HO HO HO: de feestdagen staan voor de deur! Let’s not stress 🙂
Ik weet dat er ouders zijn die er tegenop zien om voor 30 kinders iets in elkaar te flansen voor het kerstdiner op school. Don’t! Adem diep in, schenk een glas wijn in (of kamillethee, whatever works for you) en adem weer rustig uit. Want ik ben er om jullie er doorheen te slepen.
Op mijn blog vind je in de rubrieken Party & Picnic en Funny Food genoeg eenvoudige gerechtjes waar kinderen een buiging voor zullen maken. En ik ben ook echt geen Pinterest-mom. Echt niet.
Niet picture perfect
De kunst zit ‘m in het decoreren. JUIST als dingen mislukken of niet zo Pinterestwaardig uit de verf komen als je van tevoren misschien voor ogen had. Vergeet ook niet dat het publiek een groepje basisschoolkinderen is en niet de jury van Holland’s Next Top Chef.
De credits voor deze sneeuwpoppen van ei, gaan naar de Amerikaanse blogger roxyskitchen.com
Zie je: ik bedenk ook echt niet alles zelf 🙂 .
Wat heb je nodig voor 6 sneeuwpoppen?
- 6 eieren maat S
- 6 eieren maat XL
- 3 slierten spaghetti (ongekookt)
- 1 satéprikker
- paar schijfjes zwarte olijf
- paar takjes peterselie
- 1 wortel of peen
NOTE: Ik maakte de oogjes en knoopjes van zwarte olijfjes, in het origineel zijn peperkorrels gebruikt.
Dit is mooier om te zien, maar misschien zijn niet alle kinderen hier even dol op.
Hoe maak je deze a-maaaaa-zing sneeuwpoppetjes van ei?!
Kook de eieren hard, spoel af met koud water en laat afkoelen.
Pel de eieren en snijd van alle eitjes de boven-en onderkantjes recht af.
Hierdoor blijven de lijfjes (XL eieren) goed recht op een bord staan en passen de hoofdjes (eitjes maat S) stevig op het lijfje.
Breek de spaghettislierten doormidden.
Zet een klein eitje op een groot ei en prik hier een spaghettisliertje door.
Dit vind ik persoonlijk echt een geniale tip: geen peuters die stikken in een satéprikker of tandenstoker!
Snijd kleine stukjes van de wortel en gebruik een klein en een iets groter rondje om hoedjes van te maken.
Met een satéprikker prik je gaatjes door de plakjes wortel, die je op het uitstekende stukje spaghettisliert bevestigt.
Met de satéprikker maak je vervolgens gaatjes op de plekken waar het neusje, de oogjes en knoopjes moeten komen.
Gewoon de prikker in het ei steken en een klein beetje ronddraaien.
Van een schijfje olijf snijd je kleine stukjes en deze wurm je in de gaatjes.
Snijd een schijfje wortel doormidden en snijd deze helften ook weer in tweeën.
Dit zijn de neusjes.
Knip kleine takjes van de peterselie, deze steek je moeiteloos in het lijfje. Tadaa: een bezem!
Geen peuter die dit opeet natuurlijk, maar het staat zo schattig.
Geef toe: dit is minder moeilijk dan dat het aanvankelijk lijkt, right?!
Als je aan de slag gaat met 30 stuks, wil ik je nog deze tip meegeven: ga fabrieksmatig te werk.
Ga dus niet poppetje voor poppetje maken, want dan ben je uuuuuuren bezig.
Zet dus eerst alle hoofdjes op lijfjes, ga dan alle hoedjes maken enz.
Je zal zien dat je er al na 2 poppetjes een handigheid in krijgt en dat het reuze meevalt 🙂
En ja: de eerste sneeuwpoppen die je maakt (en die je dus een beetje in het midden van de schaal wegmoffelt…) zullen mogelijk scheel kijken en minder mooi zijn dan de laatste exemplaren. Maar dit heeft ook zijn charme 🙂 .
6 reacties
Super schattig ?
Dank u, dank u 🙂
Ziet er echt zo leuk uit!
Dank je wel 🙂
Leuk idee! Bij ons op school is er altijd een diner in buffetvorm. Deze sneeuwpopjes zijn schattig, maar ik vrees toch dat ze minder gegeten worden dan de er naast liggende pannekoeken, poffertjes en pizzastukjes…
Groetjes
Mar10
Buffets zijn ideaal! En ik zou als kind dan ook 3 pizzapunten, een berg poffertjes en geen groenten opscheppen 🙂 En bij de bovenbouw hoef je hier ook niet mee aan te komen kakken haha 😉 Maar mijn peuterdochter was DIEP onder de indruk van al die ‘Olafjes’ en heeft er met schotelgrote ogen naar zitten kijken voordat ze de popjes te lijf ging.