Throwback Thursday: 30-Something Looks

tbt

Morgen ben ik jarig! En omdat ik morgen thirty something kaarsjes uit mag blazen, leek het mij wel leuk om voor deze Throwback Thursday foto’s te delen met thirty something looks en verjaardagen van nul tot nu!

Ik heb nog even getwijfeld of sommige foto’s het daglicht wel mochten zien en voor altijd op het interwebs mogen rondslingeren. Maar ach: I have no shame en ik heb niets te verbergen 😉
Je weet immers pas wat je goed staat, als je eens een misstap hebt gemaakt, nietwaar?
Bij het terugzien van sommige modemissers en beauty flaters, stijgt het schaamrood me stiekem toch wel een klein beetje naar de kaakjes. Maar ach, dat hoort erbij!

Kijk mee naar mijn parade met af en toe foute kapsels, te dunne wenkbrauwen en invloeden van de Spice Girls:

TBT1Het is misschien stom om van jezelf te zeggen, maar als ik mijn eigen babyfoto’s nu bekijk dan denk ik: ‘Ooooohw, CUTE!’
Dat komt omdat het net lijkt alsof ik foto’s van mijn eigen babydochter heb bewerkt met een donker filtertje en ik ben natuurlijk scheel verliefd op dat mooie kind.

Op de foto rechtsonder lijk ik weer sprekend op mijn eveneens prachtige zoon. Echt bizar vind ik dat, die overeenkomsten. Alsof er een ander kapsel op een Playmobil poppetje is geklikt. Ik vind mijn eigen kinderfoto’s dus leuker, nu ik zelf kinderen heb 🙂
Op de middelste foto (onderste rij) begon ik mijn eigen smaak en stijl te ontwikkelen. Madonna brak toen net door met haar eerste hitjes en ik was een GROOT fan van haar. Can you tell?

Klik hier voor meer kinderfoto’s van mij en mijn kids, waarop veel gelijkenissen tussen ons te zien zijn.

fiets
Zoek de verschillen: links 9 jaar, rechts 35 jaar 😉
Roze fietsen zijn altijd een onderdeel van mijn leven geweest!

tbt2

Ik had als kind al onmogelijk haar. Prachtig haar (toen), maar echt een drama om te verzorgen. Lastig om door te kammen en te zwaar om op te steken. Ik kreeg hoofdpijn als ik een staart droeg, soms krulde en pluisde het, soms was het stijl: ik kon er helemaal niks mee.
Hier heb ik nu als volwassene nog steeds last van trouwens, ik ben erg gevoelig voor hormoonschommelingen en dit heeft ook altijd effect op mijn haar. De afgelopen jaren had ik makkelijk te bewerken haar dat ik leuk kon stylen. Maar sinds de zwangerschap van Norah is het één en al drama.

Middelste foto onder: Als jonge tiener had ik een hoedjesfase en modellen ambities.

Ik heb dan ook meerdere malen in mijn leven flink de schaar in mijn haar laten zetten, wanneer ik helemaal klaar was met mijn onhandelbare haar.
En iedere keer had ik hier erna spijt van, want ik voel me gewoon niet prettig met kort haar. Toch leek het vooraf iedere keer een goed idee en de beste oplossing. Dit (die spijt achteraf) houd ik op dit moment ook weer in gedachten, nu ik me al een jaar kapot zit te ergeren aan mijn futloze lokken.
grunge meisje
In mijn tienertijd dacht ik uniek en onderscheidend te zijn, door er net als ieder ander Grunge meisje bij te lopen met Tie Dye shirts, een neusbel, vijftien (!!!!) oorbellen en gekleurde Dr Martens. Ik droeg een geel paar, met in één schoen roze veters. Yeah.
Lekker rebels, terwijl ik in donkere alternatieve kroegjes niet blij danste, maar met andere Tie Dye’s jankte over Kurt en klaagde over de maatschappij, terwijl Green Day door de speakers schalmde.

15

Toen ik mijn lange en pikzwart geverfde haren beu was, waagde ik mij aan gekleurde plukken in mijn haar. BIG mistake, want hiervoor moest ik natuurlijk eerst flink met peroxide in de weer. Het gevolg? Kale plekken op mijn hoofd, weer flink de schaar erin en een tijd lang creatief doen met veertien knotjes rondom verspreid op mijn hoofd. Gelukkig was dit tijdens de hoogtijdagen van de zangeres Björk en zei ik maar tegen iedereen dat zij mij had geïnspireerd…
blauw haar
Als je goed kijkt, zie je dat ik op bovenstaande foto een paarse lok rock. Die is ook nog blauw, groen en roze geweest en dit was echt funest voor mijn haar. In een impulsieve bui, heb ik toen mijn haar echt helemaal kapot was, het volledig laten milimeteren….
tbt20
Hier heb ik wel eens over geschreven in een eerdere Throwback Thursday post (lees HIER terug) en ik had hier zooooooveel spijt van! Ik wilde pas weer op de foto toen het een beetje aangegroeid was.
Ook heb ik zodra dit mogelijk was, mijn haar laten invlechten met nephaar en dit was ook ver-schrik-ke-lijk. Het deed pijn (zat strak en was zwaar!) en stond me niet:

vlechtjes
Ik ben daarna een lange periode creatief geweest met hoedjes, haarbandjes en speldjes en ben me vervolgens ook vrouwelijker gaan kleden, omdat ik me met dat ultrakorte haar zo jongensachtig voelde.
Voor deze meer vrouwelijke look, heb ik me laten inspireren door de Spice Girls:

tbt spice girl
Korte rokjes en shorts, blote buik, een navelpiercing, MEGA plateauzolen waar ik bijna mijn enkels op brak, suède topjes met bontkraagjes, dunne wenkbrauwen, tattoo kettingen en strakke halsbanden met grote hangers: ik heb me OVERAL schuldig aan gemaakt.
Een aantal van die 90’s hits zijn nu weer helemaal hot, dus ik ben officieel retro
mevrouw
Wat kan ik zeggen…. ik ben hardleers en ik houd van experimenteren. Ook als eerdere ervaringen niet succesvol waren.
Er is een bekend gezegde: ‘Je kunt alleen maar spijt hebben van de dingen die je NIET hebt gedaan’ maar als ik sommige foto’s van mezelf terugzie, denk ik wel eens: had ik dit maar NIET gedaan. Alleen blonde of rode plukken was al leuk genoeg geweest, maar nee: ik moest dan weer blond, bruin, rood, zwart EN roze. Gewoon, omdat het kan.

tbt4

Over die middelste foto (bovenste rij) heb ik even getwijfeld of ik dit wel moest laten zien, maar f*ck it. Het leek mij als modestudent een goed idee om met rode oogschaduw rond te lopen. Dit was namelijk zo’n leuk contrast met mijn eveneens subtiele lippiercing.

De laatste tien jaren ben ik wel wat voorzichtiger met mijn haar geworden. Extremere dingen dan af en toe een pony, lok of andere haarkleur, heb ik niet meer gedaan. Ook qua kleding, hoeft het voor mij niet allemaal meer zo extreem.
Toch kan ik er nog steeds chagrijnig van worden als ik vrouwen tegenkom met dezelfde jas of een identiek jurkje. Ik houd nog steeds niet van main stream en dit is wel iets dat in die thirty something jaren niet veranderd is. Maar als ik tegenwoordig iets extreem wil veranderen, dan ga ik los met een pot verf op een meubelstuk 😉

Zijn jullie qua uiterlijk, smaak en stijl veel veranderd in de loop der jaren? En hebben jullie ook outfits of kapsels gehad, waar je nu met rode wangen op terugkijkt?
DO share!

tbt birthdaysNog een leuke afsluiter voor deze post: me and my birthdays!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

23 reacties

 1. Ik vind al je foto’s leuk, er is niks voor om over te schamen 🙂
  ik vind persoonlijk de foto’s waar jij dus over struikelt (hihi) t leukst. Diegene met het ultra korte haar, (ow wauw jouw ogen <3 waanzinnig) en die met de rode oogschaduw, omdat je heel veel rust uitstraalt. (buiten het feit dat het zo in een mode magazine kon staan)
  Leuk dat je morgen thritysomething wordt 🙂

  1. Dank je wel <3 Die zou ik van iemand anders ook het leukst vinden haha
   Grappig wat je zegt over de foto met rode oogschaduw, want ik vind dus dat ik stoned kijk op die foto (was ik niet) en vind 'm echt verschrikkelijk 🙂

 2. Leuk, leuk, leuk om weer te lezen en vooral om de foto’s te zien.
  Ik vind ze allemaal super, je kan in ieder geval niet zeggen dat je niks hebt geprobeerd 😉
  Ik heb ook heel veel verschillende soorten kapsels gehad. Ging van lang haar (bijna tot aan mijn billen) naar stekels! Ook alle kleuren van de regenboog heeft mijn haar gezien.
  Qua stijl ben ik wel iets veranderd, vroeger wilde en durfde ik niet echt in jurkjes/rokjes te lopen terwijl ik het nu juist heerlijk vind om me vrouwelijk te kleden.
  Als ik mijn foto’s terug kijk krijg ik geen rode wangen 😉 vind het leuk om op terug te kijken.
  Alvast fijne verjaardag!!

  1. Dank je wel 🙂
   Ik heb inderdaad veel geprobeerd en kan het mijn kinderen later dan ook moeilijk verbieden haha
   Alleen zal ik ze er (m.b.v. mijn foto’s) wel fijntjes op wijzen dat we naar een GOEDE KAPPER gaan voor blauwe plukken in het haar en niet stiekem zelf aan de slag gaan met een flesje peroxide…

 3. Wat superleuk om te zien! 😀 Jij hebt het echt heel anders aangepakt dan ik haha. Ik was heel braaf met mijn haar (met alles eigenlijk). Ik heb het zelfs nog nooit in mijn leven geverfd. Het enige wat ik heb gedaan was mijn haar helemaal kort geknipt op een dag. Dat doe ik dus nooit weer 😛

  1. Daar had ik toen dus ook superveel spijt van. Ik heb geen spijt van al die gekke haarkleuren, maar had het nu wel tof gevonden als mijn haar in betere conditie was geweest als ik nooit zoveel met verf in de weer was geweest 😉

 4. Wat een superleuke post! Leuk om te zien hoe je de afgelopen 30 jaar bent veranderd! Oh en natuurlijk alvast gefeliciteerd en een hele fijne dag morgen!!

 5. Hihihi…
  Zo leuk om te zien hoe jij veranderd bent en aan welke trends je mee had gedaan 😉
  Het is tegek dat men vroeger je favoriete popartiest nadeed.
  Leuk om al die verschillende kapsels te zien.
  Je bent nog steeds jong hoor….

 6. Wat een gaaf artikel weer! Super leuk die foto’s!!! Verder was ik echt super braaf. Mn moeder hield me strak qua kleding, mijn haar, eigenlijk heel veel ?. Wat haar betreft; heb altijd een flinke kop vol krullen gehad. Was niet veel mee mogelijk. Op een gegeven moment van lang naar bob gegaan. Heb nog wel eens een flinke rood roze pluk gehad. Maar zo geverfd dat ik m kon wegkammen. En ik heb ook ingevlochten nep haar gehad met knalroze nepdreads en veel kralen. Dat leek me gaaf. Hier en daar nepbloemen. Man, wat was dat zwaar op mn hoofd. En ook niet echt goed te wassen? Alvast een fijne dag morgen ?

  1. Dat klinkt niet braaf haha 😉
   Klinkt wel heel gaaf en als iets dat ik ook gedaan zou kunnen hebben. Maar dat nephaar is zwaar hm? Ik heb 2 x bijna een hele dag moeten zitten voor die vlechten. Was toen hoogzomer en was zo blij dat ik eindelijk naar buiten kon. Meteen naar zwembad gegaan, dacht dat ik zonk haha
   12 x meer haar (ik had toen dus kort haar) en ook nog kunsthaar, dat zóóg water op 🙂 Moest mijn haar echt dragen toen ik met gebogen hoofd het zwembad uitkwam. Mooie tijd 🙂

   1. Oja hoogzomer!!! Bij mij ook. Want ik moest deze ‘coole’ look op Lowlands kunnen showen. Ook een hele dag gezeten 🙂 En wat een grap, het zwembad in. Ja dat waren inderdaad mooie tijden

 7. Wat een geweldige foto’s! Je style-experiments zijn echt briljant gewoon, hahaha. 😛 Ik had op mijn 15e het idee om mijn haar knalrood te maken met een donkerbruine schuine pony en de plukjes vooraan langs mijn gezicht ook donkerbruin… Om het rode iets te verzachten zeg maar. De kapster begreep het verkeerd, en heeft letterlijk de eerste helft van mijn haar rood en de andere helft bruin geverfd. To ugly, hehehaha.

   1. Hahaha in die periode (vanaf m’n 13e al) vermeed ik foto’s. Zat altijd met mijn hand voor m’n gezicht. Heeft echt tot m’n 17e geduurd voordat ik weer op de foto wilde/durfde, haha. Maar, er zullen ongetwijfeld wel hairmistakepictures zijn, haha. 😛

 8. Ik vind alle foto’s echt geweldig en ik vind het gaaf dat je ze deelt. Niks om je voor te schamen. De zwart wit foto is werkelijk waar prachtig.

 9. Ik vind de foto’s met kort haar je ook heel goed staan, de foto met muts op bij de bijna laatste collage, maar je hebt wel prachtig haar ook als het lang is. Snap dat je nu wat voorzichtiger bent.
  Ik heb alle kleuren haar al gehad, helemaal roze, helemaal rood en zelfs helemaal blauw. Nu ben ik het weer zat en denk dat ik mijn haar eind deze maand weer kort laat knippen 🙂

 10. O-wat-leuk! En zo herkenbaar (terwijl ik toch een aantal jaartjes ouder ben). De felroze streepjes (ja! verticaal) op mijn oogleden en daarboven (tot onder mijn wenkbrauwen), want “Cindy Lauper heeft dit ook”! Euh, what was I thinking? Met dikke plateauzolen de lesauto instappen en de instructeur die mij stante pede liet uitstappen want hoe dacht ik de pedalen te kunnen voelen met die schoenen? Mijn schaapachtige uitdrukking moet genoeg hebben gezegd. En de biggest fail ever… Vroeger had je ook van die broeken met enorm wijde pijpen. Mijn variant was grijs doorzichtig. Daar droeg ik vanzelfsprekend een (volgens mij redelijk grote. Ik bedoel meer als een boxer) onderbroek onder. Maar meer niet. *kuch* En natuurlijk mijn onafscheidelijke cowboylaarzen. Je-weet-wel, met zo’n enorme punt. Voor het raam van de buren bleef ik met die punt hangen in één pijp. Je voelt ‘m al. Een onnavolgbare afgang. De broek heb ik nooit meer gedragen…

 11. Leuke foto’s. Heb eigenlijk nooit zo gek geëxperimenteerd met mijn haar. Ooit mijn haar rood geverfd, vlak voor een zwangerschap en het groeide er niet uit… Vreselijk 🙁 vooral omdat ik de kleur niet mooi vind, maar ik durfde mijn haar niet te verven ivm zwanger zijn…
  En nu? Weer lang haar en flinke paarse lokken erin! Ook bij mijn dochter maken we het bont haha ik hou van mensen die doen wat ze zelf mooi en leuk vinden. Geloof ik jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret