Duivelse Chocoladetaart

chocoladetaart2
“Liefde gaat door de maag”
zeggen ze en vandaag is het Valentijnsdag, de perfecte dag om de keuken in te duiken dus! Mijn vriend is zo’n uniek geval dat kan eten wat hij wil, zonder een grammetje aan te komen.
Sterker nog: hij eet regelmatig nog iets extra’s, uit angst om anders af te vallen.
Jullie begrijpen dat dit een doorn in mijn oog is, aangezien ik al kilo’s aankom door alleen maar naar een pak Oreo koekjes te kijken….

Vandaag heb ik dan ook een megacalorieënbom voor hem gemaakt (en zelf maar een klein puntje gesnoept) die erg in de smaak viel, namelijk: ‘Een duivelse chocoladetaart’.

Hij was waanzinnig lekker en natuurlijk moet dit recept met de wereld gedeeld worden!

Ingrediënten

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten

Taart:

  • 275 gr bruine basterdsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 250 ml melk
  • 100 gr bittere chocolade, fijngehakt
  • 125 gr zachte boter
  • 2 tl vanille-essence
  • 2 eieren, gescheiden
  • 175 gr bloem
  • 2 tl natriumbicarbonaat

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 2 tl vanille-essence

Chocoladeglazuur:

  • 50 gr bittere chocolade, fijngehakt
  • 30 gr boter
  • 1 el poedersuiker

chocoladetaart6

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet 2 taartvormen met een doorsnede van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe een derde van de basterdsuiker met het cacaopoeder en de melk in een steelpan. Blijf op laag vuur roeren tot de suiker en de cacao zijn opgelost. Neem van het vuur. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten. Laat afkoelen.

2. Klop de boter met de resterende basterdsuiker in een kleine kom met de mixer licht en luchtig.
Klop er de vanille-essence, de eierdooiers en het chocolademengsel door. Schep in een grote kom en spatel er het bloemmengsel door.

chocoladetaart

3. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel ze door het beslag. Verdeel het beslag over de twee vormen. Bak 35 minuten tot een prikker die er in het midden in wordt gestoken er weer droog uitkomt. Laat 5 minuten in de vorm rusten en stort op een rooster om af te koelen.

4. Doe de chocolade en de boter voor het glazuur in een hittebestendige kom en zet die op een pan zachtjes kokend water. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer tot het een glad en vloeibaar mengsel is en roer er de gezeefde poedersuiker door.

chocoladetaart4

5. Kop de slagroom met de poedersuiker en de vanille-essence met de mixer stijf. Bestrijk een van de taarten met de slagroom, leg er de tweede taart op en bestrijk die aan de bovenkant en eventueel ook de zijkanten met het chocoladeglazuur.

Omdat het Valentijnsdag is, leek het me wel leuk om een druppeltje roze vloeistof aan de slagroom toe te voegen. Vandaar dat de vulling van de taart op mijn foto’s niet wit is!

chocoladetaart1
BRON RECEPT: Het recept van deze ‘Duivelse Chocoladetaart’ komt uit ‘Het Complete Bak Kookboekdat ik ook regelmatig als naslagwerk gebruik:

bakkookboek

Het staat niet alleen boordevol heerlijke recepten, maar ook veel handige ‘know how’s’ en begrippenlijsten.

Hebben jullie nog iets lekkers gebakken voor Valentijnsdag?

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop