Kaasfondue in Broodjes

Toen ik bovenstaande foto in mijn Insta stories deelde, werd ik overladen met DM’s en de vraag of ik het recept voor deze kaasfondue in broodjes wilde delen. Ik had braaf iedereen netjes beantwoord, tot ik bedacht: ‘volgens mij heb ik dit jaaaaaaaren geleden al eens op mijn blog gedeeld..’. Het archief van mijn Food Index is zo groot, ik vergeet na 10 jaar ook wel eens wat 😉 . Volgers van het eerste uur herkennen misschien op de andere foto’s in dit artikel nog wel mijn eettafelstoelen van 7 jaar geleden?

Traditie met kerst: kaasfondue in een broodje

Sinds ik alleen woon met mijn kinderen, heb ik er een traditie van gemaakt om op onze kerstdag samen kaasfondue in broodjes te eten. Het is supermakkelijk om te maken, ziet er gezellig uit én er is lekker geen strijd over die heerlijke laatste restjes in de pan: iedereen heeft een eigen portie van hetzelfde formaat.

kaasfondue in broodjes

Nóg een fijne bijkomstigheid (voor kaasfondue addicts zoals moi), is dat wanneer de kaas op is, het broodje doordrenkt is met kaas: I it!

kaasfondue in broodjes 2

Kaasfondue in broodjes: hoe maak je dit?

Maak vooral kaasfondue zoals jij het lekker vindt. Op het interwebs vind je genoeg recepten om zelf eenvoudig kaasfondue te maken, met of zonder alcohol en met de kaasjes die jij lekker vindt. Sowieso is dit gerechtje een leuk #nowaste idee om te maken met alle leftovers van je vrijmibo of alle restjes luxe kaasjes na de feestdagen: smelt ze gewoon lekker allemaal samen in een pannetje.

Natuurlijk kun je ook gewoon een pak kant en klare kaasfondue kopen bij de supermarkt en hier eventueel nog een lekker (pittig!) kaasje aan toevoegen tijdens het opwarmen. Mijn favoriete kaasjes om kaasfondue mee te maken, zijn Emmentaler en Gorgonzola.

kaasfondue in broodjes close up

Verder heb je grote, harde ronde broodjes nodig, zoals bijvoorbeeld Italiaanse bollen. Hier snijd je voorzichtig de bovenkant vanaf en de vulling verwijder je. Deze zachte broodvulling serveer ik zelf altijd in een aparte broodmand, samen met sneetjes stokbrood. Reepjes komkommer, cherrytomaatjes, reepjes paprika, selderij en mini worteltjes zijn bij mij thuis altijd een succes om te dippen in kaasfondue.

PIN DIT:

kaasfondue in broodje

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Ik heb helaas geen broodjes in huis en geen puf om boodschappen te doen, dus dat doe ik een andere keer! Ik neem hem in ieder geval wel op in mijn recepten lijst 😉

    1. Tevens een goed excuus om het snel weer te eten 🙂
      Ik had bedacht de volgende keer een kant en klare verpakking met kaasfondue te gebruiken. Nog minder werk en nog sneller klaar 😉 Beetje extra blauwe kaas of scheutje wijn aan toevoegen (voor de extra stank) mmmm!

      1. Ik heb inderdaad standaard een pakje klaar staan voor dagen als deze! En ik heb toevallig van de week nog blauwe kaas gekocht, dit gaat smikkelen worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret