Palm Parkies in Breda

parkies met familie

Zo ben ik twee jaar niet in mijn geboorteplaats Breda geweest, en afgelopen twee weken was ik er maar liefst twee keer!
Twee weken geleden had ik een familiefeestje en hoorde ik veel mensen enthousiast vertellen over ‘Palm Parkies’ in het Valkenberg park.
Dit park behoort tot mijn Top 3 favoriete locaties in Nederland. Nieuwsgierig geworden naar zoveel muzikale gezelligheid, stapte ik afgelopen dinsdag met mijn Mika in de auto voor een avondje quality time met mijn familie, goede muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Palm Parkies is een zomerfestival dat ieder jaar een aantal weken plaatsvindt.
Locaties in Nederland waar dit muzikale evenement georganiseerd wordt zijn: Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht, Roosendaal en Tilburg. Nu nog hopen dat andere provincies de komende jaren toegevoegd gaan worden. Ik ga vast een petitie starten om Haarlem als nieuwe locatie te opperen bij de organisatie 😉

In België zijn er nog veel meer plaatsen waar dit gezellige festival plaatsvindt, namelijk: Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Maasmechelen, Sint-Niklaas, Torhout, Vilvoorde, Waregem en Wevelgem.

parkies collage

We hadden ontzettend veel mazzel met het schitterende weer, daarnaast was de sfeer ook supergoed en heel relaxed. Het park lag vol met picknickkleedjes en overal werd gedanst, gelachen en gekletst. Het festival is geschikt voor alle leeftijden (mijn Opa & Oma waren er ook bij!), erg leuk om die mix van generaties samen te zien! Vooral het optreden van Cookies and Cream was su-per-vetttttt!
Zij weten echt hoe je een feestje moet bouwen! Cookies and Cream wagen zich aan elk genre. Invloeden lopen daarom uiteen van Earth Wind & Fire tot Daft Punk of Bruno Mars. Het programma voor volgende week is ook niet mis: Frank Boeijen komt optreden en ik overweeg om misschien weer naar het Zuiden af te reizen voor een gezellige avond.

Tips:
Een slimme bezoeker komt te voet of met de fiets naar Palm Parkies. Je fiets parkeren doe je bij de ingang van het park, dan ben je na het concert sneller thuis. Of in je stamkroeg 😉
Dit evenement is een sympathiek festival, je mag zelf eten en drinken meenemen. Dit scheelt je ook weer lange wachttijden in de rij voor consumpties. Lees HIER meer over het aanbod en beleid m.b.t. eten en drinken.

palmparkies_cookiesandcream1
Foto via Facebookpagina van Stappen & Shoppen Breda. Kijk HIER voor maar liefst 327 (!!!) sfeerfoto’s van Palm Parkies in Breda, gemaakt op 5 augustus.

 

WAAR: Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan, Breda.

WANNEER: elke dinsdag, vanaf 15 juli tot en met 26 augustus 2014.

GEOPEND: om 19:30 kun je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23:00, de dranktent en de frituur sluiten om 23:15.

HET OPTREDEN: start om 20:15 en het einde is voorzien om 22:30.

Kijk HIER voor meer info over de artiesten die nog gaan optreden op de volgende edities.

parkies

Dus: woon je in de regio en ken je het festival nog niet? Grijp dan nog snel je kans de komende weken, anders moet je tot volgend jaar wachten!
Zijn jullie er al eens geweest? En vinden jullie Cookies and Cream ook te gek? Laat het horen in de comments!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Ik kom uit Dordrecht en ik ga ook al jaren naar Parkies! Het is in Dordt net zoals je het in Breda omschrijft, met een heerlijke sfeer.
    Maandag speelde ‘de bom’ en oh als je van doe maar houdt dan moet je zeker gaan :D! Wat een leuke band was dat!
    (ik moet zeggen dat ik vrijwel nooit voor de muziek ga, altijd voor de sfeer). Cookies ’n cream vond ik ook heel leuk!

    1. Cookies & Cream vond ik echt geweldig! Die ga ik in de gaten houden en zeker weer opzoeken als ze hier in de regio eens optreden. Heb overwogen om afgelopen week weer af te reizen naar het zuiden, maar het is toch wel een flinke onderneming om wekelijks te doen: helaas!

      1. Haha dat snap ik! Ik vind het al een onderneming om dat kwartiertje te fietsen en vooraf drinken te kopen, en een kleedje mee te nemen etc. etc. :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret