Kijktips! Nieuwe Netflix Serie, Fijne Trash TV + 2 Grappige Films


Ein-de-lijk hebben we weer een goede serie gevonden die we allebei leuk vinden! Als je mijn vorige kijktips & afraders hebt gelezen, dan weet je dat dit nogal een uitdaging voor ons was 🙂

Ook heb ik een heerlijk nieuw Trash TV-programma ontdekt (I looooove me some pulp) en keek ik twee grappige films. Eén film is een lekker gezinnige film om met de hele familie samen op een regenachtige zondagmiddag te kijken en de andere film is ehm…. niet bepaald child proof.

Netflix Serie: Ozark

Ik had er een hard hoofd in dat we ooit nog een serie zouden vinden waar we allebei superenthousiast over zouden zijn, maar hip hip hurray: Ozark is door ons goedgekeurd!

Helaas staat er nog maar één seizoen op Netflix en ik hoop niet dat we een jaar moeten wachten op het vervolg.

Er zijn wat overeenkomsten tussen Ozark en onze meest favoriete serie ever: Breaking Bad.
Beide series gaan namelijk over een brave huisvader die het criminele pad gaat bewandelen en steeds meer verstrikt raakt in ellendige situaties.

De serie heeft een fijn tempo en bevat zowel (zwartgallige) humor, drama, als spanning en actie en ook niet onbelangrijk: veel topacteurs!
Zowel Jason Bateman als Laura Linney vind ik topacteurs en zijn steengoed in hun hoofdrollen.

In a nutshell: financieel adviseur Marty Byrde verhuist met zijn gezin naar ‘Lake of the Ozarks’ (een pauperig vakantieoord in de staat Missouri) om daar miljoenen dollars wit te wassen voor een genadeloos Mexicaans drugskartel.

Ondanks de overeenkomsten met Breaking Bad wat betreft de thema’s, zijn de series niet met elkaar te vergelijken.

 

Leuke film: Snatched

Niet iedereen is fan van Amy Schumer, maar I Amy!
Van de meeste vrouwelijke stand up comédiennes kan ik het niet zo goed hebben als ze plat of grofgebekt zijn, maar Amy komt bij mij overal mee weg.

Daarom lijkt het in de film Snatched ook niet alsof je naar een gespeelde rol kijkt, want ze is in deze film net zoals in haar shows: schaamteloos en grappig.

Een andere hoofdrol is weggelegd voor een de eeuwig mooie en grappige actrice: Goldie Hawn.
Amy en Goldie zijn in deze film moeder en dochter, die samen op vakantie gaan naar Ecuador. Hier worden ze ontvoerd en bouwen ze een hechtere band op.

Dit klinkt wellicht dramatisch of als een actiefilm, maar het is echt alleen maar komedie. Ik heb een aantal keren hardop gelachen!

Heerlijke Trash TV: MTV’s Just Tattoo of Us

Ik mopper wel eens weemoedig over vroeger, zoals over die goede oude tijd toen MTV alleen nog maar muziekprogramma’s uitzond.
Toch heb ik onverwacht een heerlijk pulpprogramma op MTV ontdekt, namelijk: Just Tattoo of Us!

En tsja, voor dit soort programma’s heb ik nou eenmaal een zwak. Heerlijk om onder een dekentje en met mijn verstand op nul te kijken.

In dit programma mogen BFF’s, geliefden, zussen, broers, neefjes en nichten (wink wink) een tatoeage voor elkaar ontwerpen. Je weet van tevoren niet wat de ander voor je heeft ontworpen en wanneer beide tattoos klaar zijn, volgt de onthulling.

Negen van de tien keer is dit dus een snoeiharde diss (ik heb geloof ik maar één keer gezien dat twee broers voor elkaar iets tofs hadden ontworpen) en kun je dus na het huilen gaan sparen voor een tigtal lasersessies om het spuuglelleke portret van Donald Trump op je rug of de afbeelding van een lekkende tampon op de binnenkant van je dijbeen te laten verwijderen.

Waarom mensen met een twijfelachtige relatiestatus of labiele vriendschap zich samen aanmelden voor een dergelijk programma zal ik nooit begrijpen, maar ik ben ze eeuwig dankbaar voor dit leedvermaak.
Wij nemen alle afleveringen op en kijken er af en toe een paar achter elkaar. Met een grote bak popcorn.

Fijne Familiefilm: The Boss Baby

Deze grappige animatiefilm hebben we met z’n vieren gekeken en vonden we allemaal leuk: geschikt dus voor alle leeftijden!

Het leven van de zevenjarige Tim is perfect, todat hij een broertje krijgt.
Zijn broertje is geen gewone baby, maar een Boss Baby in kostuum en met een aktekoffertje, die zich alleen in het bijzijn van Tim als een volwassen persoon gedraagt.

Tim’s ouders werken voor het bedrijf ‘Puppy Co’ en het is Boss Baby’s missie om weer balans te scheppen in de liefde op aarde. Mensen lijken namelijk steeds meer van puppy’s te houden, dan van baby’s.

 

Wat nu?

Wij zijn bijna klaar met Ozark (tsja: slechts één seizoen…) en ik overweeg om Game of Thrones een kans te geven.

Dit hebben we geprobeerd toen ik hoogzwanger (en niet voor rede vatbaar) was, toen vond ik het niets.
Ik heb ook ooit gezegd dat ik zombiefilms k*t vind, maar wacht nu vol spanning af op het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Ik heb dus heus een open mind, maar ook nog mijn twijfels (ik heb niks met draken, kostuums of Fantasy).

Het zou wel leuk zijn als het bij ons in de smaak valt, want dan kunnen we even vooruit 🙂
Wat zijn jullie ervaringen met deze serie?

Laat het me weten of je bovenstaande kijktips al gezien hebt (en ook leuk vond) en als je natuurlijk nog leuke must see tips voor ons hebt!

Check de rubriek Boeken, Muziek, Films & Series voor meer kijktips (en afraders) 🙂

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

18 reacties

 1. Ozark is top idd….vreemd dacht dat ik de enige was die GoT nog niet had gezien…trekt me ook niet net als Walking Dead. …
  Zit nu helemaal in The Blacklist! ! wat een gave serie is dat…en…er zijn geloof ik al 5 seizoenen gemaakt …1e 3 op Netflix en dan over naar Videoland. ..aanradert!

 2. Ik kan Dirk Gently aanraden! Het is krankzinnig en heel raar, maar heel erg gaaf. Er zit een stukje supernatural-achtig in dus daar moet je niet van schuwen, dat is voor mij normaal ook niks maar nu tolereer ik het.
  En over pulp-tv gesproken: RuPaul’s Drag Race!!!!!! De beste aanrader die ik voor je heb. Helaas staan niet alle seizoen erop, maar wat erop staat is het kijken waard!

  1. Ik vond ‘Charmed’ vroeger echt geweldig, maar als je dat plot vertelt klinkt het ook niet als leuk of goed ?
   Ik ga de trailer checken, Thanks voor de tip! En RuPaul’s Drag Race klinkt ook als iets om op een brakke dag in het weekend te bingewatchen ???

 3. GoT moet ik ook nog eens proberen. Alleen hoe kijk je die? Netflix heeft ‘m niet.

  Verder is Skin Wars ook leuk (Netflix)

  1. Ik hoop het 🙂 Heb me ook verzet tegen The Walking Dead (maar helemaal om/fan nu). Tijdens mijn zwangerschap vond ik het helemaal niets dus, maar dat is geen goede graadmeter/objectief peilmoment 🙂

 4. Ik ben momenteel helemaal into The 100 op Netflix ná Black Sails (vond ik echt een super geweldige serie met stoere ruige bonkige edoch mooi gespierde mannen) en The Last Kingdom en . GoT heb ik tot nu ook allemaal gezien, maar dat komt ook omdat ik de boeken heb gelezen en verzot ben op SF, kostuum, Fantasy of Apocalyptische series. Breaking Bad vond ik ook fantastisch. Evenals Outlander, Broadchurch en noem maar op…

 5. Jaaaaa, Ozark binnen een paar dagen afgekeken. En nu zijn we bij Ray Donovan aanbeland (wat is Liev Schreiber toch … fijn). En er zijn maar liefst 4 (!) seizoenen van, dus we kunnen even vooruit.

  1. Haha ja, hij is zekerrrrrrr…. fijn 🙂
   Seth heeft Ray Donovan alleen afgekeken. Ik heb het geprobeerd, maar was zwanger en daarna nog lang hormonaal en niet in de mood voor dergelijke verhaallijnen. Kon toen alleen brave, lieve of grappige dingen op een scherm handelen haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret