Chill Tip! GRATIS Nintendo Game op je telefoon: Animal Crossing Pocket Camp

animal crossing pocket camp

Deze gratis Nintendo game voor mobiele telefoons tipte ik al eerder op mijn blog (in 2018). Het leek me vanwege de Coronacrisis een goed moment om dit heerlijke spel nog eens opnieuw uit te lichten.
Ik heb destijds namelijk heel veel rust, ontspanning en afleiding ervaren met deze game, toen ik zelf een persoonlijke crisis onderging.

Het is absoluut geen spannend spel, het werkt niet op je zenuwen en je hoeft het ook zeker niet dagelijks te spelen. Maar het is wel een heerlijke routine en tijdverdrijf om je hoofd mee leeg te maken.

Als jij net als ik ook een sucker bent voor simulatiespellen zoals ‘The Sims‘, houdt van ‘kawaï‘ en schattigheid en ook ooit verslaafd bent geweest aan Animal Farm, dan vind je dit spel waarschijnlijk ook heel leuk om te gaan spelen!

Zelf heb ik het spel nog steeds op mijn telefoon staan, maar speel ik het al ruim een jaar niet meer. Ik kijk af en toe nog wel en loop dan een rondje door alle gebieden op de kaart. Maar als je het zo vaak en zo lang hebt gespeeld als ik, dan ben je na al die tijd wel uitgespeeld 😉
Ik hoop dus dat je dit spel nog niet kent en dat je er veel aan gaat hebben in quarantaine!

NIEUW: Animal Crossing New Horizons (voor de Nintendo Switch)

Ik kwam op het idee om deze oude blogpost weer op te poetsen, nadat ik van Nintendo de op 20 maart 2020 uitgebrachte game ‘Animal Crossing New Horizons‘ had gekregen voor mijn zoon’s Switch.

Helaas heb ik zelf geen Switch en heeft mijn zoon twee adressen: ik kan het spel dus zelf niet dagelijks spelen 😉
Wanneer je wél allebei een Switch hebt, kun je het spel samen online spelen. Een ideale oplossing voor sociale afstand, maar toch sociaal contact! 

Gisteren speelden we het spel met z’n drietjes en dit was ook heel geslaagd. Het spel is tienerproof, kleuterproof én ouderproof.
We wonen samen op het eiland van mijn zoon en ik kijk er nu al naar uit om komende week wat opdrachten te vervullen, mijn huis in te gaan richten en een vliegtuig van Dodo Airlines te pakken om te gaan eilandhoppen.

Wij zijn nu dus nog niet heel ver in het spel, maar al wel superenthousiast: er zijn nóg meer interactieve en sociale mogelijkheden met New Horizons, dan in eerdere edities van Animal Crossing.


Toen ik gister een sneak peek van AC New Horizons deelde op IG Stories, kreeg ik veel enthousiaste reacties van volgers die dit spel nu ook hele dagen samen met hun kroost spelen. Echt heel leuk om te lezen (en om jullie screenshots te zien haha!).

GRATIS game: Animal Crossing Pocket Camp (voor mobiele telefoons)

Onderstaand review schreef en publiceerde ik in 2018.
Op het moment van schrijven (maart 2020) speel ik het spel dus niet meer omdat ik het ‘uitgespeeld’ heb, maar ik ben nog steeds enthousiast!
Dit gratis te downloaden spel is inmiddels nóg meer uitgebreid en heeft nóg meer functies, updates en opties dan ik in dit review vermeld. 

Als je bekend bent met de Nintendo consoles, dan ken je mogelijk wel de verschillende games van Animal Crossing.
Toen ik in 2015 hoogzwanger was van mijn dochter, speelde ik dagelijks puffend en zuchtend uuuuurenlang Animal Crossing New Leaf met (en voor) mijn zoon, toen nog op zijn Nintendo 3DS.

Dagelijks verzamelde ik leuke cadeautjes en dergelijke om aan hem cadeau te geven (lees HIER maar terug): super cute!
En ‘cute’ is denk ik ook wel allesomvattend om Animal Crossing te omschrijven: het is echt zooooooo super-ultra-mega-geweldig-CUTE!

Ook fijn om te weten voor bezorgde ouders waarvan kinderen dit spel willen gaan spelen: het is weliswaar online en interactief en je kunt ‘met’ vrienden samen spelen, maar er zijn GEEN chatfuncties en er kan GEEN persoonlijke informatie uitgewisseld worden.

animal crossing pocket camp
Foto: af en toe kom ik mijn zoon tegen in één van de vakantie-oorden en ik kan ook zijn camping en tuin bezoeken.
Maar ik kan dus niet met hem chatten, wel kan ik vlinders loslaten in zijn tuin of bijvoorbeeld zijn plantjes water geven.

Animal Crossing Pocket Camp is sinds 25 oktober 2017 gratis te downloaden voor zowel Android als iOs.
Mijn zoon en ik hebben het (ieder afzonderlijk op onze eigen mobieltjes) gedownload en spelen het al sinds de lancering. Hij speelt (aanzienlijk) minder fanatiek dan ik 🙂
Ik had in de beginperiode ook niet verwacht dat ik nu nog steeds zo enthousiast zou zijn over deze game.

animal crossing pocket camp

Als je bekend bent met de andere Animal Crossing games, dan is het leuk om te weten dat de besturing van deze game een stuk eenvoudiger is. Je loopt eenvoudig rond door met je vinger op het scherm te tikken of te swipen.
Wat ik ook een fijne bijkomstigheid vind: je hebt automatisch al het benodigde gereedschap in je handen (bijvoorbeeld een vishengel of vangnet) en kunt ondertussen gewoon fruitbomen leegschudden.

Dit vond ik altijd zo irritant op de 3DS, dat je dan eerst je hengel moest opbergen (waar vaak geen plek meer voor was in mijn overvolle pockets) en daarna pas appels uit een boom kon schudden. Dit probleem heb je dus niet met Pocket Camp!

Doel + Uitleg van het spel

In dit spel ben je beheerder van je eigen camping, in een thema naar keuze.

Ik koos voor het thema CUTE, mijn zoon voor het thema COOL en mijn inmiddels niet meer verslaafde medespeler Iris (van het groene blog ikbenirisniet.nl) koos voor het thema NATURAL.

Overige thema’s zijn o.a. SPORTY en RUSTIC: je vindt dus vast een thema dat bij je past.

animal crossing pocket camp

Op bovenstaande plattegrond (MAP) zie je een overzicht van verschillende oorden en plekken die je kunt bezoeken.

In het midden zie je jouw eigen camper en camping, omringd door overige plaatsen zoals een strand (waar je zoutwatervissen kunt vangen en schelpen kunt zoeken) en een stukje bos met rivier (met fruitbomen en een beekje waar je zoetwatervissen kunt vangen).

Ook is er een boomgaard (waar je fruit kunt oogsten) en een tropisch stukje land waar je kokosnoten uit bomen kunt schudden en insecten kunt vangen.
animal crossing pocket camp

Verder is er nog een ‘market place‘ waar je koopjes, kleding of bijzondere meubels kunt scoren en een garage die je kunt bezoeken voor het pimpen en uitbreiden van je camper.
Ook vind je hier een speelautomaat, waar je verdiende ‘Friend Powder‘ kunt vergokken voor materialen die je nodig hebt om meubels of amenities te craften:

 animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp
Spelen op deze automaat is in het begin een beetje frustrerend, maar wanneer je eenmaal doorhebt hoe het werkt is het superhandig om je laatste benodigde materialen te scoren.

Ik had aanvankelijk gekozen voor een camper in ‘Volkswagen’-stijl en deze gepimpt in mijn favoriete pasteltinten. Maar je kunt dus ook kiezen voor een retrowagentje en er is volop keuze in printjes en kleuren. Inmiddels ben ik al een aantal keren van camper gewisseld: ik houd van verandering.

Op eerdergenoemde MAP kun je zien welke dieren er op dat moment welk oord bezoeken en ook hoe lang zij daar nog verblijven.
Er zijn veel verschillende soorten dieren (gekoppeld aan een thema zoals SPORTY, NATURAL of CUTE) en deze dieren moet je zien blij te maken en houden.

Kort door de bocht, komt het hierop neer: die beesten willen dingen hebben (zoals een appel, specifieke zoetwatervis of een schelp) en jij bent hun dealer.
Als jij die beestjes geeft waar ze om vragen, krijg jij hier weer andere items voor terug.

animal crossing pocket camp

Vaak zijn dit BELLS (dit is de valuta van het spel), maar soms ook bepaalde grondstoffen zoals bijvoorbeeld HOUT of KATOEN, waarmee je zelf meubels of andere camping attributen kunt CRAFTEN (hierover zometeen meer).

Hoe meer verzoekjes je voor een dier inwilligt, hoe hoger jullie vriendschapslevel stijgt.

animal crossing pocket camp

animal crossing pocket camp
Foto’s: soms krijg je leuke cadeaus van dieren als bedankje voor het dealen, zoals een toffe trui of accessoire.

Met sommige dieren (zoals ik bijvoorbeeld met de CUTE beestjes voor mijn CUTE themacamping) wil je zo hoog mogelijk scoren, want zij hebben een behoorlijk eisenlijstje waaraan je moet voldoen, voordat zij pas jouw camping willen bezoeken.

Voor een specifiek CUTE animal moet je bijvoorbeeld level 5 vriendschap bereikt hebben (is een vijftiental keer visjes, fruit of insecten dealen) en een specifiek CUTE bankstel en een TV op je camping hebben staan.
Naarmate het spel vordert, hoe hoger de eisen van zo’n beest worden.

Je kunt beestjes ook oproepen met een CALLING CARD (of extra verzoekjes inwilligen met een REQUEST TICKET) maar je snapt het al: die dingen moet je natuurlijk ook weer verdienen. Voor niets gaat de zon op, ook in Animal Crossing 🙂

animal crossing pocket camp

En dan kan het dus voorkomen dat zo’n beest met z’n tentje kampeert bij je zoetwaterbeekje en allemaal onredelijke eisen heeft, zoals zes schelpen en drie zoutwatervissen waarvoor jij dus he-le-maal naar het strand moet afreizen omdat je die vissen en schelpen niet op voorraad hebt.

animal crossing pocket camp

Foto: het is dat die beestjes zo cute zijn (check dat ventieltje in zijn achterhoofd!) maar soms zijn ze echt rete-onredelijk en veeleisend.

animal crossing pocket camp

Alle vissen en insecten die je vangt en alle fruitsoorten die je uit bomen schudt, sla je op in in je ‘ITEMS‘.
Wanneer je net begint met spelen, heb je nog niet zoveel plek om verzamelde spullen op te slaan. Dit kun je naarmate je langer speelt steeds verder uitbreiden, wat weer enige frustratie scheelt.

De items die je verzamelt, kun je dealen aan de veeleisende kampeerders of verkopen voor keiharde BELLS, waarvan je dus weer meubels kunt kopen of je LOAN voor uitbreiding van je camper kunt aflossen.

animal crossing pocket camp

Een leuke bijkomstigheid, is dat je ook items kunt verkopen aan medespelers via jouw MARKET PLACE.

Wanneer je een oord (bijvoorbeeld je strand of een fruitboomgaard) bezoekt, staat hier een tentje van een kamperend dier (voor wie je kunt dealen) én een camper van een andere échte speler (zoals bijvoorbeeld mijn zoon of mijn Blog Buddy Iris).

animal crossing pocket camp
Foto: Hier deal ik een peer en sinaasappel aan een kamperende leeuw.
Op de achtergrond zie je mijn vriendin Marion die iets opwarmt op een vuurtje naast haar camper.

De échte spelers die op dit terrein staan, kunnen vrienden zijn die je zelf hebt toegevoegd a.d.h.v. een Nintendo Account. Ik heb dit gedaan met bijvoorbeeld Marion (foto hierboven), Blog Buddy Iris en mijn zoon, maar er kan ook een volkomen onbekend persoon met zijn/haar camper in één van jouw vier oorden staan.
GOOD TO KNOW: Iedere drie uur zijn er nieuwe bezoekers (echte spelers) en kampeerders (dieren) in alle oorden.

Je kunt in een oord de MARKET PLACE van een bezoeker bekijken en met een beetje mazzel staat hier toevallig net een item te koop dat jij moet bemachtigen voor een veeleisend dier waarvoor je net aan het dealen bent.
Als er een onbekend persoon op het terrein staat, is er ook een optie om hem/haar een vriendschapsverzoek te sturen. Ik ben hier dus heel makkelijk in: ik accepteer alle vriendschapsverzoeken die ik krijg.

animal crossing pocket camp

Foto: speler iriswel (ID 37971234081) van het blog ikbenirisniet.nl heb ik handmatig opgezocht en toegevoegd.
Als jij het spel ook speelt, voeg haar dan vooral ook toe en geef haar plantjes water 🙂 

Bezorgde ouders hoeven nogmaals echt niet in de stress te schieten: je kunt niet onderling met elkaar praten en persoonlijke gegevens blijven afgeschermd.

Omdat ik inmiddels al behoorlijk vergevorderd ben in dit spel, ben ik er dus wel blij mee dat ik heel veel (onbekende) vriendjes en vriendinnetjes van over de hele wereld heb.
Er is dan namelijk altijd wel iemand aan het spelen in een andere tijdzone en er is dus ook bijna altijd wel iemand die nét dat ene visje of insectje in zijn/haar MARKET PLACE te koop aanbiedt dat ik nodig (en niet zelf op voorraad) heb. En dat scheelt mij een hoop tijd 🙂
Ook voor bepaalde opdrachten waarbij je hulp moet inschakelen van ‘vrienden’ is het fijn om te kunnen kiezen uit een lange lijst met namen.

animal crossing pocket camp
Naast vriendschappen sluiten, kun je dus ook de campings en tuinen van andere spelers bezoeken.
Dit vind ik heel leuk om te doen, want dat geeft weer inspiratie voor bijvoorbeeld de inrichting van je eigen camping of camper en motiveert om extra veel vissen of insecten te vangen en deze te verkopen voor keiharde BELLS.

animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp
Foto’s: op bezoek bij campings van voor mij onbekende spelers. Eentje in Nintendo/Super Mario thema en eentje met een sportschool. Uiteraard heb ik de spelers KUDOS gegeven.

Iedere keer dat je inlogt om te spelen, zijn er TIMED GOALS en STRETCH GOALS die je kunt doen, om extra punten te verdienen.
Eén terugkerende GOAL is om KUDOS (= complimenten) te geven aan een andere speler.
animal crossing pocket camp
Dit vind ik een positief en sociaal element van het spel.
Ik vind het namelijk zelf leuk om te zien dat ik KUDOS heb gekregen, maar ook leuk dat je aangemoedigd wordt om iets aardigs te sturen naar andere spelers.

Good to know: Wanneer je drie spelers KUDO’S hebt gegeven, ontvang je 15 x FRIEND POWDER (maximaal 1 x per dag).
Deze kun je weer vergokken in de speelautomaat 😉

animal crossing pocket camp
Foto: hier breng ik een bezoekje aan de camper van Iris, die heel anders ingericht is dan de mijne.
Mijn camper is inmiddels al flink uitgebreid:

animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp

Het heeft me flink wat LOANS gekost (kuch: dealing hard for the moneyz…), maar inmiddels heb ik ook een grote bovenverdieping:

animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp animal crossing pocket camp

animal crossing pocket camp

In je vriendenoverzicht kun je zien welke vrienden ergens hulp mee nodig hebben, of wie er iets voor jou gedaan heeft:
animal crossing pocket camp

animal crossing pocket camp

Foto: Iris was zo blij dat ik haar planten water had gegeven, dat ze mij een cadeautje gaf als bedankje 🙂
Inmiddels rennen we trouwens rond zonder kerstmutsjes op onze hoofdjes: dit was tijdens de kerstvakantie.

Iris heeft zelf dus geen invloed gehad op dit bedankje, dit wordt volledig door de game bestuurd.
Ik laat het mijn zoon dus offline weten dat ik een zeldzame vlinder in zijn tuin heb losgelaten of zijn rode tulpen met mijn gele tulpen heb gekruist waardoor ik nu oranje tulpenzaadjes heb gekweekt.

Mijn zoon speelt deze game minder vaak dan ik. Hij merkt mijn acties op zijn camping dus pas achteraf op en weet ook niet dat hij mij een cadeautje heeft gegeven om te bedanken.

Dit levert leuke gesprekken op met mensen die je in het échte leven ook kent (Iris en ik hebben achter de schermen veel lol om dit spelletje), maar je hoeft dus tijdens het spel niet met onbekenden te chit chatten en kunt gewoon overal spullen kopen of plantjes kweken.

Toffe elementen & details van het spel

Ik zou makkelijk nog eens 3000 woorden kunnen typen om het spel toe te lichten en bejubelen, maar het bevat zóveel elementen en leuke details: je moet het gewoon zelf eens proberen!

Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind, is dat het bijzonder uitgebreid is, super cute is vormgegeven, veel positiviteit bevat, actueel is en constant blijft ontwikkelen.

animal crossing pocket camp

Zo lag er in de kerstvakantie bijvoorbeeld overal sneeuw en hoorde je ook een ‘krakend sneeuwgeluid’ wanneer je rondliep. De kortste dag van het jaar (21 december) was ook ‘hot topic’ bij alle kampeerders.

animal crossing pocket camp

animal crossing pocket camp

animal crossing pocket camp
In de aanloop naar Kerst en Oudejaarsavond werden er leuke cadeautjes uitgedeeld (erg leuke verrassing als je inlogt en dit in je MAIL BOX vindt) en waren er tijdelijke events waar je aan mee kon doen en speciale limited items mee kon verdienen.
Maar ook op andere feestdagen wordt leuk en origineel ingespeeld met tijdelijke events en limited cadeautjes.
Van paaseieren zoeken tot tropische visjes vangen in de zomervakantie: Nintendo haakt steeds goed in op het juiste moment.
Op het moment van schrijven bijvoorbeeld, kun je leuke romantische items craften en verdienen voor het ‘trouwseizoen‘.

Dat het spel lief en schattig is vormgegeven schreef ik al eerder en dit vind ik dus een tof element.
Ik word er blij van om rond te rennen in een vrolijk landschap met grappige dieren die leuke en lieve dingen te me zeggen.
Ik houd niet zo van spelletjes die geweld, agressie of grove taal bevatten.

animal crossing pocket camp

Het spel is dus absoluut niet spannend en er is geen wedstrijd-element of een zenuwslopende tijdsdruk.
Het is gewoon een uitgebreid, leuk, lief en ontspannend spelletje.

animal crossing pocket camp
Foto: een grappig detail is dat je veel apparaten echt aan kunt zetten en koelkasten en deurtjes van meubels ook echt open kunt doen.
De TV heeft overigens maar één zender: VOETBAL! Inclusief stadiongeluid 🙂

animal crossing pocket camp

Wat ik ook leuk vind aan dit spel, is dat je het niet uuuuuuren hoeft te spelen.
Je kunt dus gewoon wanneer het je uitkomt even snel 10 minuten fruitbomen schudden of andere campings bezoeken. Je hoeft niet tussendoor te saven of bepaalde levels behaald te hebben voordat je kunt of wil afsluiten (zoals bijvoorbeeld met Super Mario wel nodig is).

En als je net als ik lekker veel vriendjes hebt, hoef je ook niet druk te maken of je plantjes wel genoeg water krijgen en gerust dus het spel eens een dag of meerdere dagen niet spelen 😉

animal crossing pocket camp

Soms (wanneer er bijvoorbeeld een tijdelijk event is) dan speel ik het 10-20 minuten per dag.
Maar meestal speel ik het niet dagelijks en dan is het vaak wel leuk om een wat uitgebreider rondje door alle oorden te lopen en iets langer dan 10 minuten te spelen.

Het is dus meer een ontspannende ‘routine’ om bijvoorbeeld voor het slapen te doen, of tijdens je OV-reis naar werk of school.

Zijn er nog minpunten aan dit spel?

Nu ik inmiddels al behoorlijk vergevorderd ben, heb ik helaas nog maar weinig tot geen uitdagingen in dit spel. Er valt voor mij weinig meer te CRAFTEN, winnen of uitbreiden.
Maar het feit dat ik de app al ruim een half jaar nog steeds regelmatig open om even rondjes te lopen, boompjes te schudden of visjes te vangen, geeft denk ik wel aan dat ik het écht een leuk spel vind.

animal crossing pocket camp

Nintendo blijft verrassen door het spel regelmatig te updaten en uitbreiden, dus ik zal zeker nog af en toe inloggen om te checken of er iets nieuws is.

Als ik dan echt iets negatiefs moet noemen, is het dat het craften van sommige meubels of AMENITIES (bijvoorbeeld een zwembad, boomschommel, hardrock podium, half-pipe of draaimolen op je camping) irritant lang kan duren.

animal crossing pocket camp

Voor bovenstaand springkussen bijvoorbeeld, heb je 30 x een flesje HIP + 20 x een flesje RUSTIC ESSENCE nodig en 100 X papier.
Die essences worden niet scheutig weggegeven en het kost dus aardig wat speeltijd om dit te verzamelen.
Overigens is dit wel iets waar Nintendo op ingespeeld heeft, na feedback van spelers.
Zo zijn er onlangs nieuwe dieren aan het spel toegevoegd en ook nieuwe CHALLENGES waarmee je sneller de benodigde essences mee kunt verdienen.

Je kunt ook LEAF TICKETS betalen om de ontbrekende benodigdheden te kopen. Op bovenstaand screenshot zie je dat ik 572 LEAF TICKETS zou moeten betalen om het springkussen te kunnen craften, wegens gebrek aan voldoende essences.

LEAF TICKETS krijg je cadeau wanneer je een level stijgt, soms wanneer je een bepaalde GOAL hebt behaald en… je kunt ze kopen met echte euro’s.

Dit is dus wel iets waar bezorgde ouders eventueel een oogje in het zeil willen houden.
Als jouw kind dit spel op jouw telefoon speelt, maak hier dan samen duidelijke afspraken over en zorg ervoor dat je kind niet met één simpele klik een aankoop kan doen via jouw creditcard of PayPal 🙂

En daarmee kom ik dan meteen tot een tweede klein frustratiepuntje.
Want wanneer je dan ein-de-lijk de benodigde grondstoffen en essences bij elkaar hebt gedeald en gewonnen om een grote aanoop te kunnen doen, dan duurt dit irritant LANG.

De tijd voor het craften van de meeste meubels en accessoires varieert van een paar minuten tot een paar uur, maar een grote aankoop zoals een boomschommel (46 uur) of een draaimolen (55 uur) duurt ontmoedigend lang.
En hier kun je dus LEAF TICKETS voor kopen om het te versnellen, maar dat vertik ik 😉

Voor zover mijn enthousiaste ervaringen over Animal Crossing Pocket Camp 🙂
Kijk voor meer info over het spel op: ac-pocketcamp.com

Als je het metéén wilt weten als er uitbreidingen of updates zijn, volg dan @AC_Isabelle_NL op Twitter!

animal crossing pocket camp

Mocht je het spel ook spelen of nu gaan downloaden: voeg mij (ID 47537018173) toe aan je vriendenlijst 🙂

Als je vragen of tips hebt over dit spel: laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

 1. Bedankt voor deze nieuwe verslaving, haha! Door dit spel ben ik nu wel officieel afgekickt van Hay Day. In het begint verliep het spel een beetje stroef vond ik, maar nu vind het heel leuk!

  1. Ik ga Hay Day dan maar eens proberen, nu ik zo weinig doelen heb in Pocket Camp ?
   Jij zit nu in de leukste fase van het spel: genoeg behaald en nog veel leuke doelen. Maar er komt vast weer een leuk nieuw doel voor mij en die sneeuw is ook vast snel weer weg ? KUDOS ook voor je nieuwe bril ?

 2. Ik kom eerst wat vragen voor ik eraan begin! Moet ik veel strategich nadenken. Zoals bij Wordfeud en Candy Crush. Sinds mijn MS is het behoorlijk mis in mijn hersenen nl. Niet dat na 10 minuten uit frustratie mijn telefoon tegen de muur vliegt. Mijn jongste noemt me wel eens Einstein. Weet je dan hoe het met me gesteld is haha. Dus eerlijk antwoorden please op dat vooruit denken of teveel denken. Thanks alvast. Fijne zondag verder!

  1. Je hebt verschillende plekken om naar toe te gaan in het spel waar je spullen moet verzamelen voor de beesten, dus een beetje vooruitdenken moet wel, maar je hoeft er niet heel strategisch bij na te denken! Ik denk dat je het beste zelf kan bepalen of het goed te doen is 🙂 Veel speelplezier!! XOXO

  1. Dat kan al direct, als je de ID-codes van mensen hebt! Maar er zijn sowieso al meteen bezoekers in ieder vakantie-oord (1 x een dier en 1 x een echte speler per oord) die je een vriendschapsverzoek kunt sturen 🙂

 3. Oh dit klonk zo leuk dus ik wilde het meteen downloaden (de pocket camp) maar ik vind het niet in de apple App Store! Misschien hebben ze het van de markt gehaald?

  1. Ik zie aan je e-mailadres dat je in België woont en ik begreep vandaag van een aantal Vlaamse volgers dat de game bij jullie niet te downloaden is. Sorry, weet ook niet wie/waarom, hoe of wat ?

  1. Hi! Geen stomme vraag hoor 🙂 Helaas kan het met Pocket Camp niet (en die bedoelde je ook denk ik, niet Horizons?). Je hebt 1 groot vrij in te richten veld, 2 plekken voor Amenities, een tuin en camper (die je kunt uitbouwen met extra verdieping).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret