Lezersfoto’s #27

lezersfoto's
In deze alweer 27e editie met lezersfoto’s komen wat gezellige feestdagentafereeltjes voorbij en wat heerlijke (al dan niet eetbare 😉 ) baksels van mijn lezers.

Dit is de favoriete rubriek van mijn blog, want ik word er ZO blij van om te zien dat mensen met een DIY of recept van mijn site aan de slag zijn gegaan of iets hebben geshopt wat ik heb getipt!

Basilicumsoep met zalm

Stefan Visser (@visser.stefan) serveerde een uitgebreid basilicummenu op zijn verjaardag:


Basilicumsoep met zalm was het voorgerecht.

Basilicum was dus een terugkerend ingrediënt in alle gangen van zijn menu: I like!
En ik ben vooral benieuwd naar die ananascarpaccio 🙂

Mocht je ook zelf basilicum willen kweken, lees dan HIER mijn ervaringen terug.

Shoptips

Ik werd heel blij van dit berichtje op mijn Facebookpagina:

vegetarische filet americain
Sinds ik de vegetarische filet americain van De Vegetarische Slager heb ontdekt, eet ik namelijk nooit meer échte!
Ik vind ‘m serieus lekkerder dan ‘the real thing’ en het idee dat het minder bederfelijk is en er geen dieren voor hebben geleden, vind ik ook erg fijn.

Ik moest even twee keer met mijn ogen knipperen, want ik dacht bijna dat dit mijn eigen foto was:


Maar nee, zo leuk: @colorismysecret is meteen de volgende dag na mijn blogpost over ‘kersttafelstyling in roze en goud’ naar een Xenos filiaal gerend om dezelfde spulletjes te kopen 🙂

Al mijn kerstdecoraties zijn alweer opgeborgen, maar de roze theelichtjes en het hertenkandelaartje staan nog wel steeds in de woonkamer. Kan nog prima, toch…?

Ik vond het trouwens echt HEEL erg leuk om te zien dat roze een populaire kleur was voor kerstbomen afgelopen feestdagen! En supertof om te zien natuurlijk dat jullie het thema ‘Hysterie’ ook omarmen 🙂

Zie ook: Lezersfoto’s #26 Special Edition: Jullie hysterische kerstbomen!

Oreo Rendieren

Ik ben altijd zo blij als mensen leren van mijn fouten 😉

oreo rendieren
Joyce de Leeuw had mijn artikel gelezen en maakte de rendieren van Oreokoekjes ZONDER rietjes en dit is zoooooveel makkelijker haha!
Echt: bespaar jezelf een Pinterest desillusie en onthoud dit voor Kerst 2018…

Kerstboompjes van Komkommer & Kaas

Annelies Gardien moest ook iets maken voor het kerstdiner op school:

kerstboompje komkommer kaas
Ik heb meer foto’s voorbij zien komen van mensen die aan de slag zijn gegaan met kerstboompjes van komkommer en kaas, maar ik kan ze helaas niet meer allemaal terugvinden 🙁

Ik ben in ieder geval erg blij dat dit idee zo enthousiast ontvangen is, want ik weet als geen ander hoe stressvol zo’n feestdagenperiode met kinderen (en 30 te maken gerechtjes) kan zijn 🙂

No Bake Unicorn Rainbow Cake

Op mijn blog vind je meerdere variaties van simpele kwarktaarten en ik vind het zo leuk als mensen hiermee aan de slag gaan en er een eigen draai aan geven:

rainbow cake
@jeaniensmit maakte een hartvormige regenboogkwarktaart en decoreerde het met My Little Ponies.
Ik denk dat er een klein meisje hééél erg blij was met deze kleurrijke taart 🙂

Check: Regenboogkwarktaart met macarons of de  No Bake Unicorn Rainbow Cake

Speelgoedhaar weer glanzend en krullend maken

Blogger Lindsay Vallen (@lindsayvallen.nl) liet op Instagram Stories zien dat zij ook aan de slag ging met mijn tips & tricks om dof en klitterig speelgoedhaar weer glanzend en krullend te maken:


Kunnen jouw vintage My Little Ponies of toegetakelde Barbies ook wel een Spa Treatment gebruiken?
Lees dan HIER hoe je ze van een much needed ego boost kunt voorzien 🙂

Kaasfondue in brood

Kaas (alle soorten kaas) en vooral kaasfondue is mijn allergrootste guilty pleasure.
Ik houd alleen niet van delen, dus deze eenpersoons porties kaasfondue in brood zijn ideaal:

kaasfondue in brood
Foto: @christageels

Lekker geen ruzie dus over de laatste restjes kaas in de pan 🙂
Dit idee heb ik overigens niet zelf bedacht, maar vond ik op het blog van uitpaulineskeuken.nl en eten wij ehm… vrij regelmatig.

 

Taartjes van Fimo-klei

Dit vind ik persoonlijk één van de leukste DIY’s van mijn blog:

taartjes fimo klei
@saskiaremers maakte ook kleine taartjes van Fimo-klei.
Superleuk voor als je Barbies iets te vieren hebben, of om aan een ketting of sleutelhanger te bevestigen.

As we speak ben ik aan het brainstormen over iets anders leuks en kneuterigs om te kleien. Wordt vervolgd 🙂

Puddinglampionnen

Lezeres Ingeborg mailde me deze foto:

pudding lampion
Haar dochters gingen met Sint Maarten met zelfgemaakte puddinglampionnen op pad!
Zo leuk, ik kan zelf niet wachten om dit jaar met mijn dochter langs de deuren te gaan zingen 🙂

Deze lampionnen maak je van een leeg puddingbakje en zijn ook leuk om als Sinterklaassurprise te gebruiken.

Indische Gerechten

Li Wal deelde op Facebook een foto van haar Indische roergebakken spitskool, waar ze een eigen twist aan heeft gegeven:

En last but not least: volgens mij is er nog bijna geen editie met lezersfoto’s geweest, zonder dat één van mijn favoriete food-accounts erin schitterde:

Ajam pedis?naar recept van @hare_maristeit #foodilove#food#indonesianfood #haremaristeit #kip#hetekip

Een bericht gedeeld door A&A Anita en Anniek (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op

@anita_anniek_koken_bakken_eten maakte wéér de Ajam Pangang Pedis (= pikant gegrilde en gesmoorde kip) van mijn blog: een groot compliment en volgens mij eet ze dit minimaal één keer per maand 🙂

 

Heb jij ook een DIY of recept van mijn blog gemaakt en wil jij ook een keertje shinen in deze rubriek?

Deel dan een foto van jouw creatie op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto (niet in de tekst: die zie ik wel eens over het hoofd!) of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit
in je onderschrift.

Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

0

Reader Interactions

Comments

  1. Ja wij eten echt vaak jou hete kip! ze zijn er hier dol op personeel smikkelt er van Joris is er zo gek op dat het een weekschotel gaat worden lekker met rijst en komkommer zoetzuur.
    ik heb nu dus trek in de kaasfondue voor 1…

  2. Leuk onderdeel van je blog is dit toch! Het recept van jou kip is hier echt heel geliefd in het gezin en bij het personeel? Zó erg dat Joris er een weekschotel van gaat maken ben benieuwd …..en ga je nog een “indo”dessertje testen /maken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *