Getest: Nintendo 3DS XL

nintendo testen
Mijn zoon weet het nog niet, maar hij krijgt op zijn verjaardag een Nintendo 3DS XL en twee spelletjes cadeau.
Dit stond al heeeeeeel lang op zijn verlanglijstje en ik verwacht dan ook dat hij door het plafond heen springt (of ten minste flauwvalt) wanneer hij het cadeaupapier van de doos af heeft gescheurd.

Omdat ik zwanger ben en mijn vermoeide (lees: niet vooruit te branden) momentjes heb, was ik eigenlijk zelf ook wel nieuwsgierig naar het apparaat en de spelletjes. Dus onder het mom ‘Mama moet even testen of alles werkt’ heb ik mezelf neergevlijd op de bank met een spelletje. En ik was meteen verkocht.

3DS XL en spellen

3DS of 3DS XL?

Volgens mijn zoon is de 3DS XL het coolst.
Deze uitvoering is zoals de naam al aangeeft dus groter, maar ook de hoeken van de XL zijn rond in plaats van recht. Dit ligt een stuk lekkerder in de hand!

3DS XL blauw

Gelukkig zijn spelletjes die gemaakt zijn voor de klassieke 3DS, ook gewoon geschikt voor de later uitgebrachte XL.
Er is een ruim aanbod in spelletjes die geschikt zijn voor alle leeftijden, maar er is wel een minimum leefdtijdsadvies voor gebruik van de 3DS XL vanaf 6 jaar.

Het scherm van de XL is zo’n 90 procent groter dan de originele 3DS. Bij mooie games is het dus wel echt een bonus om de omgevingen zo duidelijk en gedetailleerd te kunnen zien.

Volgens kenners (dat ben ik dus nog niet, maar ik heb even wat research gedaan), is het 3D-effect erop vooruit gegaan met de 3DS XL, omdat het erop lijkt dat doordat het 3D-effect over een groter beeldscherm verspreid wordt, je ogen zich dus op een minder geconcentreerd oppervlak hoeven te focussen.

[bctt tweet=”Wat is het verschil tussen een Nintendo 3DS en 3DS XL?”]

3D is hierdoor minder vermoeiend voor de ogen dan voorheen. Een pluspunt voor bezorgde ouders dus! De 3DS XL is te koop in de kleuren wit, zwart, grijs, rood en blauw.

 

3D-effect bij spelletjes

Ik nam me voor om alleen maar even te kijken of de Nintendo 3DS XL werkte en het spelletje niet defect was (heus!), maar vervolgens vond ik het toch moeilijk om Kirby weg te leggen.

Kirby is een soort balletje met ogen, armpjes en rode schoentjes. Na het inslikken van een vijand neemt Kirby het attribuut, wapen of de vaardigheid van de vijand over.

Het 3D-effect maakt het mogelijk om Kirby niet alleen van links naar rechts (zoals met ‘oude handhelds’) te bewegen, maar ook van voren naar achteren. Iets zegt me dat ik dit in de laatste fase van mijn zwangerschap nog regelmatig zal spelen tijdens schooltijd (kuch…).

Met Super Mario, of Mario Kart zit je sowieso bijna altijd wel goed bij jongens van 9 jaar. Bij ieder vriendje waar hij thuis heeft gespeeld, maar ook hier (op de Wii) wordt meteen Mario Kart uit de kast getrokken wanneer er samen op de spelcomputer gespeeld mag worden.

Dit leek me dus ook een geslaagd spel om alleen op een handheld te spelen en ook typisch een spel waarbij een groter scherm en 3D-effect extra leuk zijn!

Met Mario Kart 7 is het ook nog eens mogelijk om lokaal of via een draadloze internetverbinding te racen tegen andere gamers. Bovendien wisselt de Nintendo 3DS automatisch de snelste tijden uit met andere spelers. Zo kan je altijd, plotseling, een nieuwe uitdaging hebben wanneer iemand een snellere tijd heeft neergezet dan jij.

3DS close up

Een verzoekje aan alle vrienden en familie die dit lezen: sssssht, nog even mondje dicht! Het moet echt een verrassing blijven!

 

Aan alle Nintendo 3DS fans: welke spelletjes zouden jullie nog aanraden om aan te schaffen?
En nog een laatste vraag aan alle ouders met gamende kids: wat voor spelregels hebben jullie in huis om het leuk, gezond en gezellig te houden qua game-tijd?
Ik hoor het allemaal graag in de comments!

 

Deze foto wilde ik jullie trouwens ook niet onthouden:

3DS testen met Sari

Een spelletje testen EN de poes aaien: multitasking 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

12 reacties

 1. Haha! Tja, zulke dingen móéten inderdaad even ‘getest’ worden. Zelf heb ik een Nintendo DS Lite, heb er al lang niet meer mee gespeeld, maar het begint nu toch wel te kriebelen… Wat moet jij een voorpret hebben dat je dit cadeautje al gekocht hebt.

 2. Wat een leuke post. Ben benieuwd hoe hij zal reageren!
  Krijg nu zelf zin om mijn 3ds xl weer uit de kast te trekken!
  Misschien is Mario 3D world ook leuk lijkt wat op die van kirby. Zelf ben ik dol op Mario games. Je kan ook eens bij Gamemania kijken daar hebben ze 2e hands spellen voor een leuk prijsje.
  Stiekem heb ik zelf een R4 kaartje en haal ik illegaal spellen binnen. Zelf vind ik fijn omdat ik geen miskoop doe zo en makkelijk voor een student

  1. Gamemania ken ik natuurlijk met een zoon van bijna 9. Wij kunnen hier niet fatsoenlijk langslopen zonder dat er met grote puppy-oogjes wordt gevraagd of we heeeeeeeel even naar binnen kunnen gaan 🙂
   Super Mario vind ik sowieso al erg leuk om samen te spelen op de Wii. Hij ook, dus dergelijke spelletjes zullen altijd in de smaak vallen bij hem. Ik ben alleen nog op zoek naar leuke spellen voor mezelf, voor in de laatste fase van de zwangerschap wanneer mijn enige beweging het waggelende wandelingetje van toilet naar bank zal zijn.

  1. Poes is ook echt een lieverd, wil altijd overal bij/op zitten. Soms is dat ook wel een beetje irritant, maar echt boos kun je niet op dat lieve, oude, onnozele en onschuldige koppie worden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret