IKEA TARVA Ladekast Make Over 3.0

As we speak, zit ik op de bovenverdieping volop in de puinzooi.
Ik ben in alle slaapkamers aan het schuiven met meubels en tel de dagen af tot mijn ophaalafspraak met het Grofvuil.

In mijn hoofd zie ik het grotendeels voor me, hoe ik alles heb geschilderd, gepimpt en anders ingedeeld.
De chaotische rommel weerhoudt me ervan om boven dóór te pakken, omdat ik er momenteel letterlijk de ruimte niet voor heb.

Maar de zin om mijn thuis verder te upgraden was er dus wél.
En zo kwam het dat ik afgelopen week op een middag bedacht, dat mijn TARVA Ladekast Make Over 2.0 weliswaar een verbetering was van de 1.0 versie, maar hoorde ik Marie Kondo in mijn gedachten fluisteren: ‘Does it spark joy…?!’

Ik besloot om eerst maar eens te schuiven met de kasten, om te checken of ik hier meer ‘joy’ bij voelde:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik verschoof vandaag wat meubels in de woonkamer en ben begonnen aan Make Over 3.0 van mijn ladekast. De laatste. Denk ik ? Op mijn stories kun je de komende 24 uur ‘The Making Of’ zien incl. een dom ongelukje wegens luiheid & laksheid ? Over een tijdje zal ik ook voor & na foto’s delen van de bovenverdieping, waar het momenteel een beetje chaotisch is. Mijn door nieuwe lekkages geteisterde slaapkamer was dringend toe aan een opfrisbeurt én nieuwe vibe. Hier ben ik voorlopig nog niet klaar mee en het volgende project dient zich alweer aan: mijn kleuter is namelijk uit haar peuterbed gegroeid en nu moet haar kamer volledig anders ingedeeld worden ? Ik verveel me dus niet ?

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Ik zag metéén dat beide kasten los van elkaar beter tot hun recht kwamen, nu ze niet meer tegen elkaar aan stonden.
De massieve boekenkast (voorheen buffetkast) leek direct een stuk ‘luchtiger’.

De verschillende kleuren op de ladekast kwamen ook terug in andere items van mijn interieur.
Toch vond ik het niet matchen met het geheel en te onrustig ogen.
Daarom besloot ik de kast weer opnieuw te schilderen. En ditmaal in dezelfde kleur als de wand waar het tegenaan stond:

De pootjes van de kast heb ik tot dezelfde hoogte als de aangrenzende muurplinten wit gelakt.
Bijkomend nadeel: ik moet nu alle plinten gaan bijwerken om kleurverschil en beschadigingen te verdoezelen 😉

Afhankelijk van de lichtinval en vanuit bepaalde hoeken, lijkt het alsof de kast helemaal in de muur blendt: zoveel rustiger om te zien!

Nog steeds ben ik aan het schuiven en puzzelen met omringende meubels en accessoires.
Maar ik vind het alweer een hele verbetering van mijn algehele Home Make Over!

Beetje bij beetje, gaan dingen steeds beter voelen en ‘kloppen’ 🙂
Wish me luck voor de klussen op de bovenverdieping: voor-en-na-foto’s volgen wanneer dit helse karwei achter de rug is!

Ladekast: TARVA van IKEA
Kleur verf op muur & kast: ‘Antoinette’ van Annie Sloan
Goudkleurige knoppen: BAGGANÄS messing van IKEA
Theelichthouder: Sissy-Boy HOME
Mini Light Box: Flying Tiger
Witte keramieken plantenpot met gouden stippen: HEMA

Wil je foto’s én filmpjes zien van de ladekast Make Overs 1.0, 2.0 én 3.0 (inclusief FAILS)?
Klik dan HIER!

Op Instagram Stories deel ik regelmatig een kijkje achter de schermen van al mijn geklus.
Volg je mij daar al?
Nee? Doen dan, vind ik leuk —–> @hare_maristeit 🙂

Pin deze DIY:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Fantastisch! Ik twijfel steeds of ik de kleur Antoinette te donker vind. Maar op jouw foto’s is het perfect, en precies de kleur die ik wil. Dus ik stop met twijfelen en ga mijn volgende project gewoon in die kleur doen. Hatza, daadkracht 😀 dank voor het delen!

    1. Haha, leuk om te horen! Het is momenteel mijn favoriete kleur en komt op meer muren en in meer accessoires in het hele huis terug.
      Het verschilt ook echt qua lichtinval hoe het overkomt, maar vind het op alle momenten van de dag een fijne en rustige kleur. Goed te combineren ook met andere roze-tinten of andere kleuren (en goud haha) 🙂
      Succes met je volgende project!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret