Ik weet dat ik de reputatie van een zoetekauw heb, maar er zijn maar een paar dingen waarvoor je me ‘s nachts wakker mag maken: hamburgers en kaas!
Alle soorten kaas. En vooral kaasfondue! Ik ben echt gek op kaas en hoe meer het stinkt, hoe beter!
Op het blog van Uit Pauline’s Keuken vond ik deze originele presentatie van kaasfondue in een hard broodje.
Een fijne bijkomstigheid (voor kaasfondue addicts zoals moi), is dat wanneer de kaas op is, het broodje doordrenkt is met kaas. My favourite ❤
En wat ook fijn is voor mijn tafelgenoten: zij hoeven niet met mij te vechten om de laatste restjes kaas in de pan, want iedereen heeft zijn eigen portie. Problem solved.
Ingrediënten voor 2 personen
200 gr geraste belegen kaas
200 gr geraspte Gruyère of Emmentaler
350 ml droge witte wijn
1 teen knoflook
1 tl maïzena + 1 el water
En verder
2 grote harde ronde broodjes
Stukjes komkommer
Cherry Tomaatjes
Reepjes paprika en/of mini worteltjes
Zo maak je het
Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook.
Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een eetlepel water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.
Voor welk gerecht mogen jullie ‘s nachts wakker gemaakt worden?
Do share!
Yummy + superorigineel: kaasfondue IN broodjes! Click To Tweet
Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #haremaristeit en wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Ik ga dus vanavond echt wel kaasfondue eten!
Lekkerrrr! Ook in een uitgehold broodje?
Ik heb helaas geen broodjes in huis en geen puf om boodschappen te doen, dus dat doe ik een andere keer! Ik neem hem in ieder geval wel op in mijn recepten lijst 😉
Tevens een goed excuus om het snel weer te eten 🙂
Ik had bedacht de volgende keer een kant en klare verpakking met kaasfondue te gebruiken. Nog minder werk en nog sneller klaar 😉 Beetje extra blauwe kaas of scheutje wijn aan toevoegen (voor de extra stank) mmmm!
Ik heb inderdaad standaard een pakje klaar staan voor dagen als deze! En ik heb toevallig van de week nog blauwe kaas gekocht, dit gaat smikkelen worden!