Budget Proof DIY Rainbow Mobile

diy rainbow mobile

Voor een superleuke samenwerking op Instagram, deelde ik een reels waarin ik liet zien hoe ik deze supertoffe en budget proof Rainbow Mobile heb gemaakt. Nou kan ik me voorstellen dat het filmpje wellicht wat te snel voor je gaat of dat je specifieke vragen hebt over de gebruikte producten of handelingen. Daarom leek het me handig om er nog een blogpost over te maken, waarin ik alle stappen van deze DIY toelicht!

DIY Rainbow Mobile

De vrolijke kamer van mijn dochter (nu bijna 9 jaar oud) bestaat voornamelijk uit veel tinten roze, goud en héél véél regenbogen. Qua styling zitten mijn mini-me en ik redelijk op dezelfde golflengte (‘Less is boring”) dus wij vinden dat er altijd nog wel ergens een regenboogje bij kan.

Voor een langdurige samenwerking met Hobby Flora (een betaalbaar knutselmerk dat exclusief bij de Action te koop is), ga ik aan de slag met verschillende DIY’s die ik zal delen op Instagram. Volg mij daar ook vooral ( @hare_maristeit ) als je van DIY’s houdt, want ik ga ze niet allemaal delen op mijn site 😉 . Dit toffe kralenkoord voor mijn badkamerverlichting bijvoorbeeld, verscheen ook alléén op mijn Instagram feed:

Tijdens het bedenken van alle verschillende uit te voeren DIY’s, viel mijn oog natuurlijk metéén op het schattige houten regenboogje van Hobby Flora (12 x 5 cm en slechts €1,49). Ik wist direct dat ik hier iets tofs mee wilde maken voor mijn dochter’s kamer en dit is goed gelukt vind ik!

DIY Regenboog Mobile maken: wat heb je nodig?

diy rainbow mobile goudverf sprayen

Ik koos voor een roze ombre effect aan de binnenkant van de regenboogjes, gouden buitenkantjes én een parel-kralenset met roze-tinten, omdat dit de kleurtonen van mijn dochter’s kamer zijn. Maar je kunt natuurlijk ook in de weer met 5 verschillende regenboogkleuren of een ombre-effect in de favoriete kleur van jouw kind. Ook vind je bij de Action volop kralensets van Hobby Flora in verschillende maten en kleuren, zodat je deze mobile helemaal naar jouw smaak kunt customizen!

Hoe maak je deze budget proof Rainbow Mobile?

Stapel de houten boogjes op elkaar en boor er met een lang en dun boortje in één keer gaatjes in. Op deze manier zitten de gaatjes allemaal mooi op dezelfde plek en ‘klopt het’ als je er straks een koordje doorheen rijgt.

Zet de houten boogjes los naast elkaar. Maak in elk boogje met een wat dikker boortje de gaatjes wat groter.

diy rainbow mobile goud verven spray

Zet buiten een grote kartonnen doos neer of leg de boogjes op een vuilniszak. Spray de buitenkant van de boogjes in met de goudverf en laat minstens 10 minuten drogen, voordat je ze aanraakt.

diy rainbow mobile roze verven ombre

De binnenkant van het grootste boogje, schilderde ik 2 lagen met knalroze acrylverf. Hier voegde ik een beetje witte acrylverf aan toe, voor het tweede boogje. Voor ieder kleiner boogje, voegde ik wat meer wit toe voor een ombre kleurverloop.

diy rainbow mobile

In de parel-kralensets vind je ook een fijn koord om de kralen aan te rijgen. Maak een paar stevige knoopjes aan het uiteinde, voordat je aan dit leuke klusje begint. Ik vond het met dit formaat kralen het mooist om steeds een ritme van 5 kralen tussen alle boogjes te houden. Hier moet je zelf even mee puzzelen, als je grotere of kleinere kralen gaat gebruiken.

diy rainbow mobile

En toen was ‘ie klaar om boven het bureau, aan de lattenbodem van mijn dochter’s hoogslaper opgehangen te worden! Zie je hoe tof het matcht met alle andere items op haar kamer?!

diy rainbow mobile

Ik vond het echt heel leuk om deze regenboogslinger-mobile te maken en het zou zomaar kunnen dat ik dit nog vaker ga doen, als kraamcadeautje bijvoorbeeld 🙂 . Hoe tof de mobile in het écht is, komt eigenlijk toch het beste over met bewegend beeld, dus ik deel de reels van deze DIY ook nog even hier:

Ik hoop dat ik alle stappen duidelijk heb uitgelegd! Mocht je toch nog vragen hebben, schroom dan niet om ze hieronder in een comment te stellen. En laat het me vooral weten als je ook aan de slag gaat met je eigen variant op deze Rainbow Mobile 🙂

PIN DIT:

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn site of socials? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met Fan Mail 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret