Christmas Vibes op kantoor of studentenkamer met kamerplanten

kamerplanten kerstversiering

7 days to Christmas! Ondanks dat dit al bijna zover is, heb ik begrepen dat nog niet iedereen in een jolly mood is.

Ik vroeg een beetje door bij mensen die nog niet helemaal besmet zijn met het Xmas-virus en zij gaven aan dat het met name op hun werkplek (waar zij de meeste tijd doorbrengen) toch wel een beetje ontbrak aan kerstsfeer.

Kerstsfeer brengen op kleine studentenkamer of kantoor cubicle

Nou begrijp ik heel goed dat niet ieder kantoor of bedrijf losgaat met kerstversieringen. Maar als je 40 uur per week in een grijze cubicle met uitzicht op een grauw industrieterrein doorbrengt, dan snap ik het ook helemaal dat je nog geen blije kerstdeuntjes neuriet.

Eén van mijn favoriete clichés des levens is: ‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!’ Super tacky, but true.

Dus als de kerstsfeer niet naar jouw cubicle (of studentenkamertje van 9 vierkante meter) komt, dan moet je creatief zijn. Men neme:

kamerplanten kerstversiering

Eenvoudige kamerplanten. Een cactus vond ik persoonlijk erg leuk om te versieren.

kamerplanten kerstversiering

Knip een dunne kerstslinger in kleine stukjes:

kamerplanten kerstversiering

Wikkel de stukjes slinger om de takjes van de arme en verwaarloosde kantoorplant.
Je kunt de slinger natuurlijk ook niet in stukjes knippen en ‘m rondom je plant draperen. Maar als je plant lekker veel takjes heeft, dan creeër je meer diepte en leuke effecten met de weerkaatsing van licht.

kamerplanten kerstversiering

Decoreer met wat kleine kerstballen en eventueel met een piek op een rietje. Deze ieniemienie-balletjes koop je vaak voor een habbekrats bij winkels zoals de Action of Zeeman.

kamerplanten kerstversiering

Een cactus is nóg makkelijker om te decoreren: strooi er een handje pompons over en ze blijven vanzelf hangen. HO HO HO 🙂
Jingle all the way: slingers over? Wikkel ze om een lelijke bloempot!

En zo breng je zelf wat Christmas-spirit mee naar je werk en hopelijk werkt het aanstekelijk 🙂

PIN DIT:

kamerplanten kerstversiering

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret