• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit

Colourful, Feelgood, Personal, DIY, Lifestyle Blog.

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • Links I Love
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Kaasfondue in Broodjes

0 · Sep 12, 2015 · 5 Comments

kaasfondue in broodjes
Ik weet dat ik de reputatie van een zoetekauw heb, maar er zijn maar een paar dingen waarvoor je me ‘s nachts wakker mag maken: hamburgers en kaas!
Alle soorten kaas. En vooral kaasfondue! Ik ben echt gek op kaas en hoe meer het stinkt, hoe beter!

Op het blog van Uit Pauline’s Keuken vond ik deze originele presentatie van kaasfondue in een hard broodje.
Een fijne bijkomstigheid (voor kaasfondue addicts zoals moi), is dat wanneer de kaas op is, het broodje doordrenkt is met kaas. My favourite ❤
En wat ook fijn is voor mijn tafelgenoten: zij hoeven niet met mij te vechten om de laatste restjes kaas in de pan, want iedereen heeft zijn eigen portie. Problem solved.

 

kaasfondue in broodjes 2

 

Ingrediënten voor 2 personen

200 gr geraste belegen kaas
200 gr geraspte Gruyère of Emmentaler
350 ml droge witte wijn
1 teen knoflook
1 tl maïzena + 1 el water

En verder
2 grote harde ronde broodjes
Stukjes komkommer
Cherry Tomaatjes
Reepjes paprika en/of mini worteltjes

kaasfondue in broodjes close up

 

Zo maak je het

Wrijf je fonduepan (of steelpan) in met de knoflook.
Schenk de wijn in de pan en breng het aan de kook.
Voeg nu beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Blijf roeren met een pollepel totdat alle kaas gesmolten is.
Maak een papje van de maïzena en een eetlepel water. Meng dit met een garde door de kaasfondue. Goed roeren want anders krijg je klontjes. De kaasfondue is klaar als hij wat dikker is geworden.

kaasfondue in broodje

Voor welk gerecht mogen jullie ‘s nachts wakker gemaakt worden?
Do share!

Yummy + superorigineel: kaasfondue IN broodjes! Click To Tweet

Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #haremaristeit en wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • De 25 Foodvragen TAGDe 25 Foodvragen TAG
  • Gebakken ei in BroodGebakken ei in Brood
  • Hoe kook je een perfect ei?Hoe kook je een perfect ei?
  • Recept voor McDonald’s Big MacRecept voor McDonald’s Big Mac
0

Sharing is caring!

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Recepten, Succesnummers, Vega kaasfondue, kaasfondue in brood

Reader Interactions

Comments

  1. veerlez says

    01/11/2015 at 10:42 am

    Ik ga dus vanavond echt wel kaasfondue eten!

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/11/2015 at 3:24 pm

      Lekkerrrr! Ook in een uitgehold broodje?

      Reply
  2. veerlez says

    01/11/2015 at 3:26 pm

    Ik heb helaas geen broodjes in huis en geen puf om boodschappen te doen, dus dat doe ik een andere keer! Ik neem hem in ieder geval wel op in mijn recepten lijst 😉

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/11/2015 at 3:29 pm

      Tevens een goed excuus om het snel weer te eten 🙂
      Ik had bedacht de volgende keer een kant en klare verpakking met kaasfondue te gebruiken. Nog minder werk en nog sneller klaar 😉 Beetje extra blauwe kaas of scheutje wijn aan toevoegen (voor de extra stank) mmmm!

      Reply
      • veerlez says

        01/11/2015 at 3:31 pm

        Ik heb inderdaad standaard een pakje klaar staan voor dagen als deze! En ik heb toevallig van de week nog blauwe kaas gekocht, dit gaat smikkelen worden!

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd, gek op flamingo’s + unicorns en pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti. Kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

E-mail updates


Vul hier je e-mailadres in en ontvang direct een berichtje zodra er een nieuwe blogpost online staat. TIP: Controleer ook je spambox voor de bevestigingsmail van je aanmelding!


Meest gelezen

  • Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Indofeitjes
    Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Indofeitjes
  • Unicorn Popcorn Traktatie
    Unicorn Popcorn Traktatie
  • Het leed dat 'Dr Martens inlopen' heet...
    Het leed dat 'Dr Martens inlopen' heet...
  • Schone was buiten hangen
    Schone was buiten hangen
  • Tokotest! Hoe bereid je Lontong?
    Tokotest! Hoe bereid je Lontong?
  • Zelf Sambal Maken (Tips & Tricks!)
    Zelf Sambal Maken (Tips & Tricks!)
  • Salade met Wortel, Bietjes, Feta & Walnoten
    Salade met Wortel, Bietjes, Feta & Walnoten

Footer


  • KOOKTIP!
Deze salade met wortel, bietjes, feta en walnoten heeft lekker contrasterende smaken en een crunchy bite 😋
Maken? Check de rubriek SALADES van mijn Food Index: link in bio 🥕
  • Let niet op mijn onopgemaakte ‘ik ga naar de sportschool’-hoofd 🤪
Vind het best wel een dingetje om deze voor-en nafoto te delen, maar ik vind het zelf altijd erg tof en inspirerend om van anderen te zien.
In december ben ik begonnen met sporten en dit heeft me zóveel gegeven! 
Ik voel me mentaal zoveel scherper & sterker en heb meer energie om bijvoorbeeld grote opknapklussen in huis aan te pakken. 
Één van de raarste dingen die ik afgelopen periode een paar keer heb gehoord, was: ‘Typisch dat mensen zodra ze single zijn meteen naar de sportschool rennen...’ Ik proef daaruit dat daarmee gedoeld wordt op ‘weer goed in de markt willen liggen’.
Ik kan niet voor iedereen spreken, maar voor mij geldt dat nu ik alleenstaand ben, ik de tijd en rust heb om op mezelf te focussen en beter voor mezelf te zorgen.
  • Deze ‘No Bake Rainbow Cake’ is één van de populairste recepten op mijn blog 🌈
Snap ik, want het is echt súpersimpel om te maken en het effect is zooooo tof ❤️
Swipe naar rechts voor meer foto’s of typ RAINBOW CAKE in de zoekfunctie van mijn blog voor meer info 🌈
  • Dit wil je morgen maken: een vegaburger van kidneybonen met avocado & tomatensalsa 😋
How to vind je in de rubriek BURGERS van mijn Food Index: link in bio 🍔
  • Afgelopen week had ik een leuk gesprek met iemand over mijn werk. Ze vroeg zich af of ik soms niet onzeker werd, door de vele wisselende reacties, vragen of kritiek die ik krijg op mijn blog & social media.
-
-
Nou werk ik al een tigtal jaren online en bestaat mijn blog alweer 6 jaar: ik ben dus wel wat gewend van het interwebs.
Ik trek me dingen niet meer zo persoonlijk aan, maar ik kan niet ontkennen dat het soms wel een tikkeltje vermoeiend of overprikkelend is om 24/7 blootgesteld te worden aan zo ontzettend veel verschillende meningen of persoonlijke vragen. Maar gelukkig kan ik me hier meestal wel voor afsluiten.
-
-
Soms zijn deze subtiel in een comment, soms ronduit fel of veroordelend in een pb. 
Dit kan variëren van materiaal- of kleurkeuze (te fel, te bont, niet ecologisch genoeg of weer te prijzig) en ingrediënten (te moeilijk, te makkelijk, niet vega of Indisch genoeg of teveel kcal) tot persoonlijke tips of artikelen. 
De één wil graag weer meer Netflix kijktips, de ander vindt de persoonlijke artikelen omtrent mijn huidige scheidingsperikelen weer oninteressant. 
Ook krijg ik veel berichten met vragen over mijn (ex-)huisgenoten terwijl ik juist zo mijn best doe om hun privacy in deze lastige situatie te respecteren.
-
-
Tja: ik ben geen pot Nutella en kan het niet iedereen naar de zin maken ❤️
Ohnee... dit goedje zit natuurlijk boordevol suiker en... suiker is VERGIF.
-
-
Conclusie: ik vind het nog steeds te gek dat ik dit als werk kan doen en ben vooralsnog niet van plan ermee te stoppen. Ik word er nog altijd blij van en krijg altijd weer nieuwe ideeën.
Waar nodig of mogelijk, probeer ik altijd iets te doen met kritiek of feedback. Maar mijn blog groeit met mij mee en ik ben ook maar gewoon een mens. 
Net als jij.
-
-
Voor de nieuwsgierigen: de Nutella hoodie kocht ik via Ali Express en de kwaliteit is ruk. Geen shoptip dus.
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2019 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring

Koekje d'r bij? Met (digitale) koekjes werkt deze site beter!Ok