Pasta met Groene Asperges & Pesto

pasta met groene asperges

Gisteren deelde ik in mijn laatste overzicht van april een foto van de toffe box met verse groenten en fruit die ik gekregen heb. Hierin zaten onder andere groene en witte asperges, dus ging ik meteen op zoek naar leuke recepten.

Ik vond een leuk lenterecept op het foodblog met de toepasselijke naam leukerecepten.nl en wel in de eveneens toepasselijke rubriek Lente Recepten.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik nog nooit groene asperges had gegeten…! Ik heb nu in één week zowel witte als groene asperges gegeten en ik moet ook hier weer eerlijk bekennen dat ik eigenlijk geen voorkeur heb: ik vind ze even lekker!
Wel vind ik de groene mooier om te zien: het staat kleurrijker en uitnodigender in een gerechtje dan ‘die gewone witte stengels’.

Recept voor Pasta met Groene Asperges
Voor 4 personen

Ingrediënten
  • 700 gr groene asperges
  • 400 gr penne
  • 250 gr ricotta
  • 30 gr pijnboompitten
  • 80 gr prosciutto ham
  • 3 el groene pesto
OPMERKING: in het originele recept wordt zelfgemaakte pesto gebruikt, maar ik koos voor een makkelijker en snellere variant.

pasta met groene asperges

Hoe maak je het?

Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges (vul eventueel nog aan met wat water).Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak de asperges een minuut of twee.

Giet de pasta af en schep door de asperges.

Voeg de pesto toe en meng voorzichtig door de pasta en asperges.
Rooster de pijnboompitten.
Schep de pasta op een bord en schep er een lepel ricotta op.

Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de pasta en ricotta.

pasta met groene asperges

Bekijk alle pasta’s van mijn blog!

Hebben jullie een voorkeur voor groene of witte asperges?
Laat het weten in een reactie!

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Pasta met Groene Asperges, Ricotta & Prosciutto!” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Yummy, yummy! :)…Looks delicious! :)…thank you for this recipe! Next week will be my cooking-week 😀 :D…Have a nice sunday and best wishes from lana südtirol ! Lena 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret