Nintendo Games: Review & WINACTIE!

nintendo review winactie

Zoals ik in mijn laatste zwangerschapsupdate al schreef, breng ik mijn dagen tegenwoordig voornamelijk door met het spelen van het spelletje Animal Crossing, op Mika’s 3DS.
Ergens omstreeks de 37e week van mijn zwangerschap, kreeg ik een errormelding in mijn hoofd, waardoor het me niet meer lukt om langdurig ergens op te concentreren.
Het urenlang kijken van Trash TV of het spelen van een vermakelijk computerspelletje daarentegen, gaat me ontzettend goed af en ervaar ik als heerlijk ontspannend!

Het spel Animal Crossing kocht ik samen met Mika van de winst die we samen hebben gemaakt na het verkopen van onze spullen op Koningsdag.
We hebben er al flink wat speeluren op zitten en zijn erg enthousiast over de voortgang van het spel. Vandaag laat ik zien waarom wij het zo leuk vinden en mogen wij van Nintendo een exemplaar verloten van het onlangs nieuw uitgebrachte spel voor de Nintendo 3DS: Puzzle & Dragons Super Mario Bros Edition!

 

Animal Crossing: New Leaf

Mika en ik hebben ieder een eigen account op dit spel en zijn dus beide bewoners in het door onszelf gebouwde stadje, dat wij ‘Lalaloop’ hebben genoemd.

animal crossing

Mika is de burgemeester (natuurlijk) en ik ben slechts een ‘gewone’ bewoner. Hij heeft dus iets meer zeggenschap dan ik (d.w.z. dat hem vaker iets gevraagd wordt door bewoners, zoals een petitie organiseren e.d.), maar ik ben net zo verantwoordelijk als hij, om er een bruisende stad van te maken.
We kunnen de stad mooier maken met bouwprojecten, zoals een club om in te feesten of een café om koffie in te drinken.

Als burgemeester kun je ook wetten instellen om te bepalen hoe je stad functioneert: als je een nachtdier bent, kun je bijvoorbeeld de winkels tot ’s avonds laat openlaten. Je kunt je persoonlijke stijl en smaak niet alleen tot uitdrukking brengen in de stad, maar ook in je kleding en je huis. Je ontwerpt of koopt nieuwe outfits en accessoires in de winkel, die je vervolgens ook kunt delen met je medebewoners, of kunt uitwisselen met vrienden via QR-codes:

Je begint je nieuwe bestaan in een tent, maar je kunt al snel beginnen aan het ontwerpen van je eigen droomhuis met een dagelijks wisselend aanbod huisonderdelen.
Ik ben inmiddels al een paar hypotheken verder en dit was flink wat uren werk! Ik heb behoorlijk veel vissen gevangen en fossielen geschept om mijn benedenverdieping uit te breiden en een bovenverdieping toe te voegen. Maar dan heb je mooi wel een roze villa met een donutdeur:

animal crossing huisje buitenkant
En binnen in mijn huis verzamel ik natuurlijk vrolijke meubels:

animal crossing huisje binnen

Het spel is té uitgebreid om alle details in dit artikel te delen en ik verwacht dat wij voorlopig nog niet uitgespeeld zijn. Je kunt HIER meer feiten over het spel en ervaringen van anderen lezen.

Wat ik het allerleukst vind aan dit spel, is om het samen met Mika te spelen. Ik vind het bijvoorbeeld supergrappig om post van hem te krijgen (‘Mama, ik heb een haai gevangen en je kunt hem in het museum bekijken!’) en als ik ergens een leuk item op de kop tik of vind, dan geef ik het hem cadeau. Hij kan het dan uitpakken de volgende keer dat hij het spel speelt.

Soms spelen we samen naast elkaar op de bank, maar meestal spelen we het apart van elkaar. Het is dan leuk om te zien, als hij bijvoorbeeld al een paar dagen verder is (je kunt de tijd vooruit schuiven), dat hij de bloemen in mijn tuin netjes heeft verzorgd, of de TV in mijn huis aan heeft laten staan.
Ik ken dit spel nog van vroegâh (van de DS Lite) en deze ‘New Leaf‘ editie is een stuk leuker en uitgebreider. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar een tropisch eiland reizen voor het verzamelen van fruit, souvenirs, bloemen en vissen die in je eigen stad niet te vinden zijn.

 

Puzzle & Dragons Super Mario Edition

Op 8 mei werd de speciale ‘Super Mario Bros Edition’ van Puzzle & Dragons uitgebracht voor de Nintendo 3DS.

puzzle and dragons
Dit is een spannend avontuur dat zich afspeelt in het Paddenstoelenrijk. In deze game kom je meer dan 80 personages tegen die elke echte Mario-fan (zoals mijn Mika) meteen herkent. Het doel van het spel is om prinses Peach uit de klauwen van Bowser te redden.

Spelers kunnen teams samenstellen van zes bondgenoten uit het Super Mario-universum. Het is de bedoeling dat je jouw vijanden verslaat in puzzelgevechten door rijen van drie of meer Orbs met dezelfde kleur te maken op het touchscreen. Als je een Orb aanraakt en hem over het scherm beweegt, dan heb je maar een beperkte tijd voordat je beurt voorbij is:

Maak zoveel mogelijk combinaties en speel zoveel mogelijk Orbs weg van het scherm. Alle open plekken op het scherm worden meteen weer opgevuld met Orbs die van boven naar beneden vallen. Deze kunnen combo’s ontketenen en je aanvallen krachtiger maken.

Ik heb het spel zelf nog niet niet getest, maar Mika omschrijft het als: ‘Een soort Candy Crush met Super Mario figuren’ en hij is razend enthousiast. Ik moet zeggen dat het er inderdaad erg uitnodigend uitziet. Het doet mij denken aan Tetris van vroegâh, maar dan kleurrijker en interactiever. Klink ik nu heel erg oud….?

 

Winactie

Ik mag van Nintendo één van mijn lezers blij maken met de nieuwe game ‘Puzzle & Dragons Super Mario Bros Edition‘!
Je kunt op verschillende manieren meedoen aan deze winactie om je winkansen te vergroten, maar één manier volstaat natuurlijk om al kans te maken.

1. Volg Hare Maristeit op Bloglovin en geef een  (‘Save’) voor dit artikel.
2. Volg @MarisMariaRenne op Twitter en stuur een tweet om te laten weten dat je deze game wilt winnen. Gebruik in je tweet de hashtag #HMwinactie
3. Like de Facebookpagina van Hare Maristeit en laat een berichtje achter op de pagina, om te laten weten dat je graag kans maakt op Puzzle & Dragons Super Mario Bros Edition.

TOT SLOT: laat in een comment op dit artikel weten hoe je hebt meegedaan.

De winnaar krijgt op maandag 18 mei 2015* een reactie op zijn/haar comment EN persoonlijk bericht van mij.

*Datum onder voorbehoud. Als ik op deze dag een kind aan het baren ben dan treedt er uiteraard vertraging op 😉

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

20 reacties

 1. Het is maar goed dat ik geen DS heb anders zou ik nooit meer buiten komen denk ik 🙂 Vind het al moeilijk om niet iedere vrije minuut candy crash te spelen en ben een tijdje Super Mario verslaafd geweest dus dit spel zou niet goed voor me zijn haha

 2. Ik doe maar al te graag mee. Stiekem ben ik blij dat ik niet de enige volwassenvrouw ben die dol is op Nintendo. Ook ben ik wel toe aan een nieuwe game.
  Succes met de winactie en nog meer succes met de laatste loodjes! Ben echt super benieuwd naar jullie kleine meisje.

 3. Mijn zoon Mees van 8 is super fan van alles van Mario Bros en zou hier heel erg blij mee zijn! Liked en shared!

 4. Wow, wat n gave actie! En zó herkenbaar haha. Heb tijdens mijn zwangerschap ook graag gespeeld (heb toen zelfs n eigen Nintendo gekregen :-)). Toen vooral prof layton en mario bros gespeeld. Het nieuwe spel lijkt me ook super en ik waag dus graag n poging bij deze actie: heb trouwens meegedaan via facebook. En uiteraard succes nog met de laatste loodjes! Toitoitoi!

 5. Wat een goede manier om nog lekker bezig te zijn zo samen!!
  Dragons lijkt me voor mijn meiden ook super!
  Heb meegedaan via Twitter.

 6. Ik doe echt heel graag mee met de winactie om het spel “puzzle en dragons Super Mario Bros edition” te winnen! Heb ik tenminste weer een excuus om een Nintendo DS te kopen! En heb ik meteen weer wat leuks te doen in de vakantie (en oke, dan deel ik het wel met mijn dochter *zucht*) En Animal Crossing koop ik er dan ook weer bij, want die was ook mijn favoriet! (En bedenk met net dat ik over 2 weekjes jarig ben en dit dus hét perfecte cadeau zal zijn) <3

 7. Wat leuk, leuk, leuk!!!
  Ik doe heel graag mee met deze leuke actie zodat ik samen met me mannetje kan spelen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret