Roze & Paarse Tropische Kerstsboompjes

tropische-kerstbomen
Om mijn levensmotto “Less is BORING!” eer aan te doen, wilde ik proberen om een hysterische kerstsfeer te creëren  met een tropisch tintje. Volgens mij is dit wel aardig gelukt 🙂 .

Mocht je net als ik dit jaar weinig ruimte hebben om een grote kerstboom neer te zetten, of je wil op je werkplek ook in de kerststemming komen, dan is een klein kunstkerstboompje op tafel een uitstekende oplossing. En dan geen saaie groene natuurlijk, maar een leuke knalkleur! Bijkomend voordeel is dat je ook weinig decoraties nodig hebt, dus je bent lekker snel klaar met optuigen en goedkoper uit, dan wanneer je een grote boom moet aankleden.

Heb je wel ruimte voor een grotere boom, dan kun je op mijn blog teruglezen hoe ik in 2014 een grote witte kunstkerstboom hysterisch heb gedecoreerd. Ik laat je in dit artikel vandaag zien welke producten ik heb gebruikt om dit hysterische Mexicaanse kersttafereeltje met twee kleine gekleurde kunstboompjes te creëren!

tropische-kerstboompjes

Het roze kunstkerstboompje is 50 cm hoog en kocht ik jaren geleden bij de HEMA. Je kunt ieder jaar bij de HEMA terecht voor mini kunstkerstboompjes in verschillende kleuren. Dit jaar spotte ik leuke goudkleurige, very Christmassy!

Het paarse kunstkerstboompje (1 meter hoog) is van het Deense merk RICE en verkochten wij jaren geleden in mijn webshop. Ik heb ze sindsdien nergens meer gespot, maar even zoeken op Google levert vast leuke resultaten op.

Op Bol.com vond ik bijvoorbeeld een roze kunstkerstboompje van 50 cm hoog voor €8,70.
Ook vond ik een schitterende grote roze kunstkerstboom van 150 cm voor €49,- Ik kan niet wachten om deze in mijn virtuele winkelmandje te stoppen, zodra onze woonkamer niet meer gedomineerd wordt door de veel te grote en aanwezige baby box….

tropische-kerstboompjes-close-up

Candy canes zijn (vind ik) onmisbaar in een kerstboom en ze misstaan ook niet in een mini boompje. Ze geven zo’n klassieke kerstsfeer! Deze snoepjes kun je in de de feestdagenperiode bij veel winkels kopen, zoals bijvoorbeeld de HEMA, Xenos en Action.

tropische kerstboom met flamingo

In het paarse boompje heb ik een lichtsnoer met flamingo’s (€21,95) van Kitsch Kitchen gehangen. Wanneer de boompjes weer voor een jaar opgeborgen worden, verhuizen de flamingolampjes naar de kawaii babykamer van mijn dochter. Daar matchen ze namelijk ook perfect 🙂

tropische kerstbomen close up

tropische kerstboom hanger bloem

De grote blikken kersthangers (€3,95) zijn ook van Kitsch Kitchen. Vorig jaar voegde ik al wat bloemen en fruit toe aan mijn voorraad kerstdecoraties. Dit jaar heb ik het uitgebreid met een hanger van een kerstboompje en een rode peper.

      tropische kerstdecoratie en slinger close up

Ze zijn lekker licht, dus ze vervormen/verzwaren de takken van je kerstboom niet! En ze hoeven natuurlijk niet alleen in je kerstboom te hangen, je kunt ze het hele jaar door als decoratie gebruiken. Ik noem een saaie kledingkast of binnenspiegel in je auto.

Ik heb voor dit hysterische tafereeltje ook een paar hangers op de muur geplakt, met goudkleurige gestippelde masking tape (€3,50):

tropische-kerstboompjes-en-slinger

De DIY Merry Xmas slinger is ontworpen door Ankepanke en te koop in de webshop van Hipgemaakt.nl

tropische kerstboompjes

Het tropische tafelzeil is ook van Kitsch Kitchen. In de webshop van Kitsch Kitchen vind je veel verschillende vrolijke printjes tafelzeil, die dus niet alleen geschikt zijn voor je tuintafel in de zomer, maar ook voor een vrolijke kerstsfeer!

Ik heb zelf inmiddels al een aardig voorraadje met tafelzeil in huis, erg leuk om af te wisselen en het beschermt de eettafel. Behoorlijk praktisch (en makkelijk schoon te houden) als je een baby hebt die nog oefent met eten, of kinderen die fanatiek in de weer gaan met stiften of verf.

Wat vinden jullie van dit tropische kersttafereeltje?
Om nog even in de vrolijke sfeer te blijven, heb ik nog een leuk liedje voor jullie ingevoegd:

Heb jij ook een hysterische kerstboom? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @Hare_Maristeit in je foto op Instagram.

*Dit artikel bevat gesponsorde producten. Meer info? Bekijk de pagina’s Adverteren en Disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Een roze en een paarse kerstboom dat kan alleen maar bij jou. Ik zit zelf de laatste tijd steeds meer te denken aan een witte kerstboom. Dat lijkt mij ook wel gaaf. Maar ik vermoed dat er volgend jaar een grote echte groene boom in de kamer komt te staan.

    1. Een witte kerstboom kan ik je van harte aanbevelen! Wij hadden dit vorig jaar en ik mis ‘m echt. Alleen moet je dan eigenlijk wel lichtsnoeren hebben die niet opvallen (of deze omwikkelen met slingers). Die zwarte snoeren vielen erg op in de witte boom. Ik wil een roze. Zodra die babybox weg is, koop ik een grote roze kerstboom. HO HO HO!

  2. als ik op de link HIER klik voor de witte kerstboom, krijg ik ook de echte groene medium te zien… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret