De plannen voor mijn nieuwe tuin

stekjes moestuin

Eindelijk is het gestopt met regenen, schijnt de zon weer en kan ik aan de slag met klussen in mijn nieuwe tuin! Je hebt al een flink aantal klusprojecten in mijn nieuwe huis voorbij zien komen, zoals de vrolijke bijkeuken met kleurvlakken en mijn roze budget keukenkastjes make over. Natúúrlijk wilde ik dit kleurrijke sfeertje ook graag doortrekken naar mijn nieuwe tuin.

Tragische tegeltjestuin

Heel eerlijk: de moed zonk mij behoorlijk in de schoenen, toen ik mijn achtertuin voor het eerst zag. Voor Haarlemse begrippen is het echt een flinke tuin en ik heb heel veel mazzel dat het op het zonnige zuiden ligt. Maar de staat waarin de woningcorporatie het heeft opgeleverd, was behoorlijk treurig…

moestuinbakken

Op bovenstaande foto’s bijvoorbeeld, zie je een grote betonnen rand met daarin een flink aantal losliggende tegels. Dit is niet eenvoudig te verwijderen en helaas is de grond eronder niet geschikt om er bijvoorbeeld een moestuinbak van te maken. Ik heb nog overwogen om er een tuinhuisje of een schuur op te zetten. Maar hiervoor moet er flink wat geëgaliseerd worden en ik vind het naast teveel gedoe, ook een te grote investering voor de periode dat ik hier nog wil blijven wonen.

moestuinbak
moestuin bordjes schilderen

Maar voor die paar jaren wil ik het natuurlijk zowel binnen als buiten zo gezellig mogelijk maken en gelukkig ben ik dol op schilderen en klussen. Tuinieren vind ik ook heel leuk om te doen, ik ben er alleen niet heel erg goed in en daarom houd ik het bij twee grote moestuinbakken en heel veel gekleurde plantenpotten op de lelijke losliggende tegels 😉 . Vorig jaar tijdens mijn eerste poging had ik een paar kleine succesjes met wat tomatenplanten, maar nu ik deze tuin al iets beter snap heb ik dit jaar hopelijk meer geluk.

roze plantenbak

Wat een likje roze verf en een beetje groen al niet kan doen, hm?! De donkergrijze plantenbak was van de vorige bewoner en nu hij knalroze geschilderd is, kun je zien dat ik hier woon 😉 . Het idee om één schutting roze te schilderen ontstond dit voorjaar, toen de rieten schutting die ervoor stond kapot waaide in een heftige storm. Ik werd niet blij van wat ik daaronder aantrof, dus pakte ik er meteen een emmertje roze verf bij toen het een dagje niet regende. Naast het enorme oppervlak aan treurig lelijke tegels, heb ik ook de pech dat de schuttingen aan álle zijden verschillend zijn. Dit oogt nogal onrustig en daarom heb ik overal waar mogelijk klimop geplant. Dit begint eindelijk lekker te groeien en hopelijk kan ik deze zomer al genieten van mooi en rustgevend groen dat ons omringt.

Zwembad in de tuin: Club Tropicana!

Het was een helse klus om de lelijkste en meest beschadigde tegels uit mijn tragische tegeltjestuin te verwijderen, hier leuke borders van te maken en een kunstgrasveldje aan te leggen. Maar toen er eenmaal een zwembad op gezet kon worden, was dit klusleed gelukkig alweer vergeten.

Deze foto maakte ik vorig jaar:

zwembad

Op de achtergrond zie je nog een rijtje tegels tegen de schutting staan, deze heb ik recentelijk allemaal afgevoerd. Vorig jaar vond ik het wel mooi geweest en was ik behoorlijk klusmoe na alle onverwachte verhuisstress. Maar inmiddels ben ik weer wat opgeladen en omdat ik in het afgelopen jaar al behoorlijk veel reisjes en city trips heb gemaakt, heb ik besloten om deze zomer thuis te blijven.

Ik wil gewoon lekker de laatste klussen in huis en tuin afmaken en écht even landen op onze nieuwe stek. Op mooie zomerdagen fietsen we lekker naar het strand en als we daar geen zin in hebben, plonzen we lekker in het grote zwembad in de achtertuin, die steeds groener en gezelliger wordt.

Ik ga dit weekend nóg een muurtje in de tuin schilderen en ik heb een paar toffe grote buitenkleden om de lelijke tegels te camoufleren. Ook zijn er nog wat leuke tuinmeubels, tuinaccessoires en speciale planten onderweg naar mijn brievenbus en ben ik nog een paar middaagjes zoet met het planten van groenten, fruit, klimplantjes en geurige bloemen. To be continued!

Als je het leuk vindt om up to date te blijven van de klusavonturen in mijn nieuwe huis en tuin, dan kun je mij volgen op Instagram ( @hare_maristeit ). See you there 🙂

Dit artikel is geschreven i.s.m. Fonteyn.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret