DIY: Knuffelwolk

DIY wolkenknuffels Ik ben klaar met het opknappen van de meubels in de babykamer. Het oude laminaat is verwijderd en wordt komende week vervangen door een frisse witte vloer. Seth gaat deze week nog wat laatste dingen afwerken met de verfkwast. Het kamertje is bijna af en dat betekent….
Dat ik ein-de-lijk kan gaan beginnen met het shoppen van kawaii spulletjes om de kamer in te richten!

Het ledikantje staat in een klein hoekje, een soort ‘nisje’ waarvan we de muren dit weekend lichtblauw gaan schilderen. Op de muren komen muurstickers van een regenboog en wolkjes. Om het zoete en dromerige plaatje compleet te maken, leek het me wel lief om wolkenknuffels te kopen voor in het ledikantje. Ik schrok alleen een beetje van de prijzen toen ik er online naar op zoek ging, ze kosten namelijk tussen de €25,- en €60,-

Ik ben best bereid om wat meer te betalen voor écht leuke spullen, maar zoveel centjes voor een knuffel ging me toch net iets te ver… Bovendien moeten we de komende weken nog flink wat spullen aanschaffen voor de kamer en onze baby uitzet, dus leek het me beter om te gaan besparen op een knuffelwolk en deze lekker zelf te maken.

Benodigdheden

 Zachte witte (fleece-)stof.
Een lapje roze en zwarte viltstof (ik kocht deze voor €0,90 per stuk in een fourniturenwinkel).
Vulling (ik kocht een grote zak voor €3,- op de markt en kan hier nog zo’n tien knuffels mee vullen).
Witte, zwarte, roze garen en een naald.
Papier, potlood, stift, papierschaar en een stofschaar. Eventueel ook stofkrijt.
Naaimachine (maar je kunt dit natuurlijk ook met de hand naaien).

 

How To

DIY wolkenknuffel tekenen

Via Google images zocht ik wat plaatjes op van ‘Kawaii Clouds‘ en maakte ik een paar schetsen van wolkjes en gezichtjes die me het meest aanspraken.

Uiteindelijk besloot ik voor simpele details te gaan, dus niet teveel boogjes in de vorm (dit is lastig om te naaien!) en het gezichtje moest niet teveel gepriegel worden om netjes uit vilt te knippen.

Teken op je schets met een dikke zwarte stift de lijnen van je wolk en de onderdelen van het gezichtje, en knip dit netjes uit.

DIY wolkenknuffel gezichtje plaats bepalen

Je hebt nu de mallen voor je knuffel en het gezichtje. Met stofkrijt (of stift) trek je met deze mal de contouren over op de zachte witte stof en de lapjes vilt.
Knip ze netjes uit en bepaal op de goede kant van de stof, waar je de oogjes, wangetjes en het mondje wilt plaatsen en speld ze vast.

TIP!
Houd er rekening mee dat er rondom nog een centimeter van de wolk afgaat, waar je de knuffel dichtnaait! Positioneer het gezichtje dus mooi in het midden.

DIY wolken knuffel gezichtje

Gebruik zwart garen om de oogjes vast te stikken en roze voor de wangetjes. Ik gebruikte een kleine zigzagsteek en heb ieder onderdeel dubbel vastgestikt, om rafelen van het vilt te voorkomen.

DIY wolken knuffel dichtnaaien

Leg nu de goede kanten van de wolken op elkaar, speld vast en naai de wolk rondom dicht. Laat één klein gedeelte over, zodat je de wolk nog binnenstebuiten kunt keren.

DIY wolken knuffel inknippen

Maak in ieder boogje van de wolk heel voorzichtig een knipje, tot bijna aan het stiksel. Hierdoor krijgt je wolk een mooiere en scherpere vorm!

DIY wolken knuffel vullen

Keer de wolk binnenstebuiten en duw de rondingen in hun vorm. Vul de wolk zo vol mogelijk met de vulling, zodat hij mooi bol staat en fijn is om vast te houden en te knuffelen.
Naai het laatste gedeelte handmatig met naald, draad en kleine steekjes dicht.

wolken knuffels close up

Wat vinden jullie van mijn knuffelwolken? Ik had nét niet genoeg stof voor twee wolken van hetzelfde formaat, dus maakte ik een ‘meneertje en mevrouwtje’. Ik vind ze cute en mijn dochter hopelijk over een tijdje ook

wolkje hanger commode
Van de allerlaatste restjes witte stof, maakte ik nog een klein wolkje waar ik ook een lusje (van satijnlint) aan heb genaaid. Staat het niet super cute op de knalroze commode?!
Dit formaatje wolk, is aanzienlijk meer gepriegel en minder fijn om te doen (vind ik). Ik heb nog een paar kleine ieniemienie wolkjes over (waar ik geen knuffeltjes van heb gemaakt) en ook al wat leuke ideetjes om daarmee te gaan doen. Wordt vervolgd!

[bctt tweet=”DIY: Lieve knuffelwolken voor in de babykamer!” username=”MarisMariaRenne”]

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

10 reacties

  1. Mooie wolkjes, leuk gedaan! In zo’n groot wolkje kun je ook nog een muziekspeler met een trekkoord doen, heb je een bijpassend muziekdoosje 🙂

    1. Ja hoor! Wel een priegelwerkje om de oogjes en het mondje stevig en mooi te bevestigen misschien, maar ligt er ook aan hoe gevorderd je bent. Voorzichtig wassen ook, die onderdelen kunnen dan makkelijker loskomen of verschuiven in de wasmachine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret