijne witlof
 • 150 gr rucola slamelange
 • 1 kiwi
 • 1 sinaasappel
 • 100 gr zachte geitenkaas
 • handje walnoten
 • 1 el walnotenolie
 • 1 el agavesiroop (of honing)
 • 1 tl sinaasappelsap
 • paar sprietjes verse bieslook
 • versgemalen peper

Hoe maak je het?

Snijd de kontjes van de witlof en verdeel de blaadjes als een zonnebloem over de twee borden.
Verdeel in het zonnebloemhart de slamelange.

Schil de kiwi en snijd in plakjes.
Schil de sinaasappel en snijd in blokjes, pers uit één blokje sinaasappel wat sap.

Maak een dressing van de walnotenolie, agavesiroop en het theelepeltje sinaasappelsap.
Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel dit met de kiwi en sinaasappel over de sla.

Hak de bieslook fijn en verdeel dit met de walnoten over de borden.
Drizzle er tot slot de dressing en wat versgemalen peper over en… eet smakelijk!

 

PIN DIT:

Maak je een DIY of recept van mijn site? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit in je foto op Instagram. Je kunt op Pinterest ook een reactie met foto achterlaten in deze PIN van de witlofsalade. Wie weet verschijnt jouw foto met credits en eeuwige roem in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret