“De Pepernotenfabriek” in Haarlem

pepernotenfabriek collage

Stikjaloers was ik, toen op 15 oktober Van Delft (de grootste pepernotenfabriek ter wereld) een pepernotenwinkel in Amsterdam opende.
Ik had het opgeslagen in mijn achterhoofd, om er een pitstop te maken de volgende keer dat ik in Amsterdam zou zijn. Ik ging dan ook uit mijn dak toen een paar weken later bekend gemaakt werd dat een tweede vestiging geopend werd in mijn woonplaats Haarlem! Vanzelfsprekend ben ik er meteen heen gehold om me te vergapen aan de meer dan 35 soorten pepernoten.

pepernotenfabriek winkelpand Haarlem
Foto: De pepernotenwinkel in Haarlem

Naast de bestaande pepernoten en kruidnoten, presenteert de winkel ook de laatste trends zoals oerpepernoten met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper. Ook zijn er diverse soorten chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel en cappuccino.

Tevens zijn er  gouden pepernoten verkrijgbaar. Het uitgebreide pepernotenassortiment wordt aangevuld met andere traditionele producten zoals taai-taai en speculaaskoekjes. De pepernotenwinkel in Amsterdam is het hele jaar geopend, de vestiging in Haarlem zal naar alle waarschijnlijkheid slechts twee maanden geopend zijn.

Woon je niet in de buurt en ben je nu jaloers (snap ik, dat was ik ook even), houd dan de website van de pepernotenfabriek in de gaten. Rumour has it, dat er binnenkort een webshop geopend gaat worden!

kruidnoten smaken proeven
Foto: om het kiezen nog moeilijker te maken, mag je ook nog eens alle verschillende smaken proeven. Vervelend…

Producent Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. De laatste jaren heeft het bedrijf tal van nieuwe luxe pepernoten geïntroduceerd. Dit jaar is het assortiment aangevuld met roomboter kruidnoten volgens oud recept.

kruidnoten stellage
kruidnoten smaken
sinaasappel kruidnoten Muppet
Mika en ik hebben na zorgvuldig (en meervoudig) proeven democratisch besloten om een zak kruidnoten met sinaasappelsmaak te kopen.  pepernotenwinkel boeken
Instant Sinterklaassfeer in de pepernotenwinkel. Op de toonbank bladerde ik door dit supervrolijke Sinterklaas Kookboek, dat ik meteen op mijn verlanglijstje heb toegevoegd.

sinaasappel kruidnoten en chocomelk

Ik moet de wijntjes en toastjes met Filet Americain nog even laten staan, dus warme choco en een schaaltje met sinaasappel kruidnoten was een fijne vervanging op de vrijmibo!
Ook vond Seth het best een prestatie van mij dat ik het maar bij één zak gehouden heb. Ik heb trots geknikt, maar dit is natuurlijk maar valse schijn. Ik fiets namelijk meerdere malen per week door de Haarlemse binnenstad, dus als de nood hoog is, is het leed zo geschied. Niks aan de hand dus!

Als je in Amsterdam of Haarlem woont, of je gaat er binnenkort heen, dit zijn de adressen:

Bezoekadres Haarlem: 
Van Delft – De Pepernotenfabriek
Anegang 9
2011 HR Haarlem

Bezoekadres Amsterdam:
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Van Woustraat 101
1074 AG AMSTERDAM

Woon je niet in de buurt? Niets aan de hand! Bestel de pepernoten in jouw favo smaak gewoon lekker online in de webshop van Van Delft!
Welke smaak lijkt jullie het lekkerst?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

10 reacties

  1. Nou echt heel lekker maak je ons ermee. Toevallig in mijn hoofd om vandaag naar Amsterdam te gaan shoppen. Dus even langs deze geweldige shop. Thanks voor de tip. Ik denk dat ik die sinaasappel ook ga proberen als ze er zijn 😉 Dus nu moet ik gewoon naar Amsterdam 🙂

    1. @Paul: sorry voor mijn eerdere comment, ik dacht dat je op een andere post (Dawanda) had gereageerd! Was me niet duidelijk op mijn mobiel 🙂
      De pepernotenwinkel in Amsterdam is het hele jaar door geopend, de vestiging in Haarlem ten minste tot en met december en mogelijk langer. I hope so!

    1. Die proefden wij als eerst, omdat we natuurlijk aangetrokken werden door de vrolijke knalkleurtjes 🙂 De smaak is echter ‘gewoon’ chocolade en sinaasappel of stroopwafel is veul bijzonderder om een keer te kopen :-p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret